Варення з аличі без кісточок

Варення з червоної аличі без кісточок
Червона алича за смаком не відрізняється від своїх побратимів з помаранчевої гами, але варення з неї виглядає значно ефектніше, виділяючись своїм соковитим рубіновим кольором. Ми будемо варити варення досить незвичним чином – в духовці, так плоди не втратять свою форму, не наберуться зайвої вологи і збережуть більше аромату.
Інгредієнти:
Приготування
Поки температура духової шафи доходить до позначки в 150 градусів, підготуйте аличу, розрізавши її навпіл і, видаливши кісточку. Перекладаємо половинки аличі в ємність, годиться для розміщення в розігрітій духовій шафі, посипаємо цукром, кладемо корицю і поливаємо соком лимона. Даємо аличі постояти при кімнатній температурі пару годин, а далі перемішуємо, щоб як можна більш рівномірно покрити половинки сиропом, і ставимо ємність з майбутнім варенням в духовку. Контролюйте півтори години і не забудьте перемішувати плоди кожні 30 хвилин. Готове варення можна охолодити і пробувати, а можна ще гарячим розкласти по стерильним банкам і закатати.
Варення з аличі без кісточок – рецепт
Кожному любителю варення з аличі, так і варення взагалі, відома проблема цієї тривалої метушні з підготовкою та варінням фруктів, яка відбиває все бажання братися за приготування заготовок. Приготування за цим рецептом відрізняється не тільки приємним смаком, але також є простим і швидким.
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши плоди від кісточок, розрізаємо м'якоть навпіл і засипаємо половиною цукру. Залишаємо аличу пустити сік на пару годин, а самі нарізаємо лимон на часточки і швидко обварюють їх в киплячій воді. Кладемо половинки лимона до аличі в сиропі, всипаємо цукор, що залишився, кладемо зірочки бадьяна і ставимо ємність з аличею на вогонь. Варимо варення близько півгодини на середньому вогні, а потім розливаємо по банках і закатуємо.
Як варити варення з аличі без кісточок?
Якщо ви не любите клеклые, розварені практично в пюре плоди, то такий рецепт як раз для вас. Після варіння за цією технологією, алича залишається пружною, а саме ласощі – тягучим і ароматним.
Інгредієнти:
Приготування
Очищені плоди пересипте в емальовану ємність, покрийте цукром і залийте водою. Перемішавши, залиште аличу на всю ніч, а зранку розмістіть ємність на вогні і проваріть варення близько 3 годин.

Варення-пюре з аличі без кісточок
Відокремивши аличу від кісточок, бланшируйте м'якоть в киплячій воді близько 10 хвилин. М'які половинки плодів протріть через сито, щоб позбутися від щільної шкірки. Отримане алычовое пюре змішайте з цукровим піском у рівних пропорціях і розмістіть на середньому вогні. Варіть алычовое варення до тих пір, поки не стане густим.
Крім того, варення з аличі без кісточок можна зробити в мультиварці. Для цього, алычовое пюре слід проварити з цукровим піском на «Випікання» близько півгодини. Готове ласощі можна остудити і розлити по піалах, а можна відразу, ще гарячим, закатати в банки.
Рекомендуємо добрі рецепти

Алича - рецепти на зиму
Алича - дуже поширений фрукт і особливо хороша в домашніх заготовках. Рецепти консервування можуть бути самими різними - це і компот, і варення, і,

Варення з шовковиці з вишнею
Шовковиця - дуже солодка і соковита ягода. Її найчастіше пускають на консервацію, заготовлюючи безліч різних солодощів. Сьогодні поговоримо про

Наливка з аличі
З аличі можна зварити і варення, і узвар. А ще з неї можна приготувати смачну ароматну наливку. Напій виходить з тонким ніжним смаком, якщо дотримати

Варення з аличі - рецепт
Алича - корисний і смачний фрукт. Вона багата магнієм, калієм, залізом, фосфором, натрієм. І зараз ми розповімо, як з неї зробити чудове варення.

Варення зі сливи - рецепти
Слива - смачний і популярний фрукт, з якого варять компоти, киселі, варення, додають у випічку. І сьогодні мова піде про чудовому джемі з слив.