Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот із терну на зиму

Компот із терну на зиму

22-09-2016, 20:19
1 911
Компот із терну на зиму
У цьому матеріалі ми зупинимося на заготівлі тернового компоту, і спробуємо приготувати ряд максимально освіжаючих, ароматних і корисних напоїв.

Компот із терну на зиму без стерилізації


Під час приготування компотів попередня стерилізація тари або стерилізація вже наповнених банок необов'язкова, що значно скорочує час, необхідний для приготування.
Інгредієнти:

  • ягоди терну – 840 г;

  • цукор – 290 г;

  • вода.


  • Приготування
    Попередньо промиті ягоди терну переберіть, паралельно видаляючи хвостики і зіпсовані плоди. Наповніть ягодою чисту (бажано попередньо вимиту з содою) банку, влийте окріп слідом. Залиште вміст банки настоятися 15 хвилин. За цей час окріп вбере в себе терновий аромат і встигне злегка підфарбуватися. Перелийте окріп назад в каструлю, всипте цукровий пісок і проваріть сироп над вогнем до повного розчинення кристалів. Киплячим сиропом відразу ж залийте терен у банку і закатайте тару ошпареними кришками.

    Компот з терну і яблук на зиму


    Для того, щоб отримати напій з максимально вираженим терновим смаком, має сенс витратити трохи більше часу на підготовку ягід і очистити їх від кісточок. У даному рецепті очищений терен ми будемо поєднувати з шматочками яблук, що додають напою свій аромат і солодкість.
    Інгредієнти:

  • терен – 210 г;

  • яблуко – 180 г;

  • цукор – 155 г;

  • вода – 740 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати компот з терну на зиму, займіться його підготовкою: очистіть ягоди від хвостиків, розділіть навпіл і видаліть кісточку. Половинки терну розкладіть в чисті банки і відразу залийте окропом. Залиште воду увібрати в себе аромати ягід на 10-15 хвилин, потім злийте рідину і поставте її кип'ятитися з цукром. З яблук видаліть серцевину і наріжте їх довільно і досить крупно. Покладіть шматочки в банки з ягодами і відразу ж залийте все киплячим сиропом. Загорніть тару ошпареними кришками.

    Як зварити компот з терену з кісточками на зиму


    Ретельно промивши терен, цілим укладіть його на дно чистих банок, заповнюючи останні приблизно на третину об'єму. Інший обсяг залийте окропом, накрийте банки кришками і залиште до повного охолодження. Вода потемніє і вбере в себе частину ягідного аромату. Вилийте рідину в каструлю, всипте цукор, варіюючи солодкість сиропу на свій смак і виходячи з солодощі самого терену (в середньому беруть по 200 г цукру на літр компоту). Закип'ятити сироп з цукровими кристалами до повного їх розчинення, знову влийте в банки і закатайте стерильними кришками.

    Компот із терну на зиму - простий рецепт


    Терн добре поєднується з іншими ягодами, тому якщо у вас залишилися надлишки врожаю малини, смородини або вишні, які ви не знаєте куди подіти - кидайте їх в компот.
    Інгредієнти:

  • терен – 630 г;

  • ягоди – 320 г;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Промивши ягоди терну, розкладіть їх у чисті банки, заповнюючи останні приблизно на третину. Влийте воду, на цей раз заповнюючи всю банку до країв. Накривши ємності кришками, залиште до повного охолодження, потім злийте компот і поверніть його на вогонь. Всипати цукор за смаком, доведіть сироп до кипіння і відразу ж залийте їм вміст тари.

    Компот із терну з аличею на зиму


    Інгредієнти:

  • алича – 380 г;

  • малина – 115 г;

  • терен – 230 г;

  • цукор – 145 р.


  • Приготування
    Промиту аличу, малину і терен розподіліть по чистим банкам. Влийте окріп, заповнюючи приблизно половину банки, туди ж всипте цукор. Через 15 хвилин долийте вміст тари крутим окропом так, щоб вода переливалася через край. Відразу ж загорніть банки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот з винограду на зиму – рецепти
    Компот з винограду на зиму – рецепти
    Якщо кінець літа порадував вас великою кількістю винограду, який не можна використовувати в свіжому вигляді, то спробуйте рецепти компоту, які далі
    Компот з аличі на зиму без стерилізації
    Компот з аличі на зиму без стерилізації
    Заготовки у вигляді компоту - це ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів. Напій з аличі неймовірно смачний і корисний, особливо якщо не
    Консервування слив
    Консервування слив
    Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
    Як закрити компот із черешні на зиму?
    Як закрити компот із черешні на зиму?
    Солодка літня ягода черешня неймовірно ароматна і дуже смачна. З неї виходить чудово смачний компот, який ми пропонуємо заготовити на зиму. А якщо
    Як закрити компот з вишні на зиму?
    Як закрити компот з вишні на зиму?
    Мабуть, найпоширенішою заготівлею на зиму можна назвати вишневий компот. Щоб якось урізноманітнити цей простий напій, пропонуємо додати до складу
    Компот з малини та смородини
    Компот з малини та смородини
    Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити