Варення з кизилу
Із запропонованих нижче рецептів ви дізнаєтеся всі тонкощі приготування варення з кизилу з кісточками і без них. Відомо, що кизилове варення здатне знижувати не занадто високу температуру тіла, володіє антибактеріальними і протизапальними властивостями. Його корисно вживати при простудних захворюваннях, анемії, а також для очищення організму від шлаків і токсинів.
Інгредієнти:
кизил з кісточками – 990 м;
вода – 220 мл;
цукровий пісок – 14 кг
Приготування
Для приготування варення, як правило, використовують трохи недозрілий кизил яскраво-рубінового кольору. Плоди перед застосуванням позбавляють від хвостиків, промивають і обсушують. З склянки води і кілограма цукрового піску варимо цукровий сироп, помістивши компоненти в емальовану посудину, після чого опускаємо в солодку основу підготовлений кизил і після закипання при безперервному помішуванні варимо заготівлю двадцять хвилин. Знімаємо ємність з плити і залишаємо при кімнатних умовах вистоюватися протягом восьми годин.
По закінченні часу всипаємо залишок цукру, даємо заготівлі знову закипіти, безперервно помішуючи і знімаючи піну, після чого знову варимо хвилин двадцять і знімаємо з вогню. Після охолодження розкладаємо готове варення з сухим стерильним баночках, укупориваем герметично і розташовуємо в комори на зберігання.
Інгредієнти:
кизил з кісточками – 12 кг;
ванілін – 1 щіпка;
цукровий пісок – приблизно 1 кг.
Приготування
Варення без кісточок готується не так швидко як за попереднім рецептом і зажадає від вас чимало часу та зусиль, але результат того вартий.
Вимиті плоди кизилу поміщаємо в емальовану каструльку, заливаємо водою, щоб вона покрила вміст на півтора сантиметра, і ставимо ємність з заготівлею на плиту на середній вогонь. Після закипання проварюємо ягоди хвилин сорок, після чого відвар зливаємо, а кизил остуджуємо. Тепер перетираємо його через сито, відокремлюючи кісточки і отримуючи готове кизилове пюре в чистому вигляді. Процес цей досить трудомісткий і тривалий, тому запасаємося терпінням і приступаємо.
Відміряє кількість отриманого пюре і змішуємо його з такою ж кількістю цукрового піску. Знову ставимо заготовку на плиту, даємо їй закипіти, і масу уварюють до зменшення в об'ємі на третину. Тепер додаємо ванілін, перемішуємо, розкладаємо ласощі по стерильним баночках , укупориваем і залишаємо для повільного остигання під ковдрою.
Як приготувати на зиму варення з кизилу - рецепт з кісточками
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування варення, як правило, використовують трохи недозрілий кизил яскраво-рубінового кольору. Плоди перед застосуванням позбавляють від хвостиків, промивають і обсушують. З склянки води і кілограма цукрового піску варимо цукровий сироп, помістивши компоненти в емальовану посудину, після чого опускаємо в солодку основу підготовлений кизил і після закипання при безперервному помішуванні варимо заготівлю двадцять хвилин. Знімаємо ємність з плити і залишаємо при кімнатних умовах вистоюватися протягом восьми годин.
По закінченні часу всипаємо залишок цукру, даємо заготівлі знову закипіти, безперервно помішуючи і знімаючи піну, після чого знову варимо хвилин двадцять і знімаємо з вогню. Після охолодження розкладаємо готове варення з сухим стерильним баночках, укупориваем герметично і розташовуємо в комори на зберігання.
Як правильно варити домашнє варення з кизилу на зиму - рецепт без кісточок
Інгредієнти:
Приготування
Варення без кісточок готується не так швидко як за попереднім рецептом і зажадає від вас чимало часу та зусиль, але результат того вартий.
Вимиті плоди кизилу поміщаємо в емальовану каструльку, заливаємо водою, щоб вона покрила вміст на півтора сантиметра, і ставимо ємність з заготівлею на плиту на середній вогонь. Після закипання проварюємо ягоди хвилин сорок, після чого відвар зливаємо, а кизил остуджуємо. Тепер перетираємо його через сито, відокремлюючи кісточки і отримуючи готове кизилове пюре в чистому вигляді. Процес цей досить трудомісткий і тривалий, тому запасаємося терпінням і приступаємо.
Відміряє кількість отриманого пюре і змішуємо його з такою ж кількістю цукрового піску. Знову ставимо заготовку на плиту, даємо їй закипіти, і масу уварюють до зменшення в об'ємі на третину. Тепер додаємо ванілін, перемішуємо, розкладаємо ласощі по стерильним баночках , укупориваем і залишаємо для повільного остигання під ковдрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з чорної малини
З досить незвичайною для нас чорної малини можна готувати таке ж смачне, ароматне і безсумнівно корисне варення. Якщо у вас зібрався невеликий урожай
Як варити варення з кизилу з кісточкою?
Заготовки з кизилу виходять не тільки дивовижно смачними, але і красивими, за рахунок своєї насиченого забарвлення. У цьому матеріалі зібрані
Варення з кизилу з кісточками
Варення з кизилу рідко зустрічається серед заготовок у хазяєчок. Але це не означає, що готувати його складно або блюдо просто несмачне. Навпаки,
Сливове варення без кісточок - рецепт
Поповнити асортимент домашніх зимових заготовок рекомендуємо чудовим сливовим варенням. Розповімо, як зварити ласощі без кісточок за п'ять хвилин і
Варення з терну без кісточок
Абсолютно незвичайного смаку варення вийде з терну. Спробуйте закрити баночку такого ласощі і точно не пошкодуєте про час, витрачений на його
Компот з кизилу
Прекрасний варіант по-справжньому літнього напою - кизиловий компот. Він має виражений кислуватий смак і неодмінно сподобається всім. Далі підкажемо,