Вернуться назад Распечатать

Компот з аличі на зиму без стерилізації

Компот з аличі на зиму без стерилізації
Алычовые компоти неймовірно смачні і корисні, але зайва метушня з їхньою заготівлею часто відлякує всіх охочих запастися напоєм на зиму від ідеї випробувати той чи інший рецепт. Ми ж пропонуємо вам познайомитися з технологією заготівлі компоту з аличі на зиму без стерилізації, яка зажадає мінімум витрат часу і зусиль.

Консервований компот з аличі


Описаний далі спосіб стерилізації може здатися багатьом не зовсім дієвим, але досвід інших господинь підтверджує факт того, що звичайного окропу цілком достатньо для збереження консервації в цілості на всю зиму. При цьому фрукти в банку піддаються мінімальній тепловій обробці, залишаються щільними і можуть використовуватися для приготування десертів надалі.
Вимиті плоди надріжте вздовж, дістаючи до самої кісточки, і укладіть на дно трилітрової банки, заповнюючи останню приблизно на третину. Засипте аличу цукром виходячи з того, що на кожен літр води достатньо додати його в кількості 35-45 р. Закип'ятіть воду і використовуйте частина окропу для стерилізації кришок. Іншим залийте окропом вміст однієї з банок і поверніть посуд з водою на вогонь. Швидко загорніть ємність з компотом кришкою і поставити в тепло. Вміст банок в теплі до повного охолодження стане альтернативою їх витримуванню в духовці або на водяній бані. Приступайте до наступної банку лише після того, як закрили попередню.

Компот з аличі на зиму - простий рецепт


Інгредієнти:

  • алича - 420 г;

  • цукровий пісок - 260 г;

  • щіпка лимонної кислоти .


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати компот з аличі на зиму, поставте на плиту каструлю з водою і дочекайтеся початку її закипання. Вимиту аличу укладіть на дно чистої трилітрової банки і засипте цукровим піском. В якості консерванту додайте лимонну кислоту. Обережно залийте вміст банки щойно знятим з плити окропом і загорніть все
    Компот з аличі на зиму без стерилізації
    ошпаренной кришкою. Залиште компот повністю охолонути перед розміщенням на зберігання.

    Компот з аличі без цукру


    Злегка надрізавши вимиту аличу, покладіть її на дно каструлі і залийте окропом. Проваріть ягоди 2-3 хвилини, а потім перекладіть в чисті банки. Решту воду, в якій варилися плоди, знову доведіть до кипіння і залийте нею аличу в банках. Загорніть ємності стерилізованими кришками і поставте остигати в теплі перед розміщенням на зберігання.