Об'єднати в одному ласощах смородину та малину дуже вдале рішення. Малина додасть такого ласощів незрівнянний смак і аромат, а смородина принесе кислинку і звичне варення буде абсолютно іншим. Нижче розповімо вам декілька рецептів приготування варення зі смородини і малини.
Варення з малини зі смородиною
Інгредієнти: малина – 10 склянок; смородина – 4 склянки; цукор – 10 склянок; лимонна кислота – 6 р. Приготування Першим ділом помиємо ягоди і залишаємо підсохнути. І приступаємо до приготування варення, ємність для варіння варення насипаємо малинку і зверху засипаємо її цукром (6 склянок), потім чекаємо, коли з'явиться сік, потім додаємо смородину і зверху висипаємо цукор, що залишився. Включаємо плиту і ставимо нашу каструлю з ягодами, як тільки інгредієнти почнуть закипати, витримуємо десять хвилин. З варення знімаємо піну і додаємо лимонну кислоту. Готове варення акуратно перемішуємо дерев'яною лопаткою, розливаємо його по банках, закриваємо кришками, на добу залишаємо готове варення в квартирі, а потім прибираємо його в льох або холодильник.
Варення з смородини з малиною
Інгредієнти: чорна смородина – 6 склянок; малина – 2 склянки; цукор – 7 склянок; вода – 2 склянки. Приготування Виливаємо В каструлю воду, даємо їй закипіти, додаємо чорну смородину, потім малину і доводимо масу до кипіння, додаємо цукор поступово по одній склянці і перемішуємо. Доводимо наші інгредієнти до кипіння і варимо 45 хвилин. Після цього розливаємо наше варення з стерилізованим баночках і закатуємо кришками.
Варення з аґрусу, смородини та малини
Інгредієнти: смородина червона – 1 кг; малина - 2 кг; агрус – 1 кг; цукор – 3 кг. Приготування Ягоди добре миємо й прибираємо плодоніжки і хвостики. Малину подрібнюємо блендером, а агрус і смородину залишаємо цілком. Викладаємо ягоди у велику каструлю, пересипаємо цукром і варимо 30-35 хвилин на дуже слабкому вогні, періодично помішуємо. Гарячу суміш розливаємо по банках і закриваємо герметичними кришками. Повністю охолодити, зберігаємо в погребі.
Варення з чорної смородини, малини та аґрусу
Інгредієнти: чорна смородина – 7 склянок; аґрус – 3 склянки; малина – 2 склянки; вода – 1 склянка; цукровий пісок – 15 склянок. Приготування Ягоди промиваємо, видаляємо плодоніжки і хвостики, просушуємо. Готові ягоди заливаємо водою, чекаємо, поки закипить, засипаємо 8 склянок цукру, знову даємо закипіти, проварюємо п'ять хвилин. Вимикаємо вогонь, додаємо ще цукор, розмішуємо. Остуджуємо і розливаємо в підготовлену тару.
Варення з червоної смородини і малини
Інгредієнти: смородина чорна – 6 склянок; червона смородина – 2 склянки; малина – 2 склянки; апельсин – 2 шт.; цукор – 13 склянок. Приготування Смородину миємо й сушимо. Малину перебираємо, видаляємо зіпсовану, але не моє. Апельсини моєму. Ягоди і фрукти пропускаємо через м'ясорубку, додаємо цукор, перемішуємо. Даємо масі постояти поки не розтане цукор. Розкладаємо варення в ємності, закриваємо кришечками і зберігати в холодному місці.
Варення з червоної смородини і малини
Інгредієнти: малина свіжа – 2 кг; червона смородина – 15 кг; лимон – 2 шт.; цукор – 1 кг. Приготування Перебираємо ягоди, всі погані і зіпсовані викидаємо. За допомогою блендера робимо зі смородини та малини пюре і перемішуємо його з цукром. З лимонів очищаємо цедру, натираємо на тертку, з плоду вичавлюємо сік, все додаємо в пюре, перемішуємо інгредієнти. Розливаємо наше варення по банках і зберігати в холодильнику.