Щоб урізноманітнити смак яблучного варення, пропонуємо додати в нього апельсин. Вам неодмінно сподобається новий гармонійне поєднання компонентів в ласощах, його свіжий аромат і приголомшливий бурштиновий зовнішній вигляд.
Янтарне яблучне варення часточками з апельсином і корицею – рецепт на зиму
Інгредієнти: яблука – 950 г; апельсини – 350 г; пісок цукровий – 955 г; вода фільтрована – 210 мл; кориця мелена – 1 середня щіпка. Приготування Спочатку готуємо всі компоненти для приготування варення. Яблучка споліскуємо, розрізаємо спочатку навпіл, позбавляє від серцевини, а потім розрізаємо на шматочки. Апельсин очистити, розбираємо також на часточки і знімаємо всі білі волокна. Щоб скибочки фруктів не потемніли, можна полити їх лимонним соком або помістити на час в підкислену воду.
Тепер готуємо сироп. Для цього цукровий пісок з'єднуємо в каструлі з водою очищеною і ставимо на помірний вогонь. Прогріваємо суміш при безперервному помішуванні до розчинення всіх кристалів, після чого даємо закипіти, і викладаємо в неї підготовлені яблука. Даємо повторно заготівлі закипіти, проварюємо пару хвилин, і знімаємо з плити. Залишаємо посудину з варенням години на чотири або до повного охолодження.
По закінченні часу знову маємо ємність із заготівлею на конфорки плити, даємо вмісту закипіти, і варимо при ледь помітних ознак томління хвилин дванадцять. На наступному етапі додаємо апельсинові дольки і тушкуємо варення ще хвилин десять. На завершення кидаємо щіпку кориці меленої, розмішуємо і розливаємо по стерильним і сухим скляних посудин. Укупориваем ласощі прокип'яченими кришками, даємо охолонути, і ставимо на зберігання в комору.
Як приготувати яблучне варення з апельсином, грушею і лимоном?
Інгредієнти: яблука – 950 г; груші – 950 г; апельсини – 450 г; лимон – 140 г; пісок цукровий – 12 кг. Приготування Яблучно-грушеве варення з апельсином і лимоном виходить просто божественним на смак.
Готуємо яблука, як і в попередньому випадку, помивши, очистивши від серцевини і нарізавши скибочками. Тим же манером готуємо і грушеві плоди. Віджимаємо з лимона сік і поливаємо їм фруктові скибочки. Пересипаємо їх також цукром і залишаємо на деякий час, щоб виділилося достатньо соку.
Тепер маємо заготовку на плиті, даємо їй закипіти на вогні з інтенсивністю трохи нижче середньої, після чого варимо протягом півгодини. Апельсини очищаємо в цей час, розбираємо на часточки і нарізаємо їх дрібно. Можна і зовсім перемолоти цитрусові в блендері. Додаємо апельсинову масу в варення, проварюємо ще хвилин десять, розливаємо кипляче ласощі по стерильним судинах і герметично укупориваем. Кришки повинні бути прокип'ячені протягом п'яти хвилин.
Яблучне варення з апельсинами і волоським горіхом в мультиварці
Інгредієнти: яблука – 460 м; горіхи волоські очищені – 110 г; апельсини – 250 г; лимон – 140 г; коньяк – 20 мл; пісок цукровий – 140 р. Приготування Варення за цим рецептом виходить незвичайним, пікантним, але дуже смачним. А готувати його ми будемо в мультиварці.
Вимиті і очищені яблучка нарізаємо дрібно, а апельсини позбавляємо від шкірки і перемелюємо в блендері, попередньо позбавивши часточки від кісточок. Складаємо яблучні шматочки і апельсинову масу в мультикастрюлю, додаємо воду, цукровий пісок, за бажанням апельсинову цедру і ретельно перемішуємо. Готуємо ласощі в режимі «Смаження» п'ятнадцять хвилин, після чого додаємо подрібнені горіхи і коньяк і продовжуємо приготування ще протягом десяти хвилин.
Готове ласощі розкладаємо по стерильним скляним судинах, закатуємо кришками і визначаємо в зручний затемнене місце для зберігання.