Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ткемалі з терну на зиму - рецепти

Ткемалі з терну на зиму - рецепти

21-09-2016, 11:42
1 133
Ткемалі з терну на зиму - рецепти
Правильно приготовлений сливовий соус володіє чудовим ароматом і багатим смаком з безліччю відтінків і підкреслює смак м'ясних страв. Далі розглянемо цікаві рецепти пікантного ткемалі з терну і заготовимо його на зиму.

Ткемалі з терну на зиму - класичний рецепт


Інгредієнти:
На 1 кг сливи:

  • кухонна сіль - 2 ч. ложки;

  • вода - 100 мл;

  • гострий червоний перець - 1 стручок;

  • часник - 5 зубчиків

  • великий пучок кінзи і кропу;

  • м'ята - 5 листочків.


  • Приготування
    Спершу видаліть кісточки з терну, посипте часточки сіллю і почекайте, поки зливу пустить сік. Поставте каструльку на вогонь, додайте води, дочекайтеся закипання і проваріть 5 хвилин, помішуючи. Тепер додайте подрібнений перець і проварити ще 5 хвилин, а потім додайте подрібнену зелень. Проваріть ще пару хвилин, додайте пюрированный часник. Перемішайте і вимикайте вогонь. Перелийте соус в блендер і подрібніть до максимальної однорідності. Соус вже готовий до вживання. А щоб заготовити його на зиму, розлийте гарячий ткемалі по стерилізованим маленьких баночках, укупорьте і відправте на зберігання.

    Як приготувати соус ткемалі з терну на зиму - рецепт


    Інгредієнти:

  • терен – 2 кг;

  • помідори – 300-400 г;

  • вода – 235 мл;

  • зубці часнику – 6 шт.;

  • м'ята – 4 гілочки;

  • гострий перець – 1 стручок;

  • коріандр – 25 г;

  • яблучний оцет (натуральний) – 25 мл;

  • цукор – 110 г;

  • мед – 25 г;

  • сіль – 55 р.


  • Приготування
    Терн ретельно промийте, позбавте від кісточки і відправляйте часточки в підходящу каструлю. Туди ж влийте воду, ставте на вогонь і варіть 10 хвилин. Потім сливу ретельно перетріть через ситі і томіть суміш при слабкому кипінні.
    Тим часом подрібніть через м'ясорубку часник, гострий перець, зелень і помідори. Додайте цю суміш до терну і влийте ложку меду. Далі додайте трохи оцту, всипте цукор, сіль і проваріть соус кілька хвилин, постійно помішуючи, щоб не пригоріла. Готове ткемалі з терну розлийте по стерильним ємкостей, укупорьте кришками і відправте під ковдру на самостерилизацию.

    Ткемалі з терну на зиму - швидкий рецепт


    Інгредієнти:

  • терен – 2 кг;

  • зелень різна (кінза, петрушка, кріп) – 175 г;

  • чебрець – 45 г;

  • часник – 1 велика голівка;

  • сіль, цукор.


  • Приготування
    Спершу сливу складіть у каструлю, додайте чебрець і тушкуйте 15 хвилин на повільному вогні. Потім перетріть терен через сито і проваріть масу близько години, знімаючи піну. Зелень промийте, обсушіть і разом з очищеним часником подрібніть в блендері. Додайте суміш в тернове пюре, посоліть, за бажанням додайте цукор і розливайте гарячий соус за стерильною тарі, укупоривайте і відправте на самостерилизацию під ковдру на пару днів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот із терну на зиму
    Компот із терну на зиму
    Замислюючись про приготуванні закусок з терну, враховуйте, що це різновид сливи, яку можна використовувати в рецепті варення, джему і компоту. Саме
    Соус із слив до м'яса на зиму
    Соус із слив до м'яса на зиму
    На відміну від магазинних кетчупів такий соус повністю натуральний і не містить шкідливих добавок. Якщо вам хочеться доповнити смак звичайного
    Соус для бургерів
    Соус для бургерів
    Базові складові бургера - булка, котлетка і соус. І якщо першими двома інгредієнтами здивувати складно, то соус вже напевно повинен бути особливим.
    Соус з чорної смородини на зиму
    Соус з чорної смородини на зиму
    Не тільки прекрасні варення і компоти виходять з чорної смородини, але з неї можна зробити напрочуд смачний, пряний, трохи гострий соус, який чудово
    Як приготувати ткемалі з аличі?
    Як приготувати ткемалі з аличі?
    Ідеальне доповнення для будь-яких м'ясних страв - ткемалі з аличі. Цей незвичайний грузинський соус має приємний кисло-солодкий, трохи гострий і
    Ткемалі з аличі - рецепт
    Ткемалі з аличі - рецепт
    Знаменитий грузинський соус ткемалі, приготований з аличі за класичним рецептом, доповнить будь-яку трапезу і відтінятиме смак супроводжуючих страв.