Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити компот з черешні?

Як варити компот з черешні?

22-07-2015, 21:12
1 779
Як варити компот з черешні?
Черешня – смачна ягода, заслужено улюблена багатьма: у ній зазначено зміст певного кількості вітаміну С, а також виявлений набір мікроелементів зі списку, необхідного для здоров'я та довголіття. Черешня, як багато фруктів і ягоди червоного кольору сприяє підвищенню вмісту гемоглобіну в крові, а крім того, не викликає печію, практично не містить калорій, так що споживати її можна кілограмами.
Сезон черешні, тим не менш, дуже швидко закінчується, тому любителі цієї чудової ягоди намагаються заготовити її про запас. Варення традиційно варять з білої черешні а ось червону (чорну) або заморожують , або закатують у вигляді компотів. Розповімо, як варити компот з черешні.
Є два способи закатати компот із черешні без стерилізації.

Спосіб перший


Інгредієнти:

  • черешня чорна – 5 кг;

  • лимонна кислота – 10 г;

  • вода – 9-10 л води;

  • цукор – 5 склянок.


  • Приготування
    Цим способом закатуємо компот з черешні з лимонною кислотою. Оскільки стерилізувати компот ми не будемо, банки необхідно вимити дуже ретельно, можна використовувати засіб для чищення або питну соду для знежирення. Коли банки як слід вимиті і стекли, приступаємо до консервації. Ягоди замочуємо в холодній воді десь хвилин приблизно на 10-15 потім перебираємо, видаляємо сміття і черешки, відкидаємо на сито і даємо стекти. Далі розкладаємо ягоди по банкам і заливаємо водою (щоб відміряти необхідну її кількість). Процес консервації буде досить довгим, так як кожну порцію будемо готувати окремо. Отже, зливаємо воду з однієї банки в каструлю, чекаємо закипання, розчиняємо цукор (1 склянка цукру на 2 л води) і кислоту, опускаємо черешню, проварюємо 2 хвилини, переливаємо в банку, закриваємо стерилізованої кришкою і закатуємо. Беремо наступну банку і робимо все те ж.

    Спосіб другий


    Цим способом можна закатати компот із черешні та полуниці, рецепт набагато простіше.
    Інгредієнти:

  • полуниця – 3 кг;

  • лимонна кислота – 12 м;

  • цукор – 4 склянки;

  • черешня – 3 кг;

  • вода – 12 л.


  • Приготування
    Зрозуміло, спочатку готуємо банки і ягоди. Черешні та полуницю замочуємо окремо приблизно хвилин на 20 потім промиваємо ягоди. У черешень видаляємо гілочки, у полуниці – чашолистки. Уважно дивимося, щоб не потрапили зіпсовані, пошкоджені ягоди. Промиваємо під проточною водою і залишаємо стекти. Розкладаємо по стерилізованим над парою протягом 2-3 хвилин банкам ягоди: 1 частина полуниці – 1 частина черешні (на трилітрову банку кладемо 05 кг черешні і стільки ж полуниці). Готуємо сироп: кип'ятимо воду, розчиняємо цукор і кислоту і залишаємо покипіти трохи більше хвилини. Заливаємо сиропом ягоди, накриваємо стерилізованими кришками і залишаємо на 10 хвилин. Обережно зливаємо сироп назад і знову кип'ятимо. Банки в цей час накриті кришками, щоб ягоди не охололи. Заливаємо знову ягоди сиропом і закочує банки. Перевертаємо, накриваємо, чекаємо, коли охолоне. Точно таким же чином готуємо компот з черешні і вишні на зиму, тільки лимонної кислоти кладемо половину, а кількість цукру можна збільшити.

    Компот з черешні з м'ятою і на зиму


    Інгредієнти:

  • черешня – 5 кг;
  • Як варити компот з черешні?

  • м'ята – 10-12 гілочок;

  • цукор – 3-35 склянки;

  • лимонна кислота – 1 ч. ложка;

  • вода – 10 л


  • Приготування
    Готуємо банки і стерилізуємо їх. Моєму і перебираємо ягоди, моєму м'яту. Поки все стікає, готуємо сироп з води, лимонної кислоти і цукру. Коли сироп скипить, опускаємо в нього м'яту, проварюємо 3 хвилини, потім м'яту витягаємо, опускаємо черешню, варимо ще 3 хвилини, розливаємо по банках і закриваємо стерилізованими кришками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот із шовковиці на зиму
    Компот із шовковиці на зиму
    Сьогодні у цій статті розповімо, як заготовити корисний компот із шовковиці на зиму. Ми вам пропонуємо декілька абсолютно різних рецептів, як закрити
    Компот із шовковиці без стерилізації
    Компот із шовковиці без стерилізації
    Шовковиця - корисна ягода, яку дуже часто незаслужено ігнорують. А адже з неї можна приготувати багато різних заготовок на зиму: від заморозки до
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Компот з черешні з кісточками на зиму
    Сьогодні ми із задоволенням ділимося з вами рецептом приготування компоту з черешні. Цей напій повний вітамінів, так як ми використовуємо цілі ягоди.
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок
    Варення з черешні з кісточками
    Варення з черешні з кісточками
    Черешня - смачна і улюблена усіма ягода. Якщо ви хочете побалувати себе черешнею і взимку, кращий варіант - зварити варення, тим більше що зробити це
    Варення з білої черешні
    Варення з білої черешні
    Варення - дивовижне ласощі на зиму. Його готують з самих різних ягід і фруктів: малини, полуниці, яблук, персиків, лимонів і т. д. І сьогодні ми