Любителі шоколадних десертів будуть в захваті від заготівлі, зробленої по одному із запропонованих рецептів. Рекомендуємо приготувати сливове варення з додаванням какао. Незвичайне поєднання компонентів дає в підсумку гармонійний і збалансований смак ласощів з шоколадною ноткою.
Сливове варення без кісточок – рецепт з какао і вершковим маслом
Інгредієнти: сливи без кісточок – 1000 м; цукровий пісок – 07 кг; порошок какао – 65 г; очищена вода – 95 мл; масло вершкове – 110 р. Приготування Максимально ніжним шоколадним варення вийде з додаванням вершкового масла. Дістаємо продукт заздалегідь їх холодильника і даємо розм'якнути йому при кімнатних умовах. За цей час споліскуємо стиглі сливи, розрізаємо вздовж навпіл, виймаємо кісточки і при бажанні кожну половинку розрізаємо ще на дві часточки. Можна і зовсім перекрутити плоди в блендері або на м'ясорубці до отримання сливового пюре. З решти водички і півкіло цукрового піску варимо сироп і виливаємо його до сливам. Маємо посудину на помірному вогні і варимо вміст після закипання хвилин сорок при періодичному помішуванні.
Далі порошок какао змішуємо з рештою цукровим піском, після чого вливаємо трохи водички і розтираємо компоненти до отримання кашки. Додаємо м'яке вершкове масло, ще раз розмішуємо і додатково прогріваємо суміш до його остаточного його розпускання.
Тепер вводимо в сливове варення шоколадну суміш, проварюємо заготівлю ще п'ять хвилин і тут же розливаємо по стерильним і сухим баночках. Для самостерилизации поміщаємо ємності з ласощами під теплу ковдру і даємо повільно охолонути.
Як приготувати смачне сливове варення з какао і горіхами – рецепт
Інгредієнти: сливи без кісточок – 780 г; цукровий пісок – 02 кг; порошок какао – 65 г; стиглі солодкі банани середнього розміру – 2 шт.; горіхи волоські – 125 р. Приготування За цим рецептом ви отримаєте ласощі, що нагадує за смаком шалено смачну цукерку. Горіхи внесуть свою частку оригінальності, а банани зроблять десерт гущі і ніжніше.
Спочатку, приступаючи до обробки слив, споліскуємо їх, обсушуємо і позбавляє від кісточок. Засипаємо сливові половинки цукровим піском, перемішуємо і залишаємо їх мінімум на пару годин для відділення соку. Тепер маємо заготовку на конфорки плити на вогні помірної інтенсивності і після закипання варимо протягом десяти хвилин. За цей час розминаємо виделкою банани або перетворюємо на пюре за допомогою блендера, після чого змішуємо його з порошком какао. Додаємо до суміші попередньо перебрані, підсушені в духовці на деку або сухій сковороді, а також подрібнені горіхи і знову ретельно перемішуємо.
До провареної з цукром сливової масі викладаємо суміш з бананів, какао і горіхів, після чого даємо їй повторно закипіти, кип'ятити хвилин сім і знімаємо з плити. Гарячим розкладаємо ласощі по сухих, попередньо простерилизованным баночках, укупориваем стерильними кришками і даємо повільно охолонути під теплим пледом або ковдрою.
При бажанні даний рецепт можна, як і попередній, доповнити вершковим маслом, але в цьому випадку можна не додавати банани. Кожен варіант по-своєму гарний і має різний, але гідний смак. Єдиний недолік десерту, у складі якого буде присутній масло – його більш висока калорійність у порівнянні з аналогом без нього. Також відзначимо, що можна варіювати пропорції какао в більшу або меншу сторону або зовсім замінити його розтопленим шоколадом. Тільки останній в даному випадку має бути неодмінно якісним і натуральним.