Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як закрити компот із черешні на зиму?

Як закрити компот із черешні на зиму?

28-07-2015, 21:11
940
Як закрити компот із черешні на зиму?
Основою для компоту може служити не тільки вишня, але і черешня. Солодка літня ягода ні скільки не поступається своєму сородичу в ароматності і смакових якостях, а тому такий напій може стати прекрасною заготівлею нагадування про літо. У рецептах нижче ми поділимося з усіма тонкощами варіння черешневого компоту і його консервації.

Компот із червоної черешні на зиму


Існує кілька способів добування з ягід всього максимуму тих смако-ароматичних сполучень, які закладені в них природою: черешню можна проварювати разом з водою, але в такому випадку, по необережності або недосвідченість, плоди можна розварити, а тому значно простіше скористатися нижченаведеною технікою.
Інгредієнти:

  • черешня - 160 г;

  • цукровий пісок - 85 р.


  • Приготування
    Звільніть ягоди від плодоніжок, сполосніть і всипте в чисту банку. Зверху залийте черешню трьома літрами окропу, накрийте сітчастої пластиковою кришкою і залиште на 20 хвилин. Після закінчення часу воду вилийте в каструлю і змішайте з цукровим піском. В рецепті дані пропорції для приготування не солодкого компоту, а тому, при необхідності, ви можете додати порцію підсолоджувача за смаком. Коли сироп закипить, швидко залийте їм вишні знову і закатайте стерильними кришками.

    Компот з черешні і вишні на зиму


    Закривати черешню і вишню разом – блискуча ідея для тих, хто намагається прилаштувати залишки щедрого ягідного врожаю в своїх стравах. Компот з цієї пари вийде дуже яскравим і ароматним – справжній літній напій.
    Інгредієнти:

  • черешня - 130 г;

  • вишня - 130 г;

  • цукровий пісок - за смаком.


  • Приготування
    У каструлю влийте три літри води і всипте цукор-пісок або будь-який інший підсолоджувач виходячи зі своїх смакових переваг. Ретельно вимиті банки поставте в наповнену водою каструлю і починайте поступово нагрівати, поки рідина не закипить. Потім зменшіть жар, всипте ягоди, залийте їх сиропом і накрийте банки кришками. Через 10 хвилин обережно загорніть ємності.

    Компот з черешні з м'ятою на зиму


    Додавання ароматних трав і прянощів – далеко не новий прийом у рецептах приготування компоту. У цьому рецепті черешневий композицію доповнять гілочки м'яти.
    Інгредієнти:

  • черешня - 4 ст.;

  • м'ята - 2 гілочки;

  • цукровий пісок – 200 р.


  • Приготування
    У каструлю з покриттям з емалі влийте три літри води і доведіть до кипіння. У окріп всипте ягоди, зменшіть вогонь під посудом і проваріть черешні 7 хвилин, після чого всипте цукровий пісок і дайте кристалам повністю розчинитися. При бажанні, компот із черешні на зиму можна заготовити взагалі без цукру.
    Поставте банки на стерилізацію одночасно з початком варіння компоту. Ще киплячий напій розлийте по гарячих банкам, покладіть гілочки м'яти і відразу ж загорніть напій стерильними кришками.

    Компот із черешні без кісточок на зиму


    Ягоди без кісточок охоче вбирають цукровий сироп та інші добавки з нього, а тому придатні для подальшого самостійного вживання або додавання в десерти.
    Інгредієнти:

  • черешні - 210 г;

  • цукровий пісок - 260 г;

  • стручок ванілі.
  • Як закрити компот із черешні на зиму?


    Приготування
    Перед тим, як закрити компот із черешні на зиму, ягоди звільніть від кісточок. Поставте літрову банку на водяну баню, всипте в неї ягоди і покрийте їх цукровим піском. Для аромату ми вирішили покласти до черешні ще й розрізаний стручок ванілі, але його можна замінити ваніліном або іншими прянощами, начебто палички кориці або пари бутонів гвоздики, наприклад. Вміст банки залийте окропом і залиште все стерилізуватися, накривши кришкою, близько 20-25 хвилин. Потім банки слід моментально закатати, поставити догори дном і залишити остигати, попередньо обгорнувши теплим пледом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот із черешні на зиму без стерилізації
    Компот із черешні на зиму без стерилізації
    Черешня дуже солодка, трохи нудотно ягода, і щоб компот з неї вийшов зі збалансованим смаком розповімо кілька секретів. Вас чекають чотири самих
    Як закрити компот з вишні на зиму?
    Як закрити компот з вишні на зиму?
    Мабуть, найпоширенішою заготівлею на зиму можна назвати вишневий компот. Щоб якось урізноманітнити цей простий напій, пропонуємо додати до складу
    Компот з білої черешні на зиму
    Компот з білої черешні на зиму
    У даній статті зібрані відразу кілька абсолютно різних рецептів компоту з білої черешні. Для тих, кому не до душі нудотна солодкість цієї ягоди, ми
    Компот із черешні та полуниці на зиму
    Компот із черешні та полуниці на зиму
    Черешневий компот виходить досить нудною. Інша справа, якщо зварити його разом з ароматною полуницею - вийде дуже смачний напій зі збалансованим
    Компот із черешні на зиму - простий рецепт
    Компот із черешні на зиму - простий рецепт
    Основний рецепт черешневого компоту готується дуже швидко, буквально кілька хвилин. Пропонуємо заготовити його на зиму в класичному варіанті і з
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Сьогодні ми із задоволенням ділимося з вами рецептом приготування компоту з черешні. Цей напій повний вітамінів, так як ми використовуємо цілі ягоди.