Чорна малина не настільки популярна на наших теренах, як червона, але корисні властивості у обох представниць ягідного царства рівноцінні. З неї можна приготувати не менш смачне варення, забезпечивши себе на зиму ласою заготівлею.
Як зварити варення з чорної малини на зиму - рецепт п'ятихвилинка
Інгредієнти: чорна малина – 970 г; цукровий пісок – 970 р. Приготування Самий простий і швидкий рецепт приготування варення з чорної малини - п'ятихвилинка дозволить зберегти максимум корисних властивостей і вітамінів, а також отримати найбільш свіжий смак заготовки. Але при цьому консистенція ласощі виходить негустий, тому для любителів інший текстури варення краще підібрати інший варіант. Чорну малину для варення необхідно перебрати, позбувшись від зіпсованих примірників, і сполоснути під прохолодною проточною водою. Після того як ягідки трохи обсохнуть, пересипаємо їх у мисці або іншої ємності для варення цукровим піском і залишаємо на кілька годин, щоб виділився сік.
Після цього ставимо посудину з заготівлею на плиту і прогріваємо при безперервному дбайливому помішуванні до кипіння. З моменту появи перших ознак бурління варимо варення п'ять хвилин, після чого відразу ж розливаємо по стерильним сухим ємкостей і укупориваем провареними протягом п'яти хвилин кришечками. Після повного охолодження під теплим пальто або ковдрою переміщуємо заготовку на полицю комори для зберігання.
Варення з чорної малини з лимоном - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: чорна малина – 970 г; лимон – 120 г; цукровий пісок – 570 р. Приготування Готуємо чорну малину з урахуванням рекомендацій з попереднього рецепту, після чого відправляємо її в
ємність мультиустройства разом з цукром і віджатим з соком лимона. Через хвилин тридцять включаємо пристрій в режимі «Гасіння» і готуємо варення протягом години. За цей час готуємо банки. Моєму їх, стерилізуємо зручним способом і при необхідності обсушуємо. По готовності розливаємо гаряче ласощі по стерильним судинах, укупориваем прокип'яченими кришками і ставимо до комори на зберігання.
По даному рецепту варення виходить густе і насичене, але не надто солодке. Його можна приготувати і просто на плиті без допомоги мультиварки, але тоді необхідно буде помішувати ласощі під час всього процесу варіння, а час регулювати залежно від бажаної густоти.