Компот з аличі на зиму без стерилізації
Алычовые компоти неймовірно смачні і корисні, але зайва метушня з їхньою заготівлею часто відлякує всіх охочих запастися напоєм на зиму від ідеї випробувати той чи інший рецепт. Ми ж пропонуємо вам познайомитися з технологією заготівлі компоту з аличі на зиму без стерилізації, яка зажадає мінімум витрат часу і зусиль.
Описаний далі спосіб стерилізації може здатися багатьом не зовсім дієвим, але досвід інших господинь підтверджує факт того, що звичайного окропу цілком достатньо для збереження консервації в цілості на всю зиму. При цьому фрукти в банку піддаються мінімальній тепловій обробці, залишаються щільними і можуть використовуватися для приготування десертів надалі.
Вимиті плоди надріжте вздовж, дістаючи до самої кісточки, і укладіть на дно трилітрової банки, заповнюючи останню приблизно на третину. Засипте аличу цукром виходячи з того, що на кожен літр води достатньо додати його в кількості 35-45 р. Закип'ятіть воду і використовуйте частина окропу для стерилізації кришок. Іншим залийте окропом вміст однієї з банок і поверніть посуд з водою на вогонь. Швидко загорніть ємність з компотом кришкою і поставити в тепло. Вміст банок в теплі до повного охолодження стане альтернативою їх витримуванню в духовці або на водяній бані. Приступайте до наступної банку лише після того, як закрили попередню.
Інгредієнти:
алича - 420 г;
цукровий пісок - 260 г;
щіпка лимонної кислоти .
Приготування
Перед тим, як приготувати компот з аличі на зиму, поставте на плиту каструлю з водою і дочекайтеся початку її закипання. Вимиту аличу укладіть на дно чистої трилітрової банки і засипте цукровим піском. В якості консерванту додайте лимонну кислоту. Обережно залийте вміст банки щойно знятим з плити окропом і загорніть все ошпаренной кришкою. Залиште компот повністю охолонути перед розміщенням на зберігання.
Злегка надрізавши вимиту аличу, покладіть її на дно каструлі і залийте окропом. Проваріть ягоди 2-3 хвилини, а потім перекладіть в чисті банки. Решту воду, в якій варилися плоди, знову доведіть до кипіння і залийте нею аличу в банках. Загорніть ємності стерилізованими кришками і поставте остигати в теплі перед розміщенням на зберігання.
Консервований компот з аличі
Описаний далі спосіб стерилізації може здатися багатьом не зовсім дієвим, але досвід інших господинь підтверджує факт того, що звичайного окропу цілком достатньо для збереження консервації в цілості на всю зиму. При цьому фрукти в банку піддаються мінімальній тепловій обробці, залишаються щільними і можуть використовуватися для приготування десертів надалі.
Вимиті плоди надріжте вздовж, дістаючи до самої кісточки, і укладіть на дно трилітрової банки, заповнюючи останню приблизно на третину. Засипте аличу цукром виходячи з того, що на кожен літр води достатньо додати його в кількості 35-45 р. Закип'ятіть воду і використовуйте частина окропу для стерилізації кришок. Іншим залийте окропом вміст однієї з банок і поверніть посуд з водою на вогонь. Швидко загорніть ємність з компотом кришкою і поставити в тепло. Вміст банок в теплі до повного охолодження стане альтернативою їх витримуванню в духовці або на водяній бані. Приступайте до наступної банку лише після того, як закрили попередню.
Компот з аличі на зиму - простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати компот з аличі на зиму, поставте на плиту каструлю з водою і дочекайтеся початку її закипання. Вимиту аличу укладіть на дно чистої трилітрової банки і засипте цукровим піском. В якості консерванту додайте лимонну кислоту. Обережно залийте вміст банки щойно знятим з плити окропом і загорніть все ошпаренной кришкою. Залиште компот повністю охолонути перед розміщенням на зберігання.
Компот з аличі без цукру
Злегка надрізавши вимиту аличу, покладіть її на дно каструлі і залийте окропом. Проваріть ягоди 2-3 хвилини, а потім перекладіть в чисті банки. Решту воду, в якій варилися плоди, знову доведіть до кипіння і залийте нею аличу в банках. Загорніть ємності стерилізованими кришками і поставте остигати в теплі перед розміщенням на зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з аличі з кісточками на зиму
Ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів - це закрити з них компот. Він і зберігається довше, і клопоту з ним менше. Пропонуємо
Компот з аличі на зиму
Якщо ви любите аличу, заготовте її у вигляді ароматного компоту. Напій виходить дуже яскравим, в міру солодким, навіть трохи кисленьким. Процес
Компот з кабачків і аличі
Поєднавши кисленькую аличу з нейтральним кабачком, отримаємо напій, який за смаком нагадає солодкий ананасовий сироп. М'якоть овочу в цьому компоті
Варення з аличі - прості рецепти
У кулінарії використання аличі носить досить широкий і різноманітний характер. Зрілі плоди застосовуються при приготуванні різних видів консервації -
Компот із черешні на зиму без стерилізації
Черешня дуже солодка, трохи нудотно ягода, і щоб компот з неї вийшов зі збалансованим смаком розповімо кілька секретів. Вас чекають чотири самих
Алича - рецепти на зиму
Алича - дуже поширений фрукт і особливо хороша в домашніх заготовках. Рецепти консервування можуть бути самими різними - це і компот, і варення, і,