Варення зі смородини та малини
Об'єднати в одному ласощах смородину та малину дуже вдале рішення. Малина додасть такого ласощів незрівнянний смак і аромат, а смородина принесе кислинку і звичне варення буде абсолютно іншим. Нижче розповімо вам декілька рецептів приготування варення зі смородини і малини.
Варення з малини зі смородиною
Інгредієнти:
малина – 10 склянок;
смородина – 4 склянки;
цукор – 10 склянок;
лимонна кислота – 6 р.
Приготування
Першим ділом помиємо ягоди і залишаємо підсохнути. І приступаємо до приготування варення, ємність для варіння варення насипаємо малинку і зверху засипаємо її цукром (6 склянок), потім чекаємо, коли з'явиться сік, потім додаємо смородину і зверху висипаємо цукор, що залишився. Включаємо плиту і ставимо нашу каструлю з ягодами, як тільки інгредієнти почнуть закипати, витримуємо десять хвилин. З варення знімаємо піну і додаємо лимонну кислоту. Готове варення акуратно перемішуємо дерев'яною лопаткою, розливаємо його по банках, закриваємо кришками, на добу залишаємо готове варення в квартирі, а потім прибираємо його в льох або холодильник.
Варення з смородини з малиною
Інгредієнти:
чорна смородина – 6 склянок;
малина – 2 склянки;
цукор – 7 склянок;
вода – 2 склянки.
Приготування
Виливаємо В каструлю воду, даємо їй закипіти, додаємо чорну смородину, потім малину і доводимо масу до кипіння, додаємо цукор поступово по одній склянці і перемішуємо. Доводимо наші інгредієнти до кипіння і варимо 45 хвилин. Після цього розливаємо наше варення з стерилізованим баночках і закатуємо кришками.
Варення з аґрусу, смородини та малини
Інгредієнти:
смородина червона – 1 кг;
малина - 2 кг;
агрус – 1 кг;
цукор – 3 кг.
Приготування
Ягоди добре миємо й прибираємо плодоніжки і хвостики. Малину подрібнюємо блендером, а агрус і смородину залишаємо цілком. Викладаємо ягоди у велику каструлю, пересипаємо цукром і варимо 30-35 хвилин на дуже слабкому вогні, періодично помішуємо. Гарячу суміш розливаємо по банках і закриваємо герметичними кришками. Повністю охолодити, зберігаємо в погребі.
Варення з чорної смородини, малини та аґрусу
Інгредієнти:
чорна смородина – 7 склянок;
аґрус – 3 склянки;
малина – 2 склянки;
вода – 1 склянка;
цукровий пісок – 15 склянок.
Приготування
Ягоди промиваємо, видаляємо плодоніжки і хвостики, просушуємо. Готові ягоди заливаємо водою, чекаємо, поки закипить, засипаємо 8 склянок цукру, знову даємо закипіти, проварюємо п'ять хвилин. Вимикаємо вогонь, додаємо ще цукор, розмішуємо. Остуджуємо і розливаємо в підготовлену тару.
Варення з червоної смородини і малини
Інгредієнти:
смородина чорна – 6 склянок;
червона смородина – 2 склянки;
малина – 2 склянки;
апельсин – 2 шт.;
цукор – 13 склянок.
Приготування
Смородину миємо й сушимо. Малину перебираємо, видаляємо зіпсовану, але не моє. Апельсини моєму. Ягоди і фрукти пропускаємо через м'ясорубку, додаємо цукор, перемішуємо. Даємо масі постояти поки не розтане цукор. Розкладаємо варення в ємності, закриваємо кришечками і зберігати в холодному місці.
Варення з червоної смородини і малини
Інгредієнти:
малина свіжа – 2 кг;
червона смородина – 15 кг;
лимон – 2 шт.;
цукор – 1 кг.
Приготування
Перебираємо ягоди, всі погані і зіпсовані викидаємо. За допомогою блендера робимо зі смородини та малини пюре і перемішуємо його з цукром. З лимонів очищаємо цедру, натираємо на тертку, з плоду вичавлюємо сік, все додаємо в пюре, перемішуємо інгредієнти. Розливаємо наше варення по банках і зберігати в холодильнику.
Варення з малини зі смородиною
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом помиємо ягоди і залишаємо підсохнути. І приступаємо до приготування варення, ємність для варіння варення насипаємо малинку і зверху засипаємо її цукром (6 склянок), потім чекаємо, коли з'явиться сік, потім додаємо смородину і зверху висипаємо цукор, що залишився. Включаємо плиту і ставимо нашу каструлю з ягодами, як тільки інгредієнти почнуть закипати, витримуємо десять хвилин. З варення знімаємо піну і додаємо лимонну кислоту. Готове варення акуратно перемішуємо дерев'яною лопаткою, розливаємо його по банках, закриваємо кришками, на добу залишаємо готове варення в квартирі, а потім прибираємо його в льох або холодильник.
Варення з смородини з малиною
Інгредієнти:
Приготування
Виливаємо В каструлю воду, даємо їй закипіти, додаємо чорну смородину, потім малину і доводимо масу до кипіння, додаємо цукор поступово по одній склянці і перемішуємо. Доводимо наші інгредієнти до кипіння і варимо 45 хвилин. Після цього розливаємо наше варення з стерилізованим баночках і закатуємо кришками.
Варення з аґрусу, смородини та малини
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди добре миємо й прибираємо плодоніжки і хвостики. Малину подрібнюємо блендером, а агрус і смородину залишаємо цілком. Викладаємо ягоди у велику каструлю, пересипаємо цукром і варимо 30-35 хвилин на дуже слабкому вогні, періодично помішуємо. Гарячу суміш розливаємо по банках і закриваємо герметичними кришками. Повністю охолодити, зберігаємо в погребі.
Варення з чорної смородини, малини та аґрусу
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди промиваємо, видаляємо плодоніжки і хвостики, просушуємо. Готові ягоди заливаємо водою, чекаємо, поки закипить, засипаємо 8 склянок цукру, знову даємо закипіти, проварюємо п'ять хвилин. Вимикаємо вогонь, додаємо ще цукор, розмішуємо. Остуджуємо і розливаємо в підготовлену тару.
Варення з червоної смородини і малини
Інгредієнти:
Приготування
Смородину миємо й сушимо. Малину перебираємо, видаляємо зіпсовану, але не моє. Апельсини моєму. Ягоди і фрукти пропускаємо через м'ясорубку, додаємо цукор, перемішуємо. Даємо масі постояти поки не розтане цукор. Розкладаємо варення в ємності, закриваємо кришечками і зберігати в холодному місці.
Варення з червоної смородини і малини
Інгредієнти:
Приготування
Перебираємо ягоди, всі погані і зіпсовані викидаємо. За допомогою блендера робимо зі смородини та малини пюре і перемішуємо його з цукром. З лимонів очищаємо цедру, натираємо на тертку, з плоду вичавлюємо сік, все додаємо в пюре, перемішуємо інгредієнти. Розливаємо наше варення по банках і зберігати в холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Малина на зиму - рецепти
Малина - смачна ягода, в ній міститься багато корисних речовин. При регулярному вживанні вона допомагає запобігти гіпертонічні кризи. І сьогодні ми
Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
Варення з смородини з апельсинами
Варення - смачна і корисна заготівля ягід і фруктів на зиму. Його готують з малини, полуниці, смородини, лимонів, яблук, кабачків і т. д. А сьогодні
Варення з смородини без варіння
Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити