Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з терну з кісточками – рецепт

Варення з терну з кісточками – рецепт

22-09-2016, 21:05
596
Варення з терну з кісточками – рецепт
Варення з терну з кісточками – рецепт, який зажадає від вас терпіння і вправності, але за це ви будете винагороджені смачним і корисним ласощами. Розглянемо способи приготування тернового варення.

Варення з терну з кісточками на зиму


Перед тим, як приготувати варення з терну з кісточками, переконайтеся, що ягоди стиглі і придатні для вживання. Якісна ягода терну має темно-синю шкірку і злегка рожевого м'якоть всередині. Відібравши тільки стиглі плоди можна приступати до приготування.
Інгредієнти:

  • ягоди терну – 890 м;

  • цукор – 890 м;

  • вода – 490 мл


  • Приготування
    Промийте ягоди і залишити для просушування. Так як плоди терну мають щільну консистенцію, шкірку на них краще попередньо наколоти.
    Для сиропу всипаємо цукор і вливаємо воду в емальований посуд, розміщуємо все на середньому вогні. Дочекавшись закипання варимо сироп близько 5 хвилин. Підготовлені ягоди терну опускаємо в сироп і даємо настоятися добу. Через добу виймаємо ягоди, а сироп проварюємо ще пару хвилин. Знову опускаємо терен у сироп і варимо протягом 15 хвилин, знімаючи пінку. Розливаємо варення в сухі, стерилізовані , гарячі банки, закатуємо залишаємо на зберігання.

    Варення з терну з кісточками - класичний рецепт


    Інгредієнти:

  • ягоди терну – 12 кг;

  • цукор – 14 кг;

  • вода – 650 мл


  • Приготування
    Стиглі ягоди терну, мають темно-синій колір шкірки, переберіть, промийте і обсушіть.
    У воду поступово всипте цукор, розмішуючи його для усунення грудок. Киплячий сироп поваріть кілька хвилин, потім засипте в сироп ягоди, продовжуючи помішувати. Варимо ягоди протягом години, знімаючи накип і помішуючи.
    Через годину відставляємо ягоди «відпочити» протягом всієї ночі. Після ставимо охолоджене варення поваритися на 15 хвилин. Прибираємо варення настоятися і охолодитися на 5 годин. Повторюємо всю процедуру заново.
    Готове варення розподіляємо в стерилізованому тарі, закрити капроновими кришками після повного охолодження ягід. Такий спосіб приготування варення дозволить зберігати продукт в прохолодному приміщенні довгий час.

    Варення з терну з кісточками - рецепт «П'ятихвилинка»


    У рамках цієї технології варення готується швидко і просто, дозволяючи зберегти в ягодах всі корисні вітаміни та амінокислоти. Однак господаркам слід суворо дотримуватися рекомендацій по температурі і часу приготування.
    Інгредієнти:

  • ягоди терну – 2 кг;

  • цукор – 24 кг;

  • вода – 480 мл


  • Приготування
    Готуємо ягоди: видаляючи застиглий сік, ретельно промиваємо в холодній воді, обсушуємо. У широку і глибоку каструлю викладаємо обсушені ягоди рівномірним шаром і пересипаємо цукром. Шар за шаром повторюємо процедуру, при цьому приділяючи увагу тому, щоб кожна ягідка стикалася з цукром. У підготовлені шари ягід додаємо воду і ставимо каструлю на слабкий жар. Після закипання ласощі, варимо його всього 5 хвилин, оскільки цього часу вистачить для того, щоб ягоди приготувалися без втрати вітамінних властивостей і не розварилися. Готове варення розкладіть у стерильну тару і закатайте. Охолоджене ласощі помістіть на зберігання в холод. У погребі таке варення може простояти аж до 5 років.
    Варення з терну з кісточками можна також зробити в мультиварці . Пересипані цукром ягоди залишають на 7-10 годин, а потім готують варення в режимі «Гасіння» 20-25 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот із терну на зиму
    Компот із терну на зиму
    Замислюючись про приготуванні закусок з терну, враховуйте, що це різновид сливи, яку можна використовувати в рецепті варення, джему і компоту. Саме
    Ткемалі з терну на зиму - рецепти
    Ткемалі з терну на зиму - рецепти
    Чудовий грузинський соус сьогодні роблять з абсолютно різних фруктів і ягід, але самий справжній ткемалі все ж готується тільки із слив або аличі.
    Варення з обліпихи
    Варення з обліпихи
    Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
    Варення з чорниці
    Варення з чорниці
    На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
    Варення з вишні - рецепт
    Варення з вишні - рецепт
    Готувати вишню запас - просте та приємне завдання: варення або джем з ягід готується швидко, а в холоди буде чим поласувати за чашкою чаю. Рецепти
    Варення з журавлини - рецепт
    Варення з журавлини - рецепт
    Журавлина володіє прекрасними смаковими якостями і в ній міститься велика кількість мікроелементів. З неї роблять соки, десерти, додають у пироги. А