Варення з чорної малини
Чорна малина не настільки популярна на наших теренах, як червона, але корисні властивості у обох представниць ягідного царства рівноцінні. З неї можна приготувати не менш смачне варення, забезпечивши себе на зиму ласою заготівлею.
Інгредієнти:
чорна малина – 970 г;
цукровий пісок – 970 р.
Приготування
Самий простий і швидкий рецепт приготування варення з чорної малини - п'ятихвилинка дозволить зберегти максимум корисних властивостей і вітамінів, а також отримати найбільш свіжий смак заготовки. Але при цьому консистенція ласощі виходить негустий, тому для любителів інший текстури варення краще підібрати інший варіант. Чорну малину для варення необхідно перебрати, позбувшись від зіпсованих примірників, і сполоснути під прохолодною проточною водою. Після того як ягідки трохи обсохнуть, пересипаємо їх у мисці або іншої ємності для варення цукровим піском і залишаємо на кілька годин, щоб виділився сік.
Після цього ставимо посудину з заготівлею на плиту і прогріваємо при безперервному дбайливому помішуванні до кипіння. З моменту появи перших ознак бурління варимо варення п'ять хвилин, після чого відразу ж розливаємо по стерильним сухим ємкостей і укупориваем провареними протягом п'яти хвилин кришечками. Після повного охолодження під теплим пальто або ковдрою переміщуємо заготовку на полицю комори для зберігання.
Інгредієнти:
чорна малина – 970 г;
лимон – 120 г;
цукровий пісок – 570 р.
Приготування
Готуємо чорну малину з урахуванням рекомендацій з попереднього рецепту, після чого відправляємо її в ємність мультиустройства разом з цукром і віджатим з соком лимона. Через хвилин тридцять включаємо пристрій в режимі «Гасіння» і готуємо варення протягом години. За цей час готуємо банки. Моєму їх, стерилізуємо зручним способом і при необхідності обсушуємо. По готовності розливаємо гаряче ласощі по стерильним судинах, укупориваем прокип'яченими кришками і ставимо до комори на зберігання.
По даному рецепту варення виходить густе і насичене, але не надто солодке. Його можна приготувати і просто на плиті без допомоги мультиварки, але тоді необхідно буде помішувати ласощі під час всього процесу варіння, а час регулювати залежно від бажаної густоти.
Як зварити варення з чорної малини на зиму - рецепт п'ятихвилинка
Інгредієнти:
Приготування
Самий простий і швидкий рецепт приготування варення з чорної малини - п'ятихвилинка дозволить зберегти максимум корисних властивостей і вітамінів, а також отримати найбільш свіжий смак заготовки. Але при цьому консистенція ласощі виходить негустий, тому для любителів інший текстури варення краще підібрати інший варіант. Чорну малину для варення необхідно перебрати, позбувшись від зіпсованих примірників, і сполоснути під прохолодною проточною водою. Після того як ягідки трохи обсохнуть, пересипаємо їх у мисці або іншої ємності для варення цукровим піском і залишаємо на кілька годин, щоб виділився сік.
Після цього ставимо посудину з заготівлею на плиту і прогріваємо при безперервному дбайливому помішуванні до кипіння. З моменту появи перших ознак бурління варимо варення п'ять хвилин, після чого відразу ж розливаємо по стерильним сухим ємкостей і укупориваем провареними протягом п'яти хвилин кришечками. Після повного охолодження під теплим пальто або ковдрою переміщуємо заготовку на полицю комори для зберігання.
Варення з чорної малини з лимоном - рецепт в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо чорну малину з урахуванням рекомендацій з попереднього рецепту, після чого відправляємо її в ємність мультиустройства разом з цукром і віджатим з соком лимона. Через хвилин тридцять включаємо пристрій в режимі «Гасіння» і готуємо варення протягом години. За цей час готуємо банки. Моєму їх, стерилізуємо зручним способом і при необхідності обсушуємо. По готовності розливаємо гаряче ласощі по стерильним судинах, укупориваем прокип'яченими кришками і ставимо до комори на зберігання.
По даному рецепту варення виходить густе і насичене, але не надто солодке. Його можна приготувати і просто на плиті без допомоги мультиварки, але тоді необхідно буде помішувати ласощі під час всього процесу варіння, а час регулювати залежно від бажаної густоти.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з терну без кісточок
Абсолютно незвичайного смаку варення вийде з терну. Спробуйте закрити баночку такого ласощі і точно не пошкодуєте про час, витрачений на його
Заготовки з малини на зиму
Малина – смачна лікувальна ягода, але зберігається вона не довго, швидко пускає сік і починає псуватися. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як
Як варити варення з шовковиці?
Шовковиця - дуже смачна і корисна ягода. Багато господинь запасаються нею на зиму у вигляді різних заготовок. Так, її сушать, заморожують в
Як варити малинове варення?
Всі знають, наскільки корисно малинове варення. До того ж, воно неймовірно смачне і ароматне. Варіантів його приготування є дуже багато. У нашій
Варення зі смородини та малини
Смородина і малина – дуже корисні ягоди, які допомагають при простудних захворюваннях. І сьогодні ми пропонуємо вам з'єднати їх разом і зробити
Малина на зиму - рецепти
Малина - смачна ягода, в ній міститься багато корисних речовин. При регулярному вживанні вона допомагає запобігти гіпертонічні кризи. І сьогодні ми