Як приготувати ткемалі з аличі?
Ткемалі – знаменитий грузинський соус, який служить прекрасним доповненням до будь-якої м'ясної страви. Ми розповімо вам, як приготувати ткемалі з аличі і здивувати гостей своїми кулінарними здібностями.
Інгредієнти:
зелена алича – 25 кг;
червоний гіркий перець – 1 шт.;
часник – 15 зубчиків;
цукровий пісок – 1 ст. ложка;
сіль дрібна – 1 ст. ложка;
зелень свіжа – 150 г;
вода фільтрована – 05 ст.;
насіння коріандру – 2 ч. ложки.
Приготування
Зелену аличу промиваємо, заливаємо холодною водою і відварюємо на слабенькому вогні до готовності. Потім обережно зливаємо в окрему ємність сік, а м'які фрукти перетираємо через друшляк. Насіння коріандру подрібнюємо блендером з сіллю, додаємо очищені зубчики часнику і збиваємо до однорідності. Далі кладемо в протерту аличу подрібнену зелень, приправу, дрібно нашатковану гострий перчик і проварюємо хвилинки 2. Після цього пробуємо соус на смак, підсолюємо при необхідності, переливаємо в банку, остуджуємо і зберігаємо в холодильнику.
Інгредієнти:
алича жовта – 1 кг;
перець чилі – 1 стручок;
часник – 3 зубчики;
кінза – 30 г;
кріп свіжий – 30 г;
мелений коріандр, хмелі-сунелі – 1 ст. ложка;
цукор – 2 ч. ложки;
сіль дрібна – 1 ч. ложка.
Приготування
А ось ще один рецепт, як приготувати ткемалі з аличі на зиму. Вимиті фрукти викладаємо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю свіжої води, зверху прикриваємо кришкою і варимо 20 хвилин. Потім розварені плоди викладаємо в сито і перетираємо гарненько дерев'яною лопаткою. Кісточки і шкірку викидаємо, а вийшло однорідне пюре кип'ятимо. Після цього вогонь вимикаємо, додаємо сіль, цукор і спеції за смаком. Зелень дрібненько ріжемо, а гострий перчик очищаємо від насіння і подрібнюємо. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Всі підготовлені інгредієнти додаємо в соус, ретельно перемішуємо, розливаємо в стерилізовані баночки, заливаємо зверху рослинним маслом і закатуємо кришками.
Інгредієнти:
алича червона – 2 кг;
зелень свіжа – 100 г;
чебрець – 1 пучок;
часник – 1 головка;
спеції – за смаком.
Приготування
Фрукти складаємо в каструлю, додаємо чебрець і тушкуємо 15 хвилин на повільному вогні. Потім перетираємо плоди через сито і проварюємо масу близько 1 години, періодично знімаючи піну. Зелень обполіскуємо, обсушуємо і разом з очищеним часником подрібнюємо в блендері. Додаємо суміш в плодове пюре, солимо, сахарим і розливаємо ткемалі з червоної аличі по банках.
Як приготувати ткемалі з аличі?
Інгредієнти:
Приготування
Зелену аличу промиваємо, заливаємо холодною водою і відварюємо на слабенькому вогні до готовності. Потім обережно зливаємо в окрему ємність сік, а м'які фрукти перетираємо через друшляк. Насіння коріандру подрібнюємо блендером з сіллю, додаємо очищені зубчики часнику і збиваємо до однорідності. Далі кладемо в протерту аличу подрібнену зелень, приправу, дрібно нашатковану гострий перчик і проварюємо хвилинки 2. Після цього пробуємо соус на смак, підсолюємо при необхідності, переливаємо в банку, остуджуємо і зберігаємо в холодильнику.
Рецепт ткемалі з жовтої аличі
Інгредієнти:
Приготування
А ось ще один рецепт, як приготувати ткемалі з аличі на зиму. Вимиті фрукти викладаємо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю свіжої води, зверху прикриваємо кришкою і варимо 20 хвилин. Потім розварені плоди викладаємо в сито і перетираємо гарненько дерев'яною лопаткою. Кісточки і шкірку викидаємо, а вийшло однорідне пюре кип'ятимо. Після цього вогонь вимикаємо, додаємо сіль, цукор і спеції за смаком. Зелень дрібненько ріжемо, а гострий перчик очищаємо від насіння і подрібнюємо. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Всі підготовлені інгредієнти додаємо в соус, ретельно перемішуємо, розливаємо в стерилізовані баночки, заливаємо зверху рослинним маслом і закатуємо кришками.
Як приготувати ткемалі з червоної аличі?
Інгредієнти:
Приготування
Фрукти складаємо в каструлю, додаємо чебрець і тушкуємо 15 хвилин на повільному вогні. Потім перетираємо плоди через сито і проварюємо масу близько 1 години, періодично знімаючи піну. Зелень обполіскуємо, обсушуємо і разом з очищеним часником подрібнюємо в блендері. Додаємо суміш в плодове пюре, солимо, сахарим і розливаємо ткемалі з червоної аличі по банках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з аличі на зиму
З яскравою і кисленькой аличі можна готувати не тільки варення або компоти. Цей фрукт дуже гармонійно поєднується з більшістю овочів і спецій. Далі
Ткемалі з червоної аличі – рецепт
Якщо традиційні соуси до м'яса вам набридли і хочеться спробувати що-небудь нове і цікаве, приготуйте ткемалі з червоної аличі. Рецепт цього
Варення з аличі з кісточками
У цій статті розповімо, як швидко і без труднощів позбутися від великого врожаю аличі. Будемо заготовляти варення з кісточками. Кисленькі плоди
Варення з аличі
Якщо ви зібрали великий урожай аличі і вже не знаєте, куди її подіти, приготуйте джем. Процес, звичайно трудомісткий, зате взимку це ласощі можна
Алича - рецепти на зиму
Алича - дуже поширений фрукт і особливо хороша в домашніх заготовках. Рецепти консервування можуть бути самими різними - це і компот, і варення, і,
Ткемалі з аличі - рецепт
Знаменитий грузинський соус ткемалі, приготований з аличі за класичним рецептом, доповнить будь-яку трапезу і відтінятиме смак супроводжуючих страв.