Пропонуємо вам чудові рецепти варення на зиму з солодких ягід кизилу , в яких ми розповімо, як його приготувати з кісточками, в домашніх умовах.
Як правильно варити варення з кизилу з кісточками – рецепт
Інгредієнти: питна вода – 900 мл; дрібний цукор – 14 кг; стиглі ягоди кизилу – 18 кг. Приготування У киплячу на плиті питну воду не поспішаючи всипаємо потрібну кількість цукру і при постійному помішуванні нашого сиропу, варимо його 17 хвилин.
В окрему глибоку миску з нержавійки викладаємо ретельно вимитий і добре перебраний кизил. Заливаємо все щойно знятим з конфорки плити сиропом, накриваємо підходящої кришкою і відносимо миску в прохолодне місце на ніч. Рано вранці беремо наше варення і відкидаємо його на чистий друшляк. Ягідки перекладаємо назад у миску, а вже ароматний і отримав гарний колір сироп ставимо кип'ятити і знову в гарячому вигляді покриваємо їм кизил. Тепер відставляємо кизилове варення до пізнього вечора. Потім ставимо його (разом з ягодами) на режим середнього вогню і акуратно помішуючи лопаткою варимо близько 12 хвилин. Рівномірно розливаємо смачне варення з прожареним в духовці баночках, закатуємо також обробленими кришками і на них же баночки і встановлюємо.
Як зварити варення з кизилу з апельсинами?
Інгредієнти: кизил (з кісточкою) – 900 г; апельсини (великі) – 2 шт.; вода – 2/3 ст.; цукровий пісок – 850 р. Приготування Перебраний, вимитий двічі кизил переміщаємо в нержавіючу миску з товстим дном. Всі ягоди рівномірно пересипаємо цукровим піском. Далі кожен з апельсинів розрізаємо на дві половини і максимально вичавлюємо з них весь сік прямо поверх цукру. Оскільки цього апельсинового соку буде недостатньо для сиропу, то ми доливаємо води всього лише 2/3 однієї склянки. Щоб цукор зміг швидше розчинитися в рідині відправляємо чашку на конфорку газової плити з самим мінімальним вогнем. Коли побачимо, що сахарок підтанув, а сироп на стадії кипіння, робимо полум'я трохи сильніше, перемішуємо і варимо варення в такому режимі 25 хвилин. У рівних пропорціях сиропу з ягодами, розливаємо варення по банках із скла (обов'язково стерилізованим ) і закочує їх до повного упору кришечками. Банки ставимо догори дном і, перед тим як прибрати їх у комору, дочекаємося повного остигання.