Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити варення з кизилу з кісточкою?

Як варити варення з кизилу з кісточкою?

23-09-2016, 08:24
829
Як варити варення з кизилу з кісточкою?
Не можна сказати, що плоди кизилу користуються особливою популярністю в раціоні більшості. Причиною цього, ймовірно, є те, що кизил не можна вживати у свіжому вигляді з-за характерного терпкого смаку та його в'яжучих властивостей. Нижче ми докладно розповімо про те, як варити варення з кизилу з кісточкою.

Варення з кизилу з кісточками – рецепт


Не видаляючи кісточки з кизилу, ви не тільки заощаджуєте значну кількість часу йде на підготовчих етапах, але і збагачуєте заготівлю більш вираженим ароматом.
Інгредієнти:

  • кизил – 980 р;

  • цукор – 14 кг;

  • вода – 215 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати варення з кизилу на зиму, підготуйте самі ягоди, видаливши з них плодоніжки і добре сполоснувши.
    Поки вимитий кизил обсихає, приготуйте простий сироп, всипати кілограм цукру в киплячу воду і дочекавшись його розчинення. Занурте ягоди кизилу в цукровий сироп, після чого зменшіть жар і залиште кизил варитися приблизно на 20 хвилин. Зніміть ємність з ягодами з вогню і залиште на 8 годин. Після настоювання поверніть ємність з варенням назад на вогонь, всипте цукор, що залишився і відправте варення на середній вогонь на 20 хвилин. В процесі поверхня буде сильно пінитися і піну необхідно періодично знімати.
    Готовий кизил в сиропі повинен зберігати свою форму, але залишатися м'яким. Варення розлийте в стерильні банки і швидко закатайте.

    Як правильно зварити варення з кизилу?


    Ягоди кизилу може бути і не знамениті своїм смаком, але гарантовано про їх користь знає практично кожен. Щоб зберегти максимум корисних властивостей плодів у заготовці, необхідно по можливості скоротити час термічної обробки, що ми вирішили зробити в цьому рецепті.
    Інгредієнти:

  • кизил – 980 р;

  • цукор – 11 кг;

  • вода – 440 мл


  • Приготування
    Підготувавши ягоди кизилу, займіться приготуванням цукрового сиропу. Всипте кристали цукру в киплячу воду і дочекайтеся повного розчинення. Після того, як весь цукор розчиниться, залийте гарячим сиропом чистий кизил і залиште настоюватися на всю ніч.
    Вранці стерилізуйте тару для консервації і прокип'ятіть варення протягом 10 хвилин. Розлийте заготовку по банкам і відразу ж закочуйте.

    Варення з кизилу з апельсинами в мультиварці


    Мультиварка як не можна краще підходить для тривалого томління інгредієнтів, тому якщо ви вирішили зварити варення, то обов'язково вдавайтеся до допомоги цього поширеного кулінарного гаджета.
    Інгредієнти:

  • кизил – 1 кг;

  • апельсин - 2 шт.;

  • цукор – 11 кг


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати варення з кизилу, засипте кизил цукром і залиште на всю ніч. Слідом за цукровими кристалами додайте до ягід і смужки апельсинової цедри. Перед початком варіння цедру можна видалити, а можна і залишити – вона зацукрувався і буде дуже смачною.
    Перекладіть ягоди разом з утворився сиропом в чашу пристрою і залийте все соком пари апельсинів. Виставте режим «Гасіння» і залиште ягоди нудитися протягом півтора годин.
    Як варити варення з кизилу з кісточкою?

    Тонкощі приготування варення з кизилу


    Розібравши кілька рецептів, завершимо загальними тонкощами варіння заготовок з кизилу. Перед початком приготування обов'язково пробуйте ягоди, щоб визначити ступінь кислоти і, отже, відрегулювати підсумковий обсяг цукру.
    Кизил містить пектин, а тому заготовки з нього желируются при тривалому вываривании, підливайте більше рідини, якщо хочете варення з рідким сиропом.
    Пробуйте варити сироп з додаванням спецій, цитрусових і спиртного, щоб урізноманітнити смак кінцевої заготовки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з чорної малини
    Варення з чорної малини
    З досить незвичайною для нас чорної малини можна готувати таке ж смачне, ароматне і безсумнівно корисне варення. Якщо у вас зібрався невеликий урожай
    Варення з кизилу з кісточками
    Варення з кизилу з кісточками
    Варення з кизилу рідко зустрічається серед заготовок у хазяєчок. Але це не означає, що готувати його складно або блюдо просто несмачне. Навпаки,
    Варення з кизилу
    Варення з кизилу
    Кизилове варення має кислуватий, трохи терпкий смак, густу текстуру та гарний колір. Крім іншого, відомо, що ласощі має певні лікувальні властивості.
    Компот з кизилу на зиму
    Компот з кизилу на зиму
    Хоч смак самих плодів кизилу зрозумілий і любимо далеко не багатьма, напої з його ягід виходять приголомшливо смачними. Пропонуємо кілька цікавих
    Компот з кизилу
    Компот з кизилу
    Прекрасний варіант по-справжньому літнього напою - кизиловий компот. Він має виражений кислуватий смак і неодмінно сподобається всім. Далі підкажемо,
    Варення з чорниці
    Варення з чорниці
    На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до