Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати ткемалі з аличі?

Як приготувати ткемалі з аличі?

16-09-2015, 20:16
1 102
Як приготувати ткемалі з аличі?
Ткемалі – знаменитий грузинський соус, який служить прекрасним доповненням до будь-якої м'ясної страви. Ми розповімо вам, як приготувати ткемалі з аличі і здивувати гостей своїми кулінарними здібностями.

Як приготувати ткемалі з аличі?


Інгредієнти:

  • зелена алича – 25 кг;

  • червоний гіркий перець – 1 шт.;

  • часник – 15 зубчиків;

  • цукровий пісок – 1 ст. ложка;

  • сіль дрібна – 1 ст. ложка;

  • зелень свіжа – 150 г;

  • вода фільтрована – 05 ст.;

  • насіння коріандру – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Зелену аличу промиваємо, заливаємо холодною водою і відварюємо на слабенькому вогні до готовності. Потім обережно зливаємо в окрему ємність сік, а м'які фрукти перетираємо через друшляк. Насіння коріандру подрібнюємо блендером з сіллю, додаємо очищені зубчики часнику і збиваємо до однорідності. Далі кладемо в протерту аличу подрібнену зелень, приправу, дрібно нашатковану гострий перчик і проварюємо хвилинки 2. Після цього пробуємо соус на смак, підсолюємо при необхідності, переливаємо в банку, остуджуємо і зберігаємо в холодильнику.

    Рецепт ткемалі з жовтої аличі


    Інгредієнти:

  • алича жовта – 1 кг;

  • перець чилі – 1 стручок;

  • часник – 3 зубчики;

  • кінза – 30 г;

  • кріп свіжий – 30 г;

  • мелений коріандр, хмелі-сунелі – 1 ст. ложка;

  • цукор – 2 ч. ложки;

  • сіль дрібна – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    А ось ще один рецепт, як приготувати ткемалі з аличі на зиму. Вимиті фрукти викладаємо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю свіжої води, зверху прикриваємо кришкою і варимо 20 хвилин. Потім розварені плоди викладаємо в сито і перетираємо гарненько дерев'яною лопаткою. Кісточки і шкірку викидаємо, а вийшло однорідне пюре кип'ятимо. Після цього вогонь вимикаємо, додаємо сіль, цукор і спеції за смаком. Зелень дрібненько ріжемо, а гострий перчик очищаємо від насіння і подрібнюємо. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Всі підготовлені інгредієнти додаємо в соус, ретельно перемішуємо, розливаємо в стерилізовані баночки, заливаємо зверху рослинним маслом і закатуємо кришками.

    Як приготувати ткемалі з червоної аличі?


    Інгредієнти:
    Як приготувати ткемалі з аличі?


  • алича червона – 2 кг;

  • зелень свіжа – 100 г;

  • чебрець – 1 пучок;

  • часник – 1 головка;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Фрукти складаємо в каструлю, додаємо чебрець і тушкуємо 15 хвилин на повільному вогні. Потім перетираємо плоди через сито і проварюємо масу близько 1 години, періодично знімаючи піну. Зелень обполіскуємо, обсушуємо і разом з очищеним часником подрібнюємо в блендері. Додаємо суміш в плодове пюре, солимо, сахарим і розливаємо ткемалі з червоної аличі по банках.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус з аличі на зиму
    Соус з аличі на зиму
    З яскравою і кисленькой аличі можна готувати не тільки варення або компоти. Цей фрукт дуже гармонійно поєднується з більшістю овочів і спецій. Далі
    Ткемалі з червоної аличі – рецепт
    Ткемалі з червоної аличі – рецепт
    Якщо традиційні соуси до м'яса вам набридли і хочеться спробувати що-небудь нове і цікаве, приготуйте ткемалі з червоної аличі. Рецепт цього
    Варення з аличі з кісточками
    Варення з аличі з кісточками
    У цій статті розповімо, як швидко і без труднощів позбутися від великого врожаю аличі. Будемо заготовляти варення з кісточками. Кисленькі плоди
    Варення з аличі
    Варення з аличі
    Якщо ви зібрали великий урожай аличі і вже не знаєте, куди її подіти, приготуйте джем. Процес, звичайно трудомісткий, зате взимку це ласощі можна
    Алича - рецепти на зиму
    Алича - рецепти на зиму
    Алича - дуже поширений фрукт і особливо хороша в домашніх заготовках. Рецепти консервування можуть бути самими різними - це і компот, і варення, і,
    Ткемалі з аличі - рецепт
    Ткемалі з аличі - рецепт
    Знаменитий грузинський соус ткемалі, приготований з аличі за класичним рецептом, доповнить будь-яку трапезу і відтінятиме смак супроводжуючих страв.