Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з терну без кісточок

Варення з терну без кісточок

23-09-2016, 08:19
963
Варення з терну без кісточок
Терпкість терну і притаманна йому кислинка особливо вдало гармоніюють в приготованому з нього варення. Заготівля виходить ароматною, приємною на смак і надзвичайно корисною, завдяки численним цінних властивості темно-синіх плодів.

Варення з терну без кісточок - простий рецепт на зиму


Інгредієнти:

  • терн (без кісточок) – 19 кг;

  • пісок цукровий – 19 кг;

  • очищена вода – 95 мл


  • Приготування
    Для варення підійдуть як стиглі м'які плоди терну, так і трохи жестковатые. Їх необхідно сполоснути під прохолодною проточною водою, звільнити від плодоніжок і кісточок. Викладаємо половинки в емальовану посудину, пересипаючи шари цукром, і залишаємо години на чотири при кімнатних умовах.
    Тепер наливаємо у ємність із заготівлею трохи водички і розташовуємо її на конфорки плити. Вогонь під спудом не повинен бути занадто сильним, інакше цукор пригорить швидше, ніж розтане.
    Прогріваємо теренову масу при частому помішуванні до кипіння і варимо при ледь помітних ознак кипіння протягом сорока хвилин. Відставляємо тепер посудину з варенням з вогню, і маємо при кімнатних умовах остигати і настоюватися на десять годин. Після закінчення часу знову доводимо заготовку до кипіння і припускаємо ще хвилин тридцять. По готовності гаряче ароматне варення розливаємо по завчасно підготовленим стерильним і сухим баночках. Укупориваем їх щільно прокип'яченими кришечками і перевертаємо під теплу ковдру для повільного остигання і самостерилизации.

    Як зварити варення «П'ятихвилинка» з терену без кісточок?


    Інгредієнти:

  • терн (без кісточок) – 19 кг;

  • пісок цукровий – 19 кг


  • Приготування
    Максимально зберегти вітаміни і цінні властивості терну допоможе мінімальний час його термічної обробки. Зваримо варення «П'ятихвилинка». Для цього тернові плоди промиваємо під прохолодною водою і заливаємо години на два-три холодною водичкою. Після цього виймаємо кісточки, а отримані половинки зважуємо і пересипаємо такою ж кількістю цукрового піску відповідної для варіння варення посудині. Залишаємо посудина із заготівлею на двадцять чотири години, після чого маємо його на плиті, прогріваємо вміст при частому помішуванні до кипіння і проварюємо п'ять хвилин. Залишаємо теренову масу до охолодження, а потім знову доводимо до кипіння і варимо хвилин п'ять. Смачне і корисне варення гарячим розливаємо по стерильним і сухим баночках, укупориваем герметично і перевертаємо під теплий плед або ковдру дном догори для самостерилизации і повільного остигання.

    Варення з терну без кісточок – рецепт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • терн (без кісточок) – 15 кг;

  • пісок цукровий – 12 кг;

  • очищена вода – 75 мл.


  • Приготування
    Особливо зручно варити варення з терну в мультиварці . Для цього з промитих плодів виймаємо кісточки, а половинки укладаємо в мультикастрюлю, пересипаючи цукровим піском, доливаємо трохи води і залишаємо масу на чотири години при кімнатних умовах. За цей час терен пустить сік і стане м'якше. При бажанні варення з терну можна доповнити яблуками, аличею або грушами. У цьому випадку необхідно очистити з фруктів шкірку, розрізати плоди навпіл, а потім на дрібні часточки, видаливши також і серцевини з насінням. Додаткові компоненти при бажанні додаємо в заготовку відразу ж разом з терном і цукром.
    Для подальшого приготування тернового варення налаштовуємо прилад на режим «Гасіння» на тридцять хвилин. Не забуваємо перемішати вміст ємності мультиварки перед початком варіння.
    Готове ароматне тернове варення розливаємо по сухим стерильним скляним судинах, герметично їх укупориваем прокип'яченими кришками і даємо повільно охолонути під пледом або ковдрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з чорної малини
    Варення з чорної малини
    З досить незвичайною для нас чорної малини можна готувати таке ж смачне, ароматне і безсумнівно корисне варення. Якщо у вас зібрався невеликий урожай
    Варення з кизилу
    Варення з кизилу
    Кизилове варення має кислуватий, трохи терпкий смак, густу текстуру та гарний колір. Крім іншого, відомо, що ласощі має певні лікувальні властивості.
    Варення з дині на зиму - простий рецепт
    Варення з дині на зиму - простий рецепт
    Якщо ви ще не пробували динне варення - неодмінно виправте цю несправедливість! Далі підкажемо, як зварити дивно неймовірно смачне і солодке
    Сливове варення без кісточок - рецепт
    Сливове варення без кісточок - рецепт
    Поповнити асортимент домашніх зимових заготовок рекомендуємо чудовим сливовим варенням. Розповімо, як зварити ласощі без кісточок за п'ять хвилин і
    Як варити сливове варення без кісточок?
    Як варити сливове варення без кісточок?
    Погодьтеся, просто зварити варення не складно, і смак звичайного частування вже нікого не здивує. Тому пропонуємо рецепти дивно смачного сливового
    Варення з терну з кісточками – рецепт
    Варення з терну з кісточками – рецепт
    Терпкий, кислуватий смак терну приваблює цінителів і шанувальників ягід своєю унікальністю, і в той же час доступністю. Кількість рецептів з цим