Як варити компот з черешні?

Сезон черешні, тим не менш, дуже швидко закінчується, тому любителі цієї чудової ягоди намагаються заготовити її про запас. Варення традиційно варять з білої черешні а ось червону (чорну) або заморожують , або закатують у вигляді компотів. Розповімо, як варити компот з черешні.
Є два способи закатати компот із черешні без стерилізації.
Спосіб перший
Інгредієнти:
Приготування
Цим способом закатуємо компот з черешні з лимонною кислотою. Оскільки стерилізувати компот ми не будемо, банки необхідно вимити дуже ретельно, можна використовувати засіб для чищення або питну соду для знежирення. Коли банки як слід вимиті і стекли, приступаємо до консервації. Ягоди замочуємо в холодній воді десь хвилин приблизно на 10-15 потім перебираємо, видаляємо сміття і черешки, відкидаємо на сито і даємо стекти. Далі розкладаємо ягоди по банкам і заливаємо водою (щоб відміряти необхідну її кількість). Процес консервації буде досить довгим, так як кожну порцію будемо готувати окремо. Отже, зливаємо воду з однієї банки в каструлю, чекаємо закипання, розчиняємо цукор (1 склянка цукру на 2 л води) і кислоту, опускаємо черешню, проварюємо 2 хвилини, переливаємо в банку, закриваємо стерилізованої кришкою і закатуємо. Беремо наступну банку і робимо все те ж.
Спосіб другий
Цим способом можна закатати компот із черешні та полуниці, рецепт набагато простіше.
Інгредієнти:
Приготування
Зрозуміло, спочатку готуємо банки і ягоди. Черешні та полуницю замочуємо окремо приблизно хвилин на 20 потім промиваємо ягоди. У черешень видаляємо гілочки, у полуниці – чашолистки. Уважно дивимося, щоб не потрапили зіпсовані, пошкоджені ягоди. Промиваємо під проточною водою і залишаємо стекти. Розкладаємо по стерилізованим над парою протягом 2-3 хвилин банкам ягоди: 1 частина полуниці – 1 частина черешні (на трилітрову банку кладемо 05 кг черешні і стільки ж полуниці). Готуємо сироп: кип'ятимо воду, розчиняємо цукор і кислоту і залишаємо покипіти трохи більше хвилини. Заливаємо сиропом ягоди, накриваємо стерилізованими кришками і залишаємо на 10 хвилин. Обережно зливаємо сироп назад і знову кип'ятимо. Банки в цей час накриті кришками, щоб ягоди не охололи. Заливаємо знову ягоди сиропом і закочує банки. Перевертаємо, накриваємо, чекаємо, коли охолоне. Точно таким же чином готуємо компот з черешні і вишні на зиму, тільки лимонної кислоти кладемо половину, а кількість цукру можна збільшити.
Компот з черешні з м'ятою і на зиму
Інгредієнти:

Приготування
Готуємо банки і стерилізуємо їх. Моєму і перебираємо ягоди, моєму м'яту. Поки все стікає, готуємо сироп з води, лимонної кислоти і цукру. Коли сироп скипить, опускаємо в нього м'яту, проварюємо 3 хвилини, потім м'яту витягаємо, опускаємо черешню, варимо ще 3 хвилини, розливаємо по банках і закриваємо стерилізованими кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти

Компот із шовковиці на зиму
Сьогодні у цій статті розповімо, як заготовити корисний компот із шовковиці на зиму. Ми вам пропонуємо декілька абсолютно різних рецептів, як закрити

Компот із шовковиці без стерилізації
Шовковиця - корисна ягода, яку дуже часто незаслужено ігнорують. А адже з неї можна приготувати багато різних заготовок на зиму: від заморозки до

Компот з черешні з кісточками на зиму
Сьогодні ми із задоволенням ділимося з вами рецептом приготування компоту з черешні. Цей напій повний вітамінів, так як ми використовуємо цілі ягоди.

Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок

Варення з черешні з кісточками
Черешня - смачна і улюблена усіма ягода. Якщо ви хочете побалувати себе черешнею і взимку, кращий варіант - зварити варення, тим більше що зробити це

Варення з білої черешні
Варення - дивовижне ласощі на зиму. Його готують з самих різних ягід і фруктів: малини, полуниці, яблук, персиків, лимонів і т. д. І сьогодні ми