» » Компот з кизилу

Компот з кизилу

Компот з кизилу
Компот з кизилу не тільки смачний, а й надзвичайно корисний. При постійному його вживанні завдяки своїм численним цінним властивостям напій буде сприяти позбавленню та профілактики багатьох недуг, а також зміцненню організму і імунітету.

Як варити компот з кизилу з кісточкою - рецепт на зиму


Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:

  • кизил з кісточками – 2 склянки;

  • цукровий пісок – 1 склянка;

  • вода очищена – приблизно 25 л.


  • Приготування
    Ягоди кизилу для приготування компоту перебираємо, позбавляємося від зіпсованих і примятых, а хороші екземпляри споліскуємо прохолодною водою і закладаємо в стерильні банки. Доводимо до кипіння необхідну кількість очищеної води і розливаємо його по підготовленим судинах з ягодами. Прикриваємо ємності прокип'яченими металевими кришками і залишаємо настоятися хвилин на тридцять. По закінченні часу воду зливаємо знову в каструлю, даємо закипіти і знову розливаємо по банках з кизилом. Ще через тридцять хвилин зливаємо відвар в останній раз і ставимо кип'ятитися. У кожну банку з кизилом насипаємо по склянці цукрового піску, після чого заливаємо вміст киплячим відваром, укупориваем кришки і ставимо для повільного остигання кришками вниз під ковдру.

    Компот з кизилу і яблук в мультиварці


    Інгредієнти:

  • кизил свіжий або заморожений – 300 г;

  • яблука – 300 г;

  • цукровий пісок – 170 г;

  • вода очищена – 2 л.


  • Приготування
    Особливо насиченим на смак і ароматним виходить компот, зварений у мультиварочном пристрої. Його можна приготувати зі свіжих кизилових ягід, так і з заморожених. В даному випадку ми додамо до ягід свіжих яблук. При бажанні можна при варінні доповнити також напій гілочкою м'яти або паличкою кориці. Це тільки поліпшить смак, зробить багатшими і ароматні.
    Вимиті свіжі або заморожені ягоди кизилу поміщаємо в ємність мультиустройства, додаємо також розрізані на часточки яблучні плоди і заливаємо компоненти підігрітою до кипіння водичкою. Всипаємо в компот цукровий пісок, розмішуємо і включаємо режим «Гасіння» на годину. По закінченні часу компотик перелити в глечик, даємо йому охолонути і можемо пробувати.

    Компот з кизилу і ожини


    Інгредієнти:

  • кизил свіжий або заморожений – 170 г;

  • ожина – 120 г;

  • яблука – 280 м;

  • цукровий пісок – 170 г;

  • лимонний сік – 10 мл;

  • вода очищена – 2 л.


  • Приготування
    Надзвичайно вітамінний і приголомшливо смачний узвар з кизилу і яблук виходить, якщо приготувати його з додаванням ожини і лимонного соку. Для цього промитий кизил і ожину закладаємо в каструлю, додаємо попередньо очищені від серцевини з насінням і розрізані на часточки яблучні плоди і заливаємо компоненти підігрітою до кипіння водою очищеною. Всипаємо також цукровий пісок, вливаємо лимонний сік, даємо вмісту посуду закипіти. Варимо протягом трьох-п'яти хвилин, після чого знімаємо ємність з вогню, даємо повністю охолонути і настоятися при закритій кришці.

    Компот з кизилу, груш і яблук на зиму


    Інгредієнти:
    Розрахунок на одну літрову банку:

  • кизил – 195 г;

  • груші середнього розміру – 2 шт.;

  • яблука середнього розміру – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • вода очищена – 05 л.


  • Приготування
    Заготовити такий компот на зиму надзвичайно просто. Досить тільки вимити кизил, груші і яблука і закласти в банки. Яблучні та грушеві плоди необхідно попередньо розрізати на часточки. Насипаємо в кожну ємність цукор, заливаємо вміст банки підігрітою до кипіння водичкою, прикриваємо кришкою і ставимо в посудину з киплячою водою стерилізуватися. Через двадцять п'ять хвилин укупориваем кришки і даємо заготівлях охолонути.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:21
    Переглядів: 96