Компот з кабачків і аличі
Незвичайним рецепт домашньої заготовки на зиму, є приготування компоту з кабачків і аличі. Нейтральний смак кабачка в поєднанні з аличею створить напій, за смаком нагадує сироп , одержуваний від консервування південного тропічного фрукта - ананаса. А м'якоть кабачка в такому компоті складно відрізнити від натурального ананаса. В салаті підміни точно ніхто не помітить.
Врожайність, як кабачка, так і аличі досить висока, що дозволить кожній господині, вивчивши рецепт приготування, без праці закрити цей незвичайний напій. Для його приготування використовують тільки зрілі плоди, а сам процес дуже простий і швидкий.
Нижче ми розповімо, як приготувати компот з кабачків і аличі.
Інгредієнти:
На одну трилітрову банку:
кабачки – 900 г;
жовта алича – 300 г;
цукровий пісок – 300 г;
вода очищена – 2 л.
Приготування
Жовту аличу промиваємо проточною холодною водою і кидаємо на дно вимитої і пропареної протягом десяти хвилин банки. Кабачки миємо, позбавляє від серцевини з м'якоттю і насінням, а також від шкірки, нарізаємо кубиками і відправляємо в банку поверх аличі. Воду підігріваємо до кипіння, виливаємо в банку і залишаємо остигати до приємної теплоти рук, прикривши стерильною кришкою. Потім повертаємо рідина назад в каструлю, додаємо цукровий пісок, проварюємо п'ять хвилин, і знову заливаємо в банку. Тут же укупориваем кришку і поміщаємо компот під теплу ковдру для самостерилизации, перевернувши банку догори дном. Коли узвар охолоне, ставимо в темне місце для зберігання.
Інгредієнти:
кабачки;
жовта алича;
цукровий пісок – 200 г;
вода очищена – 1 л.
Приготування
Банки промиваємо содовим розчином, стерилізуємо над парою і просушуємо. Кожну з них на одну третину заповнюємо промитої і просушеної аличею. Кабачки миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кружальцями, товщиною один сантиметр. Видаляємо серцевину з насінням за допомогою чарки, отримуючи кільця, що нагадують консервований ананас. Укладаємо їх поверх аличі, наповнюючи банку доверху, і заливаємо сиропом. Для його приготування доводимо воду до кипіння і додаємо цукровий пісок з розрахунку двісті грам на один літр рідини. Прикриваємо банки стерильними кришками і махровим рушником і залишаємо до охолодження.
Повертаємо сироп в каструлю, доводимо до кипіння, проварюємо дві хвилини і знову розливаємо по банках. Тут же закатуємо кришки, перевертаємо банки догори дном, прикриваємо теплою ковдрою і даємо повністю охолонути.
Врожайність, як кабачка, так і аличі досить висока, що дозволить кожній господині, вивчивши рецепт приготування, без праці закрити цей незвичайний напій. Для його приготування використовують тільки зрілі плоди, а сам процес дуже простий і швидкий.
Нижче ми розповімо, як приготувати компот з кабачків і аличі.
Рецепт компоту з аличі і кабачків на зиму
Інгредієнти:
На одну трилітрову банку:
Приготування
Жовту аличу промиваємо проточною холодною водою і кидаємо на дно вимитої і пропареної протягом десяти хвилин банки. Кабачки миємо, позбавляє від серцевини з м'якоттю і насінням, а також від шкірки, нарізаємо кубиками і відправляємо в банку поверх аличі. Воду підігріваємо до кипіння, виливаємо в банку і залишаємо остигати до приємної теплоти рук, прикривши стерильною кришкою. Потім повертаємо рідина назад в каструлю, додаємо цукровий пісок, проварюємо п'ять хвилин, і знову заливаємо в банку. Тут же укупориваем кришку і поміщаємо компот під теплу ковдру для самостерилизации, перевернувши банку догори дном. Коли узвар охолоне, ставимо в темне місце для зберігання.
Компот з аличі і кабачків кільцями на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Банки промиваємо содовим розчином, стерилізуємо над парою і просушуємо. Кожну з них на одну третину заповнюємо промитої і просушеної аличею. Кабачки миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кружальцями, товщиною один сантиметр. Видаляємо серцевину з насінням за допомогою чарки, отримуючи кільця, що нагадують консервований ананас. Укладаємо їх поверх аличі, наповнюючи банку доверху, і заливаємо сиропом. Для його приготування доводимо воду до кипіння і додаємо цукровий пісок з розрахунку двісті грам на один літр рідини. Прикриваємо банки стерильними кришками і махровим рушником і залишаємо до охолодження.
Повертаємо сироп в каструлю, доводимо до кипіння, проварюємо дві хвилини і знову розливаємо по банках. Тут же закатуємо кришки, перевертаємо банки догори дном, прикриваємо теплою ковдрою і даємо повністю охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з аличі на зиму
Якщо ви любите аличу, заготовте її у вигляді ароматного компоту. Напій виходить дуже яскравим, в міру солодким, навіть трохи кисленьким. Процес
Компот з персиків з кісточкою
Всупереч поширеній помилці, консервування персикового компоту – процес простий і швидкий. Цей напій стане чудовим солодким доповненням до зимового
Компот з малини на зиму без стерилізації
Заготівля компоту на зиму без стерилізації, найбільш простий спосіб консервації, який дозволяє зберегти більше вітамінів за рахунок короткого часу
Компот з білої черешні на зиму
У даній статті зібрані відразу кілька абсолютно різних рецептів компоту з білої черешні. Для тих, кому не до душі нудотна солодкість цієї ягоди, ми
Компот із черешні та полуниці на зиму
Черешневий компот виходить досить нудною. Інша справа, якщо зварити його разом з ароматною полуницею - вийде дуже смачний напій зі збалансованим
Компот із смородини на зиму
Трохи терпка на смак, надзвичайно ароматна ягода – смородина містить рекордну кількість вітамінів. Далі розповімо, як заготовити компот з цієї ягоди.