Варення з аличі - прості рецепти
Сезон врожаю аличі в самому розпалі, а тому кращого часу для алычовых заготовок на зиму не знайти. Яскраво-помаранчеві і червоні плоди можна використовувати в якості основи для компотів , пастили, мармеладу і джему , але найбільш універсальним ласощами було і залишається алычовое варення, прості рецепти якого ми маємо намір розібрати далі.
Кісточки хоч і доставляють деякі незручності під час дегустації варення, але незаперечно надають останньому трохи більш виражений аромат і легку терпкість.
Інгредієнти:
алича - 950 г;
цукровий пісок - 11 кг
Приготування
Перебравши і промивши аличу, обсушіть плоди і пересипте їх в будь-яку глибоку емальовану ємність. Залийте аличу 600 мл окропу і залиште настоятися хвилин на 15. По закінченні часу, злийте алычовую воду в окрему ємність, змішайте її з цукровим піском і приготуйте простий сироп, варити який необхідно рівно до тих пір, поки цукрові кристали не розчиняться. Далі ще гарячий сироп необхідно вилити поверх аличі, перемішати і поставити всі нудитися на вогні ще годину. Вируюче варення потім розливають по чистим баночках і закочують ошпареними кришками.
Інгредієнти:
алича (без кісточки) - 950 г;
цукровий пісок - 950 г;
стручок ванілі;
лимон - 1/2 шт.
Приготування
Половинки аличевої м'якоті розріжте на часточки і викладіть в емальовану ємність. Збризніть аличу цитрусовим соком, засипте цукровим піском, покладіть розрізану стручок ванілі і перемішайте. Залиште плоди в цукрі на 5-6 годин, за цей час вони встигнуть пустити сік, який потім перетвориться в сироп під час варіння. Варити варення з аличі з цього простого і швидкого рецептом слід не більше 15 хвилин, після чого його можна розливати по стерильним ємкостей і закочувати.
Підготувавши аличу, покладіть її в киплячу в чашу мультиварки воду і залиште варитися до тих пір, поки шкірка на плодах не почне тріскатися. Злийте киплячу рідину, швидко обдайте аличу крижаною водою і знову поверніть в чашу. Засипте вміст чаші цукром у пропорції 1:1 увімкніть режим «Випічка» і залиште мультиварку на 40 хвилин. Ще гаряче варення розлийте по стерильним банкам і моментально загорніть ошпареними кришками. Закатані банки перевертають і залишають в теплі на добу, перед розміщенням на зберігання.
Варення з червоної аличі з кісточками
Кісточки хоч і доставляють деякі незручності під час дегустації варення, але незаперечно надають останньому трохи більш виражений аромат і легку терпкість.
Інгредієнти:
Приготування
Перебравши і промивши аличу, обсушіть плоди і пересипте їх в будь-яку глибоку емальовану ємність. Залийте аличу 600 мл окропу і залиште настоятися хвилин на 15. По закінченні часу, злийте алычовую воду в окрему ємність, змішайте її з цукровим піском і приготуйте простий сироп, варити який необхідно рівно до тих пір, поки цукрові кристали не розчиняться. Далі ще гарячий сироп необхідно вилити поверх аличі, перемішати і поставити всі нудитися на вогні ще годину. Вируюче варення потім розливають по чистим баночках і закочують ошпареними кришками.
Швидке варення з аличі
Інгредієнти:
Приготування
Половинки аличевої м'якоті розріжте на часточки і викладіть в емальовану ємність. Збризніть аличу цитрусовим соком, засипте цукровим піском, покладіть розрізану стручок ванілі і перемішайте. Залиште плоди в цукрі на 5-6 годин, за цей час вони встигнуть пустити сік, який потім перетвориться в сироп під час варіння. Варити варення з аличі з цього простого і швидкого рецептом слід не більше 15 хвилин, після чого його можна розливати по стерильним ємкостей і закочувати.
Як варити варення з аличі в мультиварці?
Підготувавши аличу, покладіть її в киплячу в чашу мультиварки воду і залиште варитися до тих пір, поки шкірка на плодах не почне тріскатися. Злийте киплячу рідину, швидко обдайте аличу крижаною водою і знову поверніть в чашу. Засипте вміст чаші цукром у пропорції 1:1 увімкніть режим «Випічка» і залиште мультиварку на 40 хвилин. Ще гаряче варення розлийте по стерильним банкам і моментально загорніть ошпареними кришками. Закатані банки перевертають і залишають в теплі на добу, перед розміщенням на зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Компот з аличі на зиму
Якщо ви любите аличу, заготовте її у вигляді ароматного компоту. Напій виходить дуже яскравим, в міру солодким, навіть трохи кисленьким. Процес
Алича - рецепти на зиму
Алича - дуже поширений фрукт і особливо хороша в домашніх заготовках. Рецепти консервування можуть бути самими різними - це і компот, і варення, і,
Варення з аличі без кісточок
Незважаючи на те, що алича у свіжому вигляді досить кисле й терпка на смак, правильно зварене варення радує ніжним, солодким смаком і неймовірним
Варення з аличі - рецепт
Алича - корисний і смачний фрукт. Вона багата магнієм, калієм, залізом, фосфором, натрієм. І зараз ми розповімо, як з неї зробити чудове варення.
Варення зі сливи - рецепти
Слива - смачний і популярний фрукт, з якого варять компоти, киселі, варення, додають у випічку. І сьогодні мова піде про чудовому джемі з слив.