Персик - південний плід, що володіє чудовим ароматом і неповторним смаком. Він має ніжну і соковиту м'якоть, багату вітамінами і корисними речовинами.
З персиків можна приготувати дуже смачний компот . Плоди для нього можна брати як з кісточкою, так і без неї. Але досягти воістину насиченого напою, з легким відтінком мигдалю, можна в компоті з персиків з кісточкою. Також приділивши трохи часу влітку, ви можете цілий рік насолоджуватися вишуканим смаком цього плоду і напою з нього, заготовивши компот на зиму.
Як варити компот з персиків з кісточкою на зиму?
Інгредієнти: Розрахунок на одну трилітрову банку:
персики з кісточкою – 16 кг; цукровий пісок – 045 кг; вода фільтрована – 23 л. Приготування Для консервування компоту з персиків на зиму придатні ароматні, стиглі і, разом з тим, досить пружні плоди. Вибравши гідні екземпляри, промиваємо їх дуже ретельно, намагаючись прибрати максимум притаманною їм ворсистості, і даємо просохнути.
Банки промиваємо содовим розчином і гарячою водою, а потім пропарюють над киплячою водою за десять хвилин. Укладаємо в них підготовлені персики, заповнюючи «по плечики». Фільтровану воду підігріваємо до кипіння, заливаємо плоди, прикриваємо банки стерильними кришками і залишаємо на двадцять хвилин, прикривши ковдрою.
Після закінчення часу рідину зливаємо назад в каструлю, додаємо цукровий пісок і підігріваємо до кипіння. Отриманим цукровим сиропом наповнюємо банки, закатуємо кришками і ставимо під теплу ковдру для самостерилизации і до охолодження, перевернувши банки догори дном.
Такий компотик перед вживанням необхідно розбавити за смаком кип'яченою водою, так як він виходить досить концентрованим.
Як приготувати компот з персиків з кісточкою в мультиварці?
Інгредієнти: персики з кісточкою – 1 кг; цукровий пісок – 04 кг; лимонна кислота – за смаком; вода фільтрована – 3 л. Приготування Персики гарненько промиваємо, намагаючись змити максимум ворсу, і складаємо в ємність мультиварки, вливаємо фільтровану воду, додаємо цукровий пісок і щіпку лимонної кислоти. Для приготування компоту підходять режими «Варка на пару» і «Гасіння». Час приготування двадцять-тридцять хвилин, залежно від розміру плодів. Десять-п'ятнадцять хвилин витримуємо компот в режимі підігрів, розливаємо по ємностей і охолоджуємо.