Варення з червоної горобини
Червона горобина - дуже корисна рослина. В її плодах міститься безліч корисних речовин, тому вони широко використовуються в народній медицині. А ще з цих ягід можна приготувати варення. В принципі, варити варення з червоної горобини нескладно, процес приблизно такий же, як і при приготуванні варення з інших плодів, але є деякі особливості. Горобину (і червону, і чорноплідну) збирати краще після перших заморозків, тоді солодші плоди. А якщо збираєте раніше, то можна помістити плоди на ніч у морозильне відділення холодильника. Перед приготуванням варення плоди потрібно промити, зняти з кистей і перебрати.
Варимо варення
Рецепт варення з червоної горобини досить простий.
Інгредієнти:
1 кг плодів червоної горобини;
близько 15 кг цукру-піску.
Приготування:
Як зварити варення з червоної горобини? Візьмемо половину зазначеної кількості цукру і приблизно 750 мл води. Приготуємо цукровий сироп. Засиплемо цукор у каструлю, додамо води і будемо нагрівати, помішуючи ложкою, до повного розчинення цукру. Доведемо до кипіння і прокип'ятимо 3 хвилини на слабкому вогні. Заллємо гарячим сиропом ягоди і дамо постояти години 4-5. Після закінчення зазначеного часу зіллємо сироп, додамо в нього цукор, що залишився і прокип'ятимо хвилин 5. Знову заллємо плоди горобини сиропом і знову залишимо години на 4. Повторимо Процедуру ще двічі і остаточно уварим варення в четвертому циклі. Загальний час варіння за 4 циклу не повинна перевищувати 40 хвилин - тоді плоди залишаться цілими. Готовність перевіряємо так: крапельку остиглого варення наносимо кінчиком сірники на ніготь великого пальця і перевертаємо, якщо крапля тримається, значить, варення готове.
Немає часу?
Дізнайтеся, як приготувати варення з горобини по-іншому, більш простим способом.
Інгредієнти:
1 кг плодів горобини;
13-14 кг цукру;
500 мл води.
Приготування:
Зваримо сироп і заллємо їм плоди горобини. Дамо постояти 12-15 годин, після чого уварим до готовності за 1-2 рази. Якщо плоди стали напівпрозорими і осіли на дно, варення готове. Звичайно ж, перед розфасовкою варення слід охолодити, щоб банки не лопнули, або підігріти самі банки. Кришки можна використовувати пластмасові (тоді варення потрібно зберігати в холодильнику) або закатати.
Можна зварити варення з червоної горобини із яблуками.
Інгредієнти:
1 кг плодів червоної горобини;
грам 500 яблук;
05 кг цукру;
для сиропу:
1 кг цукру на 750 мл води.
Приготування:
Зняті з кистей, чисті і перебрані плоди горобини помістимо на ніч у морозильне відділення холодильника, щоб пішла гіркота. Потім розморозимо. Яблука очистимо від серцевин і наріжемо шматочками (можна часточками, кубиками). Зваримо сироп з цукру і води. У нього можна додати трохи кориці, 2-3 суцвіття гвоздики і навіть 2-3 горошини запашного перцю. Доведемо сироп до кипіння і помістимо в нього плоди горобини, а потім - яблука. Знову доведемо до кипіння і проваримо, помішуючи дерев'яною ложкою, хвилин 5. Пінки треба знімати. Залишимо ємність з варенням годин на 5-8 при кімнатній температурі. Вдруге проваримо варення при малому кипінні 5 хвилин і знову залишимо на 5-8 годин. Повторимо цикл ще 1-2 рази (залежить від готовності). Остудимо варення і перекладемо в чисті скляні банки і закриємо кришками або закотимо. Зберігати варення краще в коморі при середній або трохи зниженою, але плюсовій температурі.
Можна приготувати яблучно-рябиновое варення і дещо по-іншому, швидше. Отже, інший варіант варення. Засиплемо нарізані яблука цукром. Дамо постояти, щоб шматочки яблук рясно пустили сік. Перемішаємо і тепер додамо розморожені плоди червоної горобини. Ще раз перемішати, доведемо до кипіння на малому вогні і проваримо до готовності. Готовність перевіряємо так само, капнувши сироп на ніготь, після чого розфасовуємо варення по банках і закриваємо.
Варимо варення
Рецепт варення з червоної горобини досить простий.
Інгредієнти:
Приготування:
Як зварити варення з червоної горобини? Візьмемо половину зазначеної кількості цукру і приблизно 750 мл води. Приготуємо цукровий сироп. Засиплемо цукор у каструлю, додамо води і будемо нагрівати, помішуючи ложкою, до повного розчинення цукру. Доведемо до кипіння і прокип'ятимо 3 хвилини на слабкому вогні. Заллємо гарячим сиропом ягоди і дамо постояти години 4-5. Після закінчення зазначеного часу зіллємо сироп, додамо в нього цукор, що залишився і прокип'ятимо хвилин 5. Знову заллємо плоди горобини сиропом і знову залишимо години на 4. Повторимо Процедуру ще двічі і остаточно уварим варення в четвертому циклі. Загальний час варіння за 4 циклу не повинна перевищувати 40 хвилин - тоді плоди залишаться цілими. Готовність перевіряємо так: крапельку остиглого варення наносимо кінчиком сірники на ніготь великого пальця і перевертаємо, якщо крапля тримається, значить, варення готове.
Немає часу?
Дізнайтеся, як приготувати варення з горобини по-іншому, більш простим способом.
Інгредієнти:
Приготування:
Зваримо сироп і заллємо їм плоди горобини. Дамо постояти 12-15 годин, після чого уварим до готовності за 1-2 рази. Якщо плоди стали напівпрозорими і осіли на дно, варення готове. Звичайно ж, перед розфасовкою варення слід охолодити, щоб банки не лопнули, або підігріти самі банки. Кришки можна використовувати пластмасові (тоді варення потрібно зберігати в холодильнику) або закатати.
Горобина з яблуками
Можна зварити варення з червоної горобини із яблуками.
Інгредієнти:
Приготування:
Зняті з кистей, чисті і перебрані плоди горобини помістимо на ніч у морозильне відділення холодильника, щоб пішла гіркота. Потім розморозимо. Яблука очистимо від серцевин і наріжемо шматочками (можна часточками, кубиками). Зваримо сироп з цукру і води. У нього можна додати трохи кориці, 2-3 суцвіття гвоздики і навіть 2-3 горошини запашного перцю. Доведемо сироп до кипіння і помістимо в нього плоди горобини, а потім - яблука. Знову доведемо до кипіння і проваримо, помішуючи дерев'яною ложкою, хвилин 5. Пінки треба знімати. Залишимо ємність з варенням годин на 5-8 при кімнатній температурі. Вдруге проваримо варення при малому кипінні 5 хвилин і знову залишимо на 5-8 годин. Повторимо цикл ще 1-2 рази (залежить від готовності). Остудимо варення і перекладемо в чисті скляні банки і закриємо кришками або закотимо. Зберігати варення краще в коморі при середній або трохи зниженою, але плюсовій температурі.
Швидке варення з горобини із яблуками
Можна приготувати яблучно-рябиновое варення і дещо по-іншому, швидше. Отже, інший варіант варення. Засиплемо нарізані яблука цукром. Дамо постояти, щоб шматочки яблук рясно пустили сік. Перемішаємо і тепер додамо розморожені плоди червоної горобини. Ще раз перемішати, доведемо до кипіння на малому вогні і проваримо до готовності. Готовність перевіряємо так само, капнувши сироп на ніготь, після чого розфасовуємо варення по банках і закриваємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
Варення з чорноплідної горобини
Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не
Варення з кавунових кірок
Дбайлива господиня не допустить того, щоб продукти на її кухні викидалися. Спеціально для таких хазяєчок ми наводимо рецепт варення з кавунових кірок