Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з аличі без кісточок

Варення з аличі без кісточок

28-07-2015, 20:54
3 161
Варення з аличі без кісточок
Якщо вам доводилося готувати варення з кісточками – напевно вам відомий факт того, що саме вони надають ласощів легку терпкість. Незважаючи на приємний смаковий відтінок, важко не погодитися з тим, що наявність кісточок в плодах дуже обтяжує поїдання самого варення і часто стає причиною позапланового візиту до дантиста. Уникнути неприємних наслідків, приготувавши смачне варення з аличі без кісточок, ми допоможемо вам і наступні рецепти.

Варення з червоної аличі без кісточок


Червона алича за смаком не відрізняється від своїх побратимів з помаранчевої гами, але варення з неї виглядає значно ефектніше, виділяючись своїм соковитим рубіновим кольором. Ми будемо варити варення досить незвичним чином – в духовці, так плоди не втратять свою форму, не наберуться зайвої вологи і збережуть більше аромату.
Інгредієнти:

  • червона алича - 950 г;

  • цукровий пісок - 550 г;

  • цитрусовий сік (лимон або лайм)- 25 мл;

  • паличка кориці.


  • Приготування
    Поки температура духової шафи доходить до позначки в 150 градусів, підготуйте аличу, розрізавши її навпіл і, видаливши кісточку. Перекладаємо половинки аличі в ємність, годиться для розміщення в розігрітій духовій шафі, посипаємо цукром, кладемо корицю і поливаємо соком лимона. Даємо аличі постояти при кімнатній температурі пару годин, а далі перемішуємо, щоб як можна більш рівномірно покрити половинки сиропом, і ставимо ємність з майбутнім варенням в духовку. Контролюйте півтори години і не забудьте перемішувати плоди кожні 30 хвилин. Готове варення можна охолодити і пробувати, а можна ще гарячим розкласти по стерильним банкам і закатати.

    Варення з аличі без кісточок – рецепт


    Кожному любителю варення з аличі, так і варення взагалі, відома проблема цієї тривалої метушні з підготовкою та варінням фруктів, яка відбиває все бажання братися за приготування заготовок. Приготування за цим рецептом відрізняється не тільки приємним смаком, але також є простим і швидким.
    Інгредієнти:

  • алича (без кісточки) - 900 г;

  • цукровий пісок - 860 р;

  • 1/2 лимона;

  • зірочки бадьяна - 3 шт.


  • Приготування
    Очистивши плоди від кісточок, розрізаємо м'якоть навпіл і засипаємо половиною цукру. Залишаємо аличу пустити сік на пару годин, а самі нарізаємо лимон на часточки і швидко обварюють їх в киплячій воді. Кладемо половинки лимона до аличі в сиропі, всипаємо цукор, що залишився, кладемо зірочки бадьяна і ставимо ємність з аличею на вогонь. Варимо варення близько півгодини на середньому вогні, а потім розливаємо по банках і закатуємо.

    Як варити варення з аличі без кісточок?


    Якщо ви не любите клеклые, розварені практично в пюре плоди, то такий рецепт як раз для вас. Після варіння за цією технологією, алича залишається пружною, а саме ласощі – тягучим і ароматним.
    Інгредієнти:

  • алича - 19 кг;

  • цукровий пісок - 15 кг;

  • вода - 240 мл


  • Приготування
    Очищені плоди пересипте в емальовану ємність, покрийте цукром і залийте водою. Перемішавши, залиште аличу на всю ніч, а зранку розмістіть ємність на вогні і проваріть варення близько 3 годин.
    Варення з аличі без кісточок

    Варення-пюре з аличі без кісточок


    Відокремивши аличу від кісточок, бланшируйте м'якоть в киплячій воді близько 10 хвилин. М'які половинки плодів протріть через сито, щоб позбутися від щільної шкірки. Отримане алычовое пюре змішайте з цукровим піском у рівних пропорціях і розмістіть на середньому вогні. Варіть алычовое варення до тих пір, поки не стане густим.
    Крім того, варення з аличі без кісточок можна зробити в мультиварці. Для цього, алычовое пюре слід проварити з цукровим піском на «Випікання» близько півгодини. Готове ласощі можна остудити і розлити по піалах, а можна відразу, ще гарячим, закатати в банки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Алича - рецепти на зиму
    Алича - рецепти на зиму
    Алича - дуже поширений фрукт і особливо хороша в домашніх заготовках. Рецепти консервування можуть бути самими різними - це і компот, і варення, і,
    Варення з шовковиці з вишнею
    Варення з шовковиці з вишнею
    Шовковиця - дуже солодка і соковита ягода. Її найчастіше пускають на консервацію, заготовлюючи безліч різних солодощів. Сьогодні поговоримо про
    Наливка з аличі
    Наливка з аличі
    З аличі можна зварити і варення, і узвар. А ще з неї можна приготувати смачну ароматну наливку. Напій виходить з тонким ніжним смаком, якщо дотримати
    Варення з аличі - рецепт
    Варення з аличі - рецепт
    Алича - корисний і смачний фрукт. Вона багата магнієм, калієм, залізом, фосфором, натрієм. І зараз ми розповімо, як з неї зробити чудове варення.
    Варення зі сливи - рецепти
    Варення зі сливи - рецепти
    Слива - смачний і популярний фрукт, з якого варять компоти, киселі, варення, додають у випічку. І сьогодні мова піде про чудовому джемі з слив.