Літо дарує нам неймовірну кількість ягід і фруктів. Але адже і потім хочеться смачних і корисних ласощів. А щоб і взимку можна було потішити себе фруктами, потрібно зробити влітку заготовки. Зараз ми розповімо, як приготувати персики в сиропі. Виходить неймовірно смачний продукт. Самі персики можна додавати в різноманітні десерти або просто так їсти. А сироп відмінно підходить для просочення тортів . Загалом, приготуйте, не пошкодуєте!
Рецепт персиків в сиропі
Інгредієнти: свіжі персики - 15 кг; лимонна кислота - 1 ч. ложка; цукор - 200 г; вода - 18 л. Приготування Персики ретельно миємо й обсушуємо. Ділимо їх на половинки, видаляємо кісточку. Наповнюємо половинками підготовлені банки. Заливаємо окропом персики і залишаємо хвилин на 25-30. Потім воду зливаємо в каструлю, додаємо цукор і лимонну кислоту, доводимо рідину до кипіння. Отриманим сиропом заливаємо персики і відразу ж закатуємо. Перевертаємо банки догори дном і закутуємо ковдрою. Залишаємо так до повного охолодження. Зберігати такі персики можна просто в коморі.
Консервовані персики в сиропі
Інгредієнти: персики - 1 кг; цукор - 700 р. Приготування Цілі вимиті персики занурюємо в киплячу воду хвилини на 3 потім виймаємо, заливаємо холодною водою також на 3 хвилини, а потім перекладаємо в друшляк, щоб стекла рідина. І тепер легко зчищаємо з персиків шкірку. Укладаємо персики в банки, пересипаючи їх цукром. Вливаємо окріп «по плечики» банок і накриваємо їх кришками.
Встановлюємо банки в широку каструлю, на дні якої простелена серветку або рушник. Рівень каструлі у воді повинен бути таким же, як і в банках. Літрові банки стерилізуємо 15 хвилин. За час стерилізації цукор в банках розчиниться, і вийдуть персики в сиропі. По закінченню потрібного часу банки витягуємо з каструлі і відразу ж закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо годин на 10.
Рецепт консервованих персиків в сиропі
Інгредієнти: персики - 2 кг; цукор - 500 г; вода - 15 л; лимон - половинка. Приготування Персики ділимо навпіл і видаляємо у них кісточки. Для цього ріжемо персик уздовж ребра кісточки, а потім прокручуємо половинки в протилежні один одному боки. Персики можна закривати як з шкіркою, так і без неї. Тут виключно справа смаку.
У каструлю вливаємо воду, додаємо в неї сік лимона і цукор. Ставимо на вогонь до розчинення цукру. Коли сироп стане однорідним, викладаємо в нього половинки персиків, накриваємо каструлю кришкою і даємо персикам закипіти. Після цього викладаємо їх в стерильні банки, заливаємо сиропом і закриваємо кришками. Ставимо охолоджуватися консервовані персики попередньо перевернувши банки догори дном.
Персики половинки в сиропі
Інгредієнти: персики - 4 кг; вода; цукор (1 склянка цукру на 2 склянки води). Приготування Персики очистити від шкірки, для цього спочатку на півхвилини опускаємо персики в окріп, а потім відразу ж занурюємо їх у холодну воду. Після такої процедури шкірка знімається дуже легко. Ріжемо персики навпіл і видаляємо кісточку.
Щільно укладаємо підготовлені половинки персиків в стерильні банки. З такої кількості персиків виходить 7 літрових банок.
Готуємо сироп: 3 склянки цукру заливаємо 6 склянками води. Доводимо сироп до кипіння і заливаємо їм персики, не доливаючи до краю близько 2 див. Прикриваємо банки кришками, встановлюємо їх на водяну баню хвилин на 30 а потім зафарбовуємо. Перевертаємо банки з персиками в сиропі і залишаємо до охолодження, обгорнувши їх ковдрою або великим махровим рушником.
Смачні, а головне натуральні фрукти взимку вам забезпечені!