» » Варення з кавунових кірок в домашніх умовах

Варення з кавунових кірок в домашніх умовах

Варення з кавунових кірок в домашніх умовах
Хочемо поділитися з вами рецептами десерт, який можна приготувати з кірок всіма улюбленого кавуна, і розповімо, як зварити з них незрівнянного смаку варення.

Варення з кавунових кірок з апельсином в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • кавунові кірки – 13 кг;

  • соковиті апельсини – 2 шт.;

  • дрібний цукор – 13 кг;

  • вода – 15 л.


  • Приготування
    З кірок зрізаємо зовнішню грубу шкірку, а з їх внутрішньої поверхні видаляємо залишки соковитої м'якоті. Складаємо очищені скоринки в друшляк і добре промиваємо їх струменем проточної води. Тепер робимо їх поменше і нарізаємо 15-2 сантиметровими кубиками. Виливаємо В каструльку заданий за рецептом кількість води, розмішуємо дрібний цукор і протягом 12-13 хвилин варимо сироп на мінімальному вогні. Потім у велику чашку або каструлю з нержавіючої сталі занурюємо подрібнені шкірки, заливаємо їх киплячим сиропом і ставимо все знову на плиту, для того щоб проварити наше варення. Після того як воно покипить хвилин 15 ми додаємо до нього натерту на дрібній тертці цедру вимитих апельсинів. Далі ми розрізаємо кожен фрукт навпіл і максимально вичавлюємо з половинок апельсиновий сік прямо в кипляче варення. Проварюємо його ще до півгодини і розкладаємо по чистеньким баночках, прожареним в духовій шафі. Закатуємо це незвичайне, але чудове варення і ставимо на поличку з зимовими заготовками.

    Варення з кавунових кірок з лимоном на зиму


    Інгредієнти:

  • кавунові кірки – 900 г;

  • лимон (великий) – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 750 г;

  • харчова сода – 1 десертна ложка.


  • Приготування
    Гострим ножем зрізаємо тонким шаром зелену шкірку і максимально зрізаємо м'якоть. Оскільки варення, зроблене по цьому рецепту буде нагадувати цукерковий смак, то зробимо кірки більшого, трохи довгастого розміру. В порожню ємність наливаємо 3 літри води і розводимо в ній харчову соду. Занурюємо сюди скоринки і залишаємо їх під закритою кришкою на 3-4 години. Потім зливаємо розчин, а кірки переміщаємо в друшляк, який виставляємо під проточну воду і промиваємо їх. Перекладаємо все в металеву миску великого розміру і рівномірно пересипаємо кавунові кірки цукровим піском. Коли побачимо, що в чашці виділилося досить багато соку, перемішуємо все з залишками нерастаявшего цукру і ставимо варити наше смачне варення на плиту. В процесі його кипіння вводимо нарізаний маленькими кубиками неочищений лимон. Через 15 хвилин, миску відставляємо в сторону на 5-6 годин, а після повторюємо процес варіння. Готове гаряче варення розкладаємо по чисто вимитим і ретельно стерилізованим скляних баночках. Закриваємо їх стерильними металевими кришками і терпляче чекаємо зими!

    Смачне варення з кавунових кірок в мультиварці


    Інгредієнти:

  • кавунові кірки – 850 г;

  • коричневий цукор – 600 г;

  • ванілін – 1 пакет;

  • питна вода – 1 ст.


  • Приготування
    За принципом першого і другого рецептів готуємо скоринки. Нарізаємо їх гострим ножем, надаючи вигляд довгої соломки. Соломку з кірок переміщаємо в чашу мультиварки. Додаємо сюди десь стакан коричневого цукру і з ним же і все перемішуємо. Доливаємо води і при включеному режимі «Гасіння» варимо варення не менше 15 хвилин. Тепер відкриваємо кришку мультиварки і висипаємо в чашу залишок цукру і додаємо аромату ваніліном. Перемішуємо його з киплячим варенням, знову накриваємо кришкою і варимо його в такому режимі 55 хвилин. Варення з мультиварки переміщаємо по стерильним банкам і закочує їх до упору, стерильними кришечками.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:24
    Переглядів: 263