Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот із черешні на зиму без стерилізації

Компот із черешні на зиму без стерилізації

28-07-2015, 21:11
1 588
Компот із черешні на зиму без стерилізації
Прислів'я про те, що сани треба готувати влітку, стає особливо актуальною щодо консервації: що заготовишь в літню пору, тим і доведеться ласувати в холоди. Ароматний черешневий компот – один з улюблених багатьма напоїв, який можна закрити в банку на зиму, ось тільки процес стерилізації доводиться по смаку далеко не кожній господині. В якості альтернативи пропонуємо шанувальникам консервації запасатися компотом, рецепт якого не вимагає довгих танців з бубном над розпеченою пором посудом – черешневий компот на зиму без стерилізації, готується швидко і просто.

Як приготувати компот із черешні на зиму?


Приготування компоту без стерилізації нагадує процес заварювання вівсянки швидкого приготування: поклали продукт в банку, кинули підсолоджувач, залили все окропом – готово!
Інгредієнти:

  • черешня - 280 м;

  • цукровий пісок - 135 г;

  • лимонна кислота - 2/3 ч. ложки.


  • Приготування
    Попередньо очистіть ягоди від плодоніжок і дуже ретельно вимийте під проточною водою – наше завдання-позбутися всіх можливих забруднень, щоб середовище всередині банки була максимально стерильною. Засипаємо промиту черешню в чисту банку, зверху додаємо цукровий пісок, лимонну кислоту і переходимо до ключового етапу, що включає додавання окропу. Крутий окріп бажано вливати по стінці ємності з використанням металевої ложки або ножа, щоб банка не лопнула. Коли ємність буде заповнена водою, загорніть її сполоснутой в окропі кришкою і закатайте. Лише після повного охолодження компот з черешні з лимонною кислотою можна залишати на зберігання.

    Компот з черешні з м'ятою на зиму


    Зробити ягідний компот більш ароматним можна за допомогою простих черешневих кісточок, а додати легкого освіжаючого смаку допоможе м'ята.
    Інгредієнти:

  • жменя черешневих кісточок;

  • черешня свіжа - 240 г;

  • гілочки м'яти - 6 шт.;

  • цукровий пісок - 85 м;

  • щіпка мускатного горіха.


  • Приготування
    Висипте черешневі кісточки в марлевий мішечок і покладіть його на дно банки з ягодами. Залийте вміст банки окропом і залиште охолонути до теплого. Коли черешня віддасть левову частку свого аромату, отриманий настій переливаємо в емальовану каструлю, всипаємо цукор і доводимо сироп до кипіння. О, тільки що знятий з плити сироп додаємо гілочку м'яти і щіпку мускату, відразу ж заливаємо їм вміст банки і закатуємо кришками. Останні бажано попередньо опустити в окріп перед використанням.

    Як закрити компот із черешні та полуниці без стерилізації?


    Інгредієнти:

  • черешня - 120 г;

  • полуниця - 120 г;

  • цукровий пісок - 155 г;

  • щіпка лимонної кислоти.


  • Приготування
    Свіжі ягоди кладемо на дно чистої трилітрової банки і заливаємо крутим окропом. Через 3 хвилини на горлечко банки надягаємо кришку з отворами і зливаємо отриманий розчин з банки в каструлю. Всипаємо в розчин цукровий пісок і ставимо на плиту. Як тільки сироп дійде до кипіння, доповнюємо його лимонною кислотою і моментально виливаємо назад у банку. Кришки обдаємо окропом і використовуємо їх для закочування ємностей.

    Компот із черешні без цукру на зиму


    Якщо принциповим є відсутність саме білого цукру, то замінити останній можна фруктозою, стевією, сиропом агави або медом, тоді напій вийде солодкуватим, але все одно корисним. Якщо ж цукор має бути відсутня повністю, то варіть компот також, як і його солодкий аналог, тільки без додавання будь-яких підсолоджувачів.
    Компот із черешні на зиму без стерилізації

    Інгредієнти:

  • черешня - 320 г;

  • мед - 45 мл;

  • кислота лимонна - щіпка.


  • Приготування
    Черешню обшпарте прямо в банках, гарячу воду злийте в миску, доповніть медом, лимонною кислотою, а за бажанням можна покласти і будь-який натуральний ароматизатор – паличку кориці, стручок ванілі та інше. Закипевшим сиропом залийте ягоди і закатайте банки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як закрити компот із черешні на зиму?
    Як закрити компот із черешні на зиму?
    Солодка літня ягода черешня неймовірно ароматна і дуже смачна. З неї виходить чудово смачний компот, який ми пропонуємо заготовити на зиму. А якщо
    Як закрити компот з вишні на зиму?
    Як закрити компот з вишні на зиму?
    Мабуть, найпоширенішою заготівлею на зиму можна назвати вишневий компот. Щоб якось урізноманітнити цей простий напій, пропонуємо додати до складу
    Компот з білої черешні на зиму
    Компот з білої черешні на зиму
    У даній статті зібрані відразу кілька абсолютно різних рецептів компоту з білої черешні. Для тих, кому не до душі нудотна солодкість цієї ягоди, ми
    Компот із черешні на зиму - простий рецепт
    Компот із черешні на зиму - простий рецепт
    Основний рецепт черешневого компоту готується дуже швидко, буквально кілька хвилин. Пропонуємо заготовити його на зиму в класичному варіанті і з
    Як варити компот з черешні?
    Як варити компот з черешні?
    Вишуканий напій чудово поєднується з м'ятою або іншими ягодами. Зрозуміло, хочеться зберегти корисність плодів при консервуванні, а тому піддавати
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Сьогодні ми із задоволенням ділимося з вами рецептом приготування компоту з черешні. Цей напій повний вітамінів, так як ми використовуємо цілі ягоди.