Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з аличі - рецепт

Варення з аличі - рецепт

16-03-2015, 11:25
15 430
Варення з аличі - рецепт
Алича дуже корисна в будь-якому вигляді. Лікарі радять їсти аличу вагітним жінкам, хворим страждаючим захворюваннями печінки і жовчних шляхів. В ній містяться кальцій, магній, натрій, залізо, калій і фосфор. Нижче наведемо кілька рецептів приготування варення з найсмачніших плодів аличі.

Рецепт варення з аличі


Інгредієнти:

  • цукор - 15 кг;

  • алича - 1 кг;

  • вода - 3 склянки.


  • Приготування
    Відбираємо свіжі не перезрілі плоди, промиваємо холодною водою, даємо стекти, а потім промиваємо водою, підігрітої до 80 градусів - при гарячій обробці з поверхні плоду сходить восковий наліт, який ускладнює проникнення сиропу всередину. В таз або каструлю наливаємо воду, висипаємо цукор і кип'ятити до повного його розчинення. Киплячий сироп знімаємо з вогню, опускаємо в нього плоди та перемішуємо, що б плоди повністю поринули в сироп, і ставимо на вогонь. Даємо сиропу закипіти й варимо хвилин п'ять, видаляємо пінку ложкою. Знімаємо таз з вогню, даємо охолонути пару годин. Після цього наше остигле варення знову ставимо на вогонь, чекаємо, поки воно закипить, варимо ще 15 хвилин. Так повторюємо 4 - 5 разів. Готове варення перекладаємо в сухі скляні баночки, накриваємо пергаментним папером і щільно обв'язуємо.

    Варення з аличі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • алича - 2 кг;

  • цукор - 16 кг.


  • Приготування
    Зварити варення в мультиварці дуже просто і набагато швидше, ніж на печі.
    Для початку переберемо аличу і промиємо її, після цього ставимо каструлю з водою на вогонь. Як тільки рідина закипіла, опускаємо в неї аличу і залишаємо на п'ять хвилин в киплячій воді. Коли шкірка на плодах починає лопатися зливаємо воду і заливаємо плоди холодною водою. Через пару хвилин зливаємо і цю воду і видаляємо з плодів кісточки.
    Викладаємо аличу в каструлю мультиварки і засипаємо цукром, все перемішуємо. Вибираємо режим «Випічка» і встановлюємо час 45 хвилин. Коли буде готове варення, мультиварка повідомить про це звуковим сигналом. Розливаємо варення по стерилізованим баночках і закатуємо кришками. Банки перевертаємо догори дном і накриваємо теплою ковдрою і залишаємо в такому вигляді на добу, після цього переносимо у прохолодне місце.

    Варення з червоної аличі


    Інгредієнти:

  • червона алича - 1 кг;

  • цукор - 07 кг;

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;

  • гвоздика - 2 шт.;

  • кориця - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Добре промиємо ягоди і дамо їм підсохнути. Розрізаємо аличу навпіл і прибираємо кісточку. Засипаємо плоди цукром, додаємо лимонний сік, і даємо настоятися дві години. Після цього ягоди перемішуємо і ставимо на плиту чи духовку. Якщо готуємо варення на плиті його необхідно часто помішувати, щоб ягоди не пригоріли. У духовці за весь час приготування перемішуємо всього 2 - 3 рази. Після того, як наше варення закипіло і з'явився сироп, додаємо зірочки гвоздики і кориці. Перемішуємо і варимо до готовності. На плиті варення буде готове приблизно через годину після закипання, а в духовці через 15 години.

    Варення з аличі П'ятихвилинка


    Інгредієнти:

  • алича - 3 кг;

  • цукор - 2 кг;

  • банки скляні з кришками.


  • Приготування
    Варення з аличі - рецепт

    Моєму аличу і витягаємо з неї кісточку. Викладаємо плоди в посуд в якій будемо варити, засипаємо цукром і даємо аличі постояти 5-6 годин. Коли плоди пустили багато соку дістаємо їх шумівкою і перекладаємо в окремий посуд. Перешкодимо посуд з сиропом на вогонь, нагріваємо і постійно помішуємо. Коли сироп почав закипати робимо вогонь тихіше і кип'ятимо його протягом 25 хвилин. Цей прийом дає зробити сироп більш густим. Перешкодимо аличу в киплячий сироп, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Даємо варенню постояти 15 хвилин. Після цього знову ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Тепер розливаємо по банках і закатуємо металевими кришками. Зберігаємо в темному місці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з чорниці
    Варення з чорниці
    На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
    Варення з червоної горобини
    Варення з червоної горобини
    Багато господині роблять варення з чорноплідної горобини, а про червону чомусь часто незаслужено забувають. Між тим, ця ягода дуже корисна і зимові
    Варення з вишні - рецепт
    Варення з вишні - рецепт
    Готувати вишню запас - просте та приємне завдання: варення або джем з ягід готується швидко, а в холоди буде чим поласувати за чашкою чаю. Рецепти
    Варення з м'яти - рецепт
    Варення з м'яти - рецепт
    У літній період, коли багато свіжих ягід і фруктів можна зробити дивовижні заготовки на зиму: джеми, желе, варення. І сьогодні ми поділимося цікавими
    Варення зі сливи - рецепти
    Варення зі сливи - рецепти
    Слива - смачний і популярний фрукт, з якого варять компоти, киселі, варення, додають у випічку. І сьогодні мова піде про чудовому джемі з слив.