Прислів'я про те, що сани треба готувати влітку, стає особливо актуальною щодо консервації: що заготовишь в літню пору, тим і доведеться ласувати в холоди. Ароматний черешневий компот – один з улюблених багатьма напоїв, який можна закрити в банку на зиму, ось тільки процес стерилізації доводиться по смаку далеко не кожній господині. В якості альтернативи пропонуємо шанувальникам консервації запасатися компотом, рецепт якого не вимагає довгих танців з бубном над розпеченою пором посудом – черешневий компот на зиму без стерилізації, готується швидко і просто.
Як приготувати компот із черешні на зиму?
Приготування компоту без стерилізації нагадує процес заварювання вівсянки швидкого приготування: поклали продукт в банку, кинули підсолоджувач, залили все окропом – готово!
Інгредієнти: черешня - 280 м; цукровий пісок - 135 г; лимонна кислота - 2/3 ч. ложки. Приготування Попередньо очистіть ягоди від плодоніжок і дуже ретельно вимийте під проточною водою – наше завдання-позбутися всіх можливих забруднень, щоб середовище всередині банки була максимально стерильною. Засипаємо промиту черешню в чисту банку, зверху додаємо цукровий пісок, лимонну кислоту і переходимо до ключового етапу, що включає додавання окропу. Крутий окріп бажано вливати по стінці ємності з використанням металевої ложки або ножа, щоб банка не лопнула. Коли ємність буде заповнена водою, загорніть її сполоснутой в окропі кришкою і закатайте. Лише після повного охолодження компот з черешні з лимонною кислотою можна залишати на зберігання.
Компот з черешні з м'ятою на зиму
Зробити ягідний компот більш ароматним можна за допомогою простих черешневих кісточок, а додати легкого освіжаючого смаку допоможе м'ята.
Інгредієнти: жменя черешневих кісточок; черешня свіжа - 240 г; гілочки м'яти - 6 шт.; цукровий пісок - 85 м; щіпка мускатного горіха. Приготування Висипте черешневі кісточки в марлевий мішечок і покладіть його на дно банки з ягодами. Залийте вміст банки окропом і залиште охолонути до теплого. Коли черешня віддасть левову частку свого аромату, отриманий настій переливаємо в емальовану каструлю, всипаємо цукор і доводимо сироп до кипіння. О, тільки що знятий з плити сироп додаємо гілочку м'яти і щіпку мускату, відразу ж заливаємо їм вміст банки і закатуємо кришками. Останні бажано попередньо опустити в окріп перед використанням.
Як закрити компот із черешні та полуниці без стерилізації?
Інгредієнти: черешня - 120 г; полуниця - 120 г; цукровий пісок - 155 г; щіпка лимонної кислоти. Приготування Свіжі ягоди кладемо на дно чистої трилітрової банки і заливаємо крутим окропом. Через 3 хвилини на горлечко банки надягаємо кришку з отворами і зливаємо отриманий розчин з банки в каструлю. Всипаємо в розчин цукровий пісок і ставимо на плиту. Як тільки сироп дійде до кипіння, доповнюємо його лимонною кислотою і моментально виливаємо назад у банку. Кришки обдаємо окропом і використовуємо їх для закочування ємностей.
Компот із черешні без цукру на зиму
Якщо принциповим є відсутність саме білого цукру, то замінити останній можна фруктозою, стевією, сиропом агави або медом, тоді напій вийде солодкуватим, але все одно корисним. Якщо ж цукор має бути відсутня повністю, то варіть компот також, як і його солодкий аналог, тільки без додавання будь-яких підсолоджувачів.
Інгредієнти: черешня - 320 г; мед - 45 мл; кислота лимонна - щіпка. Приготування Черешню обшпарте прямо в банках, гарячу воду злийте в миску, доповніть медом, лимонною кислотою, а за бажанням можна покласти і будь-який натуральний ароматизатор – паличку кориці, стручок ванілі та інше. Закипевшим сиропом залийте ягоди і закатайте банки.