Компот із терну на зиму
У цьому матеріалі ми зупинимося на заготівлі тернового компоту, і спробуємо приготувати ряд максимально освіжаючих, ароматних і корисних напоїв.
Під час приготування компотів попередня стерилізація тари або стерилізація вже наповнених банок необов'язкова, що значно скорочує час, необхідний для приготування.
Інгредієнти:
ягоди терну – 840 г;
цукор – 290 г;
вода.
Приготування
Попередньо промиті ягоди терну переберіть, паралельно видаляючи хвостики і зіпсовані плоди. Наповніть ягодою чисту (бажано попередньо вимиту з содою) банку, влийте окріп слідом. Залиште вміст банки настоятися 15 хвилин. За цей час окріп вбере в себе терновий аромат і встигне злегка підфарбуватися. Перелийте окріп назад в каструлю, всипте цукровий пісок і проваріть сироп над вогнем до повного розчинення кристалів. Киплячим сиропом відразу ж залийте терен у банку і закатайте тару ошпареними кришками.
Для того, щоб отримати напій з максимально вираженим терновим смаком, має сенс витратити трохи більше часу на підготовку ягід і очистити їх від кісточок. У даному рецепті очищений терен ми будемо поєднувати з шматочками яблук, що додають напою свій аромат і солодкість.
Інгредієнти:
терен – 210 г;
яблуко – 180 г;
цукор – 155 г;
вода – 740 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати компот з терну на зиму, займіться його підготовкою: очистіть ягоди від хвостиків, розділіть навпіл і видаліть кісточку. Половинки терну розкладіть в чисті банки і відразу залийте окропом. Залиште воду увібрати в себе аромати ягід на 10-15 хвилин, потім злийте рідину і поставте її кип'ятитися з цукром. З яблук видаліть серцевину і наріжте їх довільно і досить крупно. Покладіть шматочки в банки з ягодами і відразу ж залийте все киплячим сиропом. Загорніть тару ошпареними кришками.
Ретельно промивши терен, цілим укладіть його на дно чистих банок, заповнюючи останні приблизно на третину об'єму. Інший обсяг залийте окропом, накрийте банки кришками і залиште до повного охолодження. Вода потемніє і вбере в себе частину ягідного аромату. Вилийте рідину в каструлю, всипте цукор, варіюючи солодкість сиропу на свій смак і виходячи з солодощі самого терену (в середньому беруть по 200 г цукру на літр компоту). Закип'ятити сироп з цукровими кристалами до повного їх розчинення, знову влийте в банки і закатайте стерильними кришками.
Терн добре поєднується з іншими ягодами, тому якщо у вас залишилися надлишки врожаю малини, смородини або вишні, які ви не знаєте куди подіти - кидайте їх в компот.
Інгредієнти:
терен – 630 г;
ягоди – 320 г;
цукор – за смаком.
Приготування
Промивши ягоди терну, розкладіть їх у чисті банки, заповнюючи останні приблизно на третину. Влийте воду, на цей раз заповнюючи всю банку до країв. Накривши ємності кришками, залиште до повного охолодження, потім злийте компот і поверніть його на вогонь. Всипати цукор за смаком, доведіть сироп до кипіння і відразу ж залийте їм вміст тари.
Інгредієнти:
алича – 380 г;
малина – 115 г;
терен – 230 г;
цукор – 145 р.
Приготування
Промиту аличу, малину і терен розподіліть по чистим банкам. Влийте окріп, заповнюючи приблизно половину банки, туди ж всипте цукор. Через 15 хвилин долийте вміст тари крутим окропом так, щоб вода переливалася через край. Відразу ж загорніть банки.
Компот із терну на зиму без стерилізації
Під час приготування компотів попередня стерилізація тари або стерилізація вже наповнених банок необов'язкова, що значно скорочує час, необхідний для приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо промиті ягоди терну переберіть, паралельно видаляючи хвостики і зіпсовані плоди. Наповніть ягодою чисту (бажано попередньо вимиту з содою) банку, влийте окріп слідом. Залиште вміст банки настоятися 15 хвилин. За цей час окріп вбере в себе терновий аромат і встигне злегка підфарбуватися. Перелийте окріп назад в каструлю, всипте цукровий пісок і проваріть сироп над вогнем до повного розчинення кристалів. Киплячим сиропом відразу ж залийте терен у банку і закатайте тару ошпареними кришками.
Компот з терну і яблук на зиму
Для того, щоб отримати напій з максимально вираженим терновим смаком, має сенс витратити трохи більше часу на підготовку ягід і очистити їх від кісточок. У даному рецепті очищений терен ми будемо поєднувати з шматочками яблук, що додають напою свій аромат і солодкість.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати компот з терну на зиму, займіться його підготовкою: очистіть ягоди від хвостиків, розділіть навпіл і видаліть кісточку. Половинки терну розкладіть в чисті банки і відразу залийте окропом. Залиште воду увібрати в себе аромати ягід на 10-15 хвилин, потім злийте рідину і поставте її кип'ятитися з цукром. З яблук видаліть серцевину і наріжте їх довільно і досить крупно. Покладіть шматочки в банки з ягодами і відразу ж залийте все киплячим сиропом. Загорніть тару ошпареними кришками.
Як зварити компот з терену з кісточками на зиму
Ретельно промивши терен, цілим укладіть його на дно чистих банок, заповнюючи останні приблизно на третину об'єму. Інший обсяг залийте окропом, накрийте банки кришками і залиште до повного охолодження. Вода потемніє і вбере в себе частину ягідного аромату. Вилийте рідину в каструлю, всипте цукор, варіюючи солодкість сиропу на свій смак і виходячи з солодощі самого терену (в середньому беруть по 200 г цукру на літр компоту). Закип'ятити сироп з цукровими кристалами до повного їх розчинення, знову влийте в банки і закатайте стерильними кришками.
Компот із терну на зиму - простий рецепт
Терн добре поєднується з іншими ягодами, тому якщо у вас залишилися надлишки врожаю малини, смородини або вишні, які ви не знаєте куди подіти - кидайте їх в компот.
Інгредієнти:
Приготування
Промивши ягоди терну, розкладіть їх у чисті банки, заповнюючи останні приблизно на третину. Влийте воду, на цей раз заповнюючи всю банку до країв. Накривши ємності кришками, залиште до повного охолодження, потім злийте компот і поверніть його на вогонь. Всипати цукор за смаком, доведіть сироп до кипіння і відразу ж залийте їм вміст тари.
Компот із терну з аличею на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Промиту аличу, малину і терен розподіліть по чистим банкам. Влийте окріп, заповнюючи приблизно половину банки, туди ж всипте цукор. Через 15 хвилин долийте вміст тари крутим окропом так, щоб вода переливалася через край. Відразу ж загорніть банки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з винограду на зиму – рецепти
Якщо кінець літа порадував вас великою кількістю винограду, який не можна використовувати в свіжому вигляді, то спробуйте рецепти компоту, які далі
Компот з аличі на зиму без стерилізації
Заготовки у вигляді компоту - це ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів. Напій з аличі неймовірно смачний і корисний, особливо якщо не
Консервування слив
Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
Як закрити компот із черешні на зиму?
Солодка літня ягода черешня неймовірно ароматна і дуже смачна. З неї виходить чудово смачний компот, який ми пропонуємо заготовити на зиму. А якщо
Як закрити компот з вишні на зиму?
Мабуть, найпоширенішою заготівлею на зиму можна назвати вишневий компот. Щоб якось урізноманітнити цей простий напій, пропонуємо додати до складу
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити