Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Компот з кизилу на зиму

Компот з кизилу на зиму

22-09-2016, 20:22
913
Компот з кизилу на зиму
Кизиловий компот на зиму – обов'язкова заготівля для всіх тих, хто не любить нудотні напої, а віддає перевагу смакам з кислинкою. Ми запропонуємо відразу кілька варіантів приготування цього традиційного зимового напою, а ви зможете вибрати рецепт, що підходить конкретно вам.

Компот з кизилу - рецепт на зиму


Якщо вам не доводилося куштувати кизиловий компот раніше, то порівняти цей напій можна зі знайомим кожному чаєм каркаде . Яскравий колір та не менш яскравий смак такого компоту підкуплять всіх шанувальників незвичайних смакових поєднань. За рахунок вмісту дубильних речовин в ягодах, компот виходить злегка терпким і трохи в'яже мову.
Інгредієнти:

  • ягоди кизилу – 700 г;

  • вода – 26 л;

  • цукор – 115 р.


  • Приготування
    Технологія приготування кизилового напою з цього рецепту найпростіша з усіх існуючих. Попередньо обшпаривши банки, викладіть в них кизил і засипте його цукровим піском. Ставимо воду на сильний вогонь і чекаємо інтенсивного кипіння. Заливаємо ягоди в банках і відразу ж закатуємо. Компот з кизилу на зиму без стерилізації перевертаємо в банку і накриваємо ковдрою, залишаючи до повного охолодження.

    Компот з яблук і кизилу на зиму


    Кизиловий компот приголомшливо смачний і сам по собі, але компанія яблук і груш дозволяє напою розкритися ще більше. Додавання яблук солодких сортів також допоможе підсолодити напій натуральним способом.
    Інгредієнти:

  • кизил – 540 г;

  • вода – 26 л;

  • цукор – 135 г;

  • яблука – 430 р.


  • Приготування
    Перед початком приготування кизил очищають від плодоніжок. Очищені ягоди споліскують і дають їм обсохнути. Необхідність видалити кісточку з ягід немає, вона зробить компот ще більш ароматним і додасть терпкості.
    Вирізати насінну коробку з яблук плоди і розділіть на 4 шматочки. Укладіть яблучні четвертинки разом з кизилом в вимиту і ошпарену банку, потім всипте цукор і залийте все окропом. Швидко закрутіть стерильні кришки і залиште банки до охолодження перевернутими.
    Завдяки подібній технології приготування, що не передбачає варіння, плоди зберігають свою користь і приголомшливий смак.

    Компот з кизилу на зиму - простий рецепт


    Якщо вас хвилює смак напою і ви не женіться за збереженням максимуму корисних властивостей компоту, то зверніть увагу на цей рецепт. Тут кизил проварюється недовгий час, встигаючи віддати свій колір і аромат, потім залишають на декілька годин настоятися, знову кип'ятять і розливається по банкам.
    Інгредієнти:

  • кизил – 430 г;

  • цукор – 85 м;

  • вода – 13 л.


  • Приготування
    Перебрані і очищений від плодоніжок кизил викладіть в каструльку і засипте цукровим піском. Слідом влийте воду і залиште все проваритися на середньому вогні приблизно 10-15 хвилин. Після, накрийте ємність кришкою і залиште компот настоюватися на 3-4 години. Після того, як він охолов і настоявся, компот повторно кип'ятять, а потім розливають по ошпаренным банкам.
    Зрозуміло, якщо ви не збираєтеся заготовляти компот в банках, то необхідність у повторному кип'ятінні відпадає.

    Компот з кизилу з кісточкою


    Інгредієнти:
    Компот з кизилу на зиму


  • кизил – 490 г;

  • цукор – 135 г;

  • вода – 29 л.


  • Приготування
    Очищений від плодоніжок кизил перекладаємо в банку і заливаємо окропом, заповнюючи тару приблизно на третину. Залишаємо окріп на 15 хвилин, після чого переливаємо його в каструльку, змішуємо з цукром і доводимо сироп до кипіння. Знову заливаємо киплячий сироп в банку і доливаємо залишився обсяг окропом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як варити варення з кизилу з кісточкою?
    Як варити варення з кизилу з кісточкою?
    Заготовки з кизилу виходять не тільки дивовижно смачними, але і красивими, за рахунок своєї насиченого забарвлення. У цьому матеріалі зібрані
    Компот з кизилу
    Компот з кизилу
    Прекрасний варіант по-справжньому літнього напою - кизиловий компот. Він має виражений кислуватий смак і неодмінно сподобається всім. Далі підкажемо,
    Компот із терну на зиму
    Компот із терну на зиму
    Замислюючись про приготуванні закусок з терну, враховуйте, що це різновид сливи, яку можна використовувати в рецепті варення, джему і компоту. Саме
    Компот з аличі на зиму без стерилізації
    Компот з аличі на зиму без стерилізації
    Заготовки у вигляді компоту - це ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів. Напій з аличі неймовірно смачний і корисний, особливо якщо не
    Компот з винограду
    Компот з винограду
    Компот - це корисний і смачний напій. Готувати його можна з додаванням різних ягід і фруктів, змішуючи їх один з одним. І сьогодні ми розповімо, як
    Компот з айви
    Компот з айви
    Айва - своєрідний продукт, який рідко вживають сирим, але зате з нього виходять чудовий варення і компоти. Ось про останніх ми і поговоримо в нашій