Незвичайним рецепт домашньої заготовки на зиму, є приготування компоту з кабачків і аличі. Нейтральний смак кабачка в поєднанні з аличею створить напій, за смаком нагадує сироп , одержуваний від консервування південного тропічного фрукта - ананаса. А м'якоть кабачка в такому компоті складно відрізнити від натурального ананаса. В салаті підміни точно ніхто не помітить.
Врожайність, як кабачка, так і аличі досить висока, що дозволить кожній господині, вивчивши рецепт приготування, без праці закрити цей незвичайний напій. Для його приготування використовують тільки зрілі плоди, а сам процес дуже простий і швидкий.
Нижче ми розповімо, як приготувати компот з кабачків і аличі.
Рецепт компоту з аличі і кабачків на зиму
Інгредієнти: На одну трилітрову банку:
кабачки – 900 г; жовта алича – 300 г; цукровий пісок – 300 г; вода очищена – 2 л. Приготування Жовту аличу промиваємо проточною холодною водою і кидаємо на дно вимитої і пропареної протягом десяти хвилин банки. Кабачки миємо, позбавляє від серцевини з м'якоттю і насінням, а також від шкірки, нарізаємо кубиками і відправляємо в банку поверх аличі. Воду підігріваємо до кипіння, виливаємо в банку і залишаємо остигати до приємної теплоти рук, прикривши стерильною кришкою. Потім повертаємо рідина назад в каструлю, додаємо цукровий пісок, проварюємо п'ять хвилин, і знову заливаємо в банку. Тут же укупориваем кришку і поміщаємо компот під теплу ковдру для самостерилизации, перевернувши банку догори дном. Коли узвар охолоне, ставимо в темне місце для зберігання.
Компот з аличі і кабачків кільцями на зиму
Інгредієнти: кабачки; жовта алича; цукровий пісок – 200 г; вода очищена – 1 л. Приготування Банки промиваємо содовим розчином, стерилізуємо над парою і просушуємо. Кожну з них на одну третину заповнюємо промитої і просушеної аличею. Кабачки миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо кружальцями, товщиною один сантиметр. Видаляємо
серцевину з насінням за допомогою чарки, отримуючи кільця, що нагадують консервований ананас. Укладаємо їх поверх аличі, наповнюючи банку доверху, і заливаємо сиропом. Для його приготування доводимо воду до кипіння і додаємо цукровий пісок з розрахунку двісті грам на один літр рідини. Прикриваємо банки стерильними кришками і махровим рушником і залишаємо до охолодження.
Повертаємо сироп в каструлю, доводимо до кипіння, проварюємо дві хвилини і знову розливаємо по банках. Тут же закатуємо кришки, перевертаємо банки догори дном, прикриваємо теплою ковдрою і даємо повністю охолонути.