Варення з кизилу з кісточками
Пропонуємо вам чудові рецепти варення на зиму з солодких ягід кизилу , в яких ми розповімо, як його приготувати з кісточками, в домашніх умовах.
Інгредієнти:
питна вода – 900 мл;
дрібний цукор – 14 кг;
стиглі ягоди кизилу – 18 кг.
Приготування
У киплячу на плиті питну воду не поспішаючи всипаємо потрібну кількість цукру і при постійному помішуванні нашого сиропу, варимо його 17 хвилин.
В окрему глибоку миску з нержавійки викладаємо ретельно вимитий і добре перебраний кизил. Заливаємо все щойно знятим з конфорки плити сиропом, накриваємо підходящої кришкою і відносимо миску в прохолодне місце на ніч. Рано вранці беремо наше варення і відкидаємо його на чистий друшляк. Ягідки перекладаємо назад у миску, а вже ароматний і отримав гарний колір сироп ставимо кип'ятити і знову в гарячому вигляді покриваємо їм кизил. Тепер відставляємо кизилове варення до пізнього вечора. Потім ставимо його (разом з ягодами) на режим середнього вогню і акуратно помішуючи лопаткою варимо близько 12 хвилин. Рівномірно розливаємо смачне варення з прожареним в духовці баночках, закатуємо також обробленими кришками і на них же баночки і встановлюємо.
Інгредієнти:
кизил (з кісточкою) – 900 г;
апельсини (великі) – 2 шт.;
вода – 2/3 ст.;
цукровий пісок – 850 р.
Приготування
Перебраний, вимитий двічі кизил переміщаємо в нержавіючу миску з товстим дном. Всі ягоди рівномірно пересипаємо цукровим піском. Далі кожен з апельсинів розрізаємо на дві половини і максимально вичавлюємо з них весь сік прямо поверх цукру. Оскільки цього апельсинового соку буде недостатньо для сиропу, то ми доливаємо води всього лише 2/3 однієї склянки. Щоб цукор зміг швидше розчинитися в рідині відправляємо чашку на конфорку газової плити з самим мінімальним вогнем. Коли побачимо, що сахарок підтанув, а сироп на стадії кипіння, робимо полум'я трохи сильніше, перемішуємо і варимо варення в такому режимі 25 хвилин. У рівних пропорціях сиропу з ягодами, розливаємо варення по банках із скла (обов'язково стерилізованим ) і закочує їх до повного упору кришечками. Банки ставимо догори дном і, перед тим як прибрати їх у комору, дочекаємося повного остигання.
Як правильно варити варення з кизилу з кісточками – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У киплячу на плиті питну воду не поспішаючи всипаємо потрібну кількість цукру і при постійному помішуванні нашого сиропу, варимо його 17 хвилин.
В окрему глибоку миску з нержавійки викладаємо ретельно вимитий і добре перебраний кизил. Заливаємо все щойно знятим з конфорки плити сиропом, накриваємо підходящої кришкою і відносимо миску в прохолодне місце на ніч. Рано вранці беремо наше варення і відкидаємо його на чистий друшляк. Ягідки перекладаємо назад у миску, а вже ароматний і отримав гарний колір сироп ставимо кип'ятити і знову в гарячому вигляді покриваємо їм кизил. Тепер відставляємо кизилове варення до пізнього вечора. Потім ставимо його (разом з ягодами) на режим середнього вогню і акуратно помішуючи лопаткою варимо близько 12 хвилин. Рівномірно розливаємо смачне варення з прожареним в духовці баночках, закатуємо також обробленими кришками і на них же баночки і встановлюємо.
Як зварити варення з кизилу з апельсинами?
Інгредієнти:
Приготування
Перебраний, вимитий двічі кизил переміщаємо в нержавіючу миску з товстим дном. Всі ягоди рівномірно пересипаємо цукровим піском. Далі кожен з апельсинів розрізаємо на дві половини і максимально вичавлюємо з них весь сік прямо поверх цукру. Оскільки цього апельсинового соку буде недостатньо для сиропу, то ми доливаємо води всього лише 2/3 однієї склянки. Щоб цукор зміг швидше розчинитися в рідині відправляємо чашку на конфорку газової плити з самим мінімальним вогнем. Коли побачимо, що сахарок підтанув, а сироп на стадії кипіння, робимо полум'я трохи сильніше, перемішуємо і варимо варення в такому режимі 25 хвилин. У рівних пропорціях сиропу з ягодами, розливаємо варення по банках із скла (обов'язково стерилізованим ) і закочує їх до повного упору кришечками. Банки ставимо догори дном і, перед тим як прибрати їх у комору, дочекаємося повного остигання.
Рекомендуємо добрі рецепти

Варення з чорної малини
З досить незвичайною для нас чорної малини можна готувати таке ж смачне, ароматне і безсумнівно корисне варення. Якщо у вас зібрався невеликий урожай

Як варити варення з кизилу з кісточкою?
Заготовки з кизилу виходять не тільки дивовижно смачними, але і красивими, за рахунок своєї насиченого забарвлення. У цьому матеріалі зібрані

Варення з кавунових кірок в домашніх умовах
Не викидайте кірки після сімейного поїдання кавуна, адже з них можна створити шалено смачне варення. Далі докладно опишемо три цікавих і нескладних

Варення з кизилу
Кизилове варення має кислуватий, трохи терпкий смак, густу текстуру та гарний колір. Крім іншого, відомо, що ласощі має певні лікувальні властивості.

Компот з кизилу
Прекрасний варіант по-справжньому літнього напою - кизиловий компот. Він має виражений кислуватий смак і неодмінно сподобається всім. Далі підкажемо,

Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до