Сливове варення з какао
Любителі шоколадних десертів будуть в захваті від заготівлі, зробленої по одному із запропонованих рецептів. Рекомендуємо приготувати сливове варення з додаванням какао. Незвичайне поєднання компонентів дає в підсумку гармонійний і збалансований смак ласощів з шоколадною ноткою.
Інгредієнти:
сливи без кісточок – 1000 м;
цукровий пісок – 07 кг;
порошок какао – 65 г;
очищена вода – 95 мл;
масло вершкове – 110 р.
Приготування
Максимально ніжним шоколадним варення вийде з додаванням вершкового масла. Дістаємо продукт заздалегідь їх холодильника і даємо розм'якнути йому при кімнатних умовах. За цей час споліскуємо стиглі сливи, розрізаємо вздовж навпіл, виймаємо кісточки і при бажанні кожну половинку розрізаємо ще на дві часточки. Можна і зовсім перекрутити плоди в блендері або на м'ясорубці до отримання сливового пюре. З решти водички і півкіло цукрового піску варимо сироп і виливаємо його до сливам. Маємо посудину на помірному вогні і варимо вміст після закипання хвилин сорок при періодичному помішуванні.
Далі порошок какао змішуємо з рештою цукровим піском, після чого вливаємо трохи водички і розтираємо компоненти до отримання кашки. Додаємо м'яке вершкове масло, ще раз розмішуємо і додатково прогріваємо суміш до його остаточного його розпускання.
Тепер вводимо в сливове варення шоколадну суміш, проварюємо заготівлю ще п'ять хвилин і тут же розливаємо по стерильним і сухим баночках. Для самостерилизации поміщаємо ємності з ласощами під теплу ковдру і даємо повільно охолонути.
Інгредієнти:
сливи без кісточок – 780 г;
цукровий пісок – 02 кг;
порошок какао – 65 г;
стиглі солодкі банани середнього розміру – 2 шт.;
горіхи волоські – 125 р.
Приготування
За цим рецептом ви отримаєте ласощі, що нагадує за смаком шалено смачну цукерку. Горіхи внесуть свою частку оригінальності, а банани зроблять десерт гущі і ніжніше.
Спочатку, приступаючи до обробки слив, споліскуємо їх, обсушуємо і позбавляє від кісточок. Засипаємо сливові половинки цукровим піском, перемішуємо і залишаємо їх мінімум на пару годин для відділення соку. Тепер маємо заготовку на конфорки плити на вогні помірної інтенсивності і після закипання варимо протягом десяти хвилин. За цей час розминаємо виделкою банани або перетворюємо на пюре за допомогою блендера, після чого змішуємо його з порошком какао. Додаємо до суміші попередньо перебрані, підсушені в духовці на деку або сухій сковороді, а також подрібнені горіхи і знову ретельно перемішуємо.
До провареної з цукром сливової масі викладаємо суміш з бананів, какао і горіхів, після чого даємо їй повторно закипіти, кип'ятити хвилин сім і знімаємо з плити. Гарячим розкладаємо ласощі по сухих, попередньо простерилизованным баночках, укупориваем стерильними кришками і даємо повільно охолонути під теплим пледом або ковдрою.
При бажанні даний рецепт можна, як і попередній, доповнити вершковим маслом, але в цьому випадку можна не додавати банани. Кожен варіант по-своєму гарний і має різний, але гідний смак. Єдиний недолік десерту, у складі якого буде присутній масло – його більш висока калорійність у порівнянні з аналогом без нього. Також відзначимо, що можна варіювати пропорції какао в більшу або меншу сторону або зовсім замінити його розтопленим шоколадом. Тільки останній в даному випадку має бути неодмінно якісним і натуральним.
Сливове варення без кісточок – рецепт з какао і вершковим маслом
Інгредієнти:
Приготування
Максимально ніжним шоколадним варення вийде з додаванням вершкового масла. Дістаємо продукт заздалегідь їх холодильника і даємо розм'якнути йому при кімнатних умовах. За цей час споліскуємо стиглі сливи, розрізаємо вздовж навпіл, виймаємо кісточки і при бажанні кожну половинку розрізаємо ще на дві часточки. Можна і зовсім перекрутити плоди в блендері або на м'ясорубці до отримання сливового пюре. З решти водички і півкіло цукрового піску варимо сироп і виливаємо його до сливам. Маємо посудину на помірному вогні і варимо вміст після закипання хвилин сорок при періодичному помішуванні.
Далі порошок какао змішуємо з рештою цукровим піском, після чого вливаємо трохи водички і розтираємо компоненти до отримання кашки. Додаємо м'яке вершкове масло, ще раз розмішуємо і додатково прогріваємо суміш до його остаточного його розпускання.
Тепер вводимо в сливове варення шоколадну суміш, проварюємо заготівлю ще п'ять хвилин і тут же розливаємо по стерильним і сухим баночках. Для самостерилизации поміщаємо ємності з ласощами під теплу ковдру і даємо повільно охолонути.
Як приготувати смачне сливове варення з какао і горіхами – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
За цим рецептом ви отримаєте ласощі, що нагадує за смаком шалено смачну цукерку. Горіхи внесуть свою частку оригінальності, а банани зроблять десерт гущі і ніжніше.
Спочатку, приступаючи до обробки слив, споліскуємо їх, обсушуємо і позбавляє від кісточок. Засипаємо сливові половинки цукровим піском, перемішуємо і залишаємо їх мінімум на пару годин для відділення соку. Тепер маємо заготовку на конфорки плити на вогні помірної інтенсивності і після закипання варимо протягом десяти хвилин. За цей час розминаємо виделкою банани або перетворюємо на пюре за допомогою блендера, після чого змішуємо його з порошком какао. Додаємо до суміші попередньо перебрані, підсушені в духовці на деку або сухій сковороді, а також подрібнені горіхи і знову ретельно перемішуємо.
До провареної з цукром сливової масі викладаємо суміш з бананів, какао і горіхів, після чого даємо їй повторно закипіти, кип'ятити хвилин сім і знімаємо з плити. Гарячим розкладаємо ласощі по сухих, попередньо простерилизованным баночках, укупориваем стерильними кришками і даємо повільно охолонути під теплим пледом або ковдрою.
При бажанні даний рецепт можна, як і попередній, доповнити вершковим маслом, але в цьому випадку можна не додавати банани. Кожен варіант по-своєму гарний і має різний, але гідний смак. Єдиний недолік десерту, у складі якого буде присутній масло – його більш висока калорійність у порівнянні з аналогом без нього. Також відзначимо, що можна варіювати пропорції какао в більшу або меншу сторону або зовсім замінити його розтопленим шоколадом. Тільки останній в даному випадку має бути неодмінно якісним і натуральним.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сливове варення без кісточок - рецепт
Поповнити асортимент домашніх зимових заготовок рекомендуємо чудовим сливовим варенням. Розповімо, як зварити ласощі без кісточок за п'ять хвилин і
Яблучно-сливове варення
Дозрівання слив і яблук відбувається в один час, а тому неодмінно потрібно поєднати ці прекрасні фрукти в одному чудове ласощі. Розповімо, як зварити
Сливове варення з волоськими горіхами - рецепт
Цей ароматний десерт викличе справжній фурор у фіналі вашого святкового обіду або вечері, залишивши про себе приємні враження. Цінителям
Як варити сливове варення без кісточок?
Погодьтеся, просто зварити варення не складно, і смак звичайного частування вже нікого не здивує. Тому пропонуємо рецепти дивно смачного сливового
Сливове варення «П'ятихвилинка» — рецепт
Легкий спосіб позбутися від врожаю слив - зварити чудову, а головне швидке ласощі. Далі підкажемо декілька оригінальних рецептів найпростішого
Варення з терну без кісточок
Абсолютно незвичайного смаку варення вийде з терну. Спробуйте закрити баночку такого ласощі і точно не пошкодуєте про час, витрачений на його