Сливове варення «П'ятихвилинка» — рецепт
Рецептів варіння варення є безліч. Всі вони різні, але щоб зберегти максимум вітамінів і користі, скористайтесь матеріалом у цієї статті. Рецепти варення «П'ятихвилинка», читайте нижче.
Сливове варення без кісточок «П'ятихвилинка» - рецепт
Інгредієнти:
щільні сливи — 1 кг;
цукор — 12 кг
Приготування
В даному випадку краще використовувати щільні, можливо, не повністю доспілі плоди. Це потрібно, щоб фрукти не розварилися. Добре промиваємо їх, потім розділяємо на половинки і видаляємо кісточки. Засипаємо їх цукром і на ніч залишаємо. Ранок ставимо їх на плиту і даємо закипіти. Потім вогонь зменшуємо і проварюємо сливи близько 5 хвилин. Вимикаємо Плиту і повністю охолодити варення. Потім знову ставимо на плиту, даємо закипіти і вимикаємо. Після цього розподіляємо варення з підготовленим вимитим і пропаренным баночках і укупориваем. Зберігати таке сливове варення «П'ятихвилинка» потрібно в холоді.
Сливово-яблучне варення «П'ятихвилинка»
Інгредієнти:
яблука кисло-солодких сортів — 1 кг;
кориця мелена — 1 ч. ложка;
цукровий пісок — 800 г;
сливи — 1 кг;
тепла вода — 100 мл
Приготування
У посуд, де збираємося варити варення, вливаємо теплу воду, викладаємо сливи, розділені на половинки, і даємо закипіти. Після цього закладаємо очищені яблука, нарізані часточками або кубиками. Проварюємо фрукти хвилин 5 потім вимикаємо вогонь і на ніч масу залишаємо. Вранці варення знову доводимо до кипіння, кладемо корицю і проварюємо ще хвилин 5. Потім розливаємо по пропаренным баночках, ставимо їх денцем вгору, даємо охолонути і відправляємо на зберігання.
Сливове варення «П'ятихвилинка» без води
Інгредієнти:
пісок цукровий — 2 кг;
сливи щільні — 2 кг;
лимон великий— 1 шт.
Приготування
Спочатку ретельно готуємо сливи: миємо їх і видаляємо кісточки. Отримані половинки висипаємо в ємність, всипаємо цукор і подрібнений лимон. Залишаємо хвилин на 50 щоб виділився сік. Потім поміщаємо масу на плиту і даємо закипіти. Проварюємо близько 5 хвилин. При цьому варення потрібно постійно розмішувати, щоб не пригоріло, і знімати пінку. Варення в гарячому вигляді розливаємо по банках і тут же укупориваем. А щоб воно не забродило і баночки не вибухнули, зберігати його потрібно в холоді.
Як варити сливове варення «П'ятихвилинка»?
Інгредієнти:
сливи — 700 г;
мелена кориця — 10 г;
вода — 1 склянка;
ванільний цукор — 10 г;
пісок цукровий — 25 склянки.
Приготування
Сливи добре миємо, поділяємо на половинки і викидаємо кісточки. Складаємо сливи в глибоку посуд, заливаємо водою. Даємо закипіти, а потім проварюємо ще хвилин 5 поки сливи не стануть м'якими. Додаємо цукор і, помішуючи, щоб уникнути пригорання, доводимо до його розчинення. Додаємо корицю і ванільний цукор і також добре розмішуємо. Вимикаємо, остуджуємо масу. Потім знову даємо закипіти і кілька хвилин проварюємо, а потім розподіляємо по банкам і укупориваем їх.
Сливове варення з кісточками «П'ятихвилинка»
Інгредієнти:
цукор — 6 склянок;
вода очищена — 45 склянки;
сливи — 13 кг.
Приготування
Сливи перебираємо, миємо і акуратно в одному місці робимо прокол зубочисткою, щоб в процесі варіння шкірка не тріскалася. Заливаємо водою і хвилин 5 прогріваємо. Потім воду зливаємо, додаємо цукровий пісок і готуємо сироп. Сливи заливаємо сиропом, даємо закипіти і знову охолодити. Знову доводимо до кипіння, 5 хвилин проварюємо і вимикаємо. Розливаємо його по пропаренным баночках і укупориваем. Таке варення, щоб воно не забродило, потрібно прибрати для зберігання в холодне місце — підвал, льох або ж на нижню полицю в холодильник.
Сливове варення без кісточок «П'ятихвилинка» - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку краще використовувати щільні, можливо, не повністю доспілі плоди. Це потрібно, щоб фрукти не розварилися. Добре промиваємо їх, потім розділяємо на половинки і видаляємо кісточки. Засипаємо їх цукром і на ніч залишаємо. Ранок ставимо їх на плиту і даємо закипіти. Потім вогонь зменшуємо і проварюємо сливи близько 5 хвилин. Вимикаємо Плиту і повністю охолодити варення. Потім знову ставимо на плиту, даємо закипіти і вимикаємо. Після цього розподіляємо варення з підготовленим вимитим і пропаренным баночках і укупориваем. Зберігати таке сливове варення «П'ятихвилинка» потрібно в холоді.
Сливово-яблучне варення «П'ятихвилинка»
Інгредієнти:
Приготування
У посуд, де збираємося варити варення, вливаємо теплу воду, викладаємо сливи, розділені на половинки, і даємо закипіти. Після цього закладаємо очищені яблука, нарізані часточками або кубиками. Проварюємо фрукти хвилин 5 потім вимикаємо вогонь і на ніч масу залишаємо. Вранці варення знову доводимо до кипіння, кладемо корицю і проварюємо ще хвилин 5. Потім розливаємо по пропаренным баночках, ставимо їх денцем вгору, даємо охолонути і відправляємо на зберігання.
Сливове варення «П'ятихвилинка» без води
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку ретельно готуємо сливи: миємо їх і видаляємо кісточки. Отримані половинки висипаємо в ємність, всипаємо цукор і подрібнений лимон. Залишаємо хвилин на 50 щоб виділився сік. Потім поміщаємо масу на плиту і даємо закипіти. Проварюємо близько 5 хвилин. При цьому варення потрібно постійно розмішувати, щоб не пригоріло, і знімати пінку. Варення в гарячому вигляді розливаємо по банках і тут же укупориваем. А щоб воно не забродило і баночки не вибухнули, зберігати його потрібно в холоді.
Як варити сливове варення «П'ятихвилинка»?
Інгредієнти:
Приготування
Сливи добре миємо, поділяємо на половинки і викидаємо кісточки. Складаємо сливи в глибоку посуд, заливаємо водою. Даємо закипіти, а потім проварюємо ще хвилин 5 поки сливи не стануть м'якими. Додаємо цукор і, помішуючи, щоб уникнути пригорання, доводимо до його розчинення. Додаємо корицю і ванільний цукор і також добре розмішуємо. Вимикаємо, остуджуємо масу. Потім знову даємо закипіти і кілька хвилин проварюємо, а потім розподіляємо по банкам і укупориваем їх.
Сливове варення з кісточками «П'ятихвилинка»
Інгредієнти:
Приготування
Сливи перебираємо, миємо і акуратно в одному місці робимо прокол зубочисткою, щоб в процесі варіння шкірка не тріскалася. Заливаємо водою і хвилин 5 прогріваємо. Потім воду зливаємо, додаємо цукровий пісок і готуємо сироп. Сливи заливаємо сиропом, даємо закипіти і знову охолодити. Знову доводимо до кипіння, 5 хвилин проварюємо і вимикаємо. Розливаємо його по пропаренным баночках і укупориваем. Таке варення, щоб воно не забродило, потрібно прибрати для зберігання в холодне місце — підвал, льох або ж на нижню полицю в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сливове варення без кісточок - рецепт
Поповнити асортимент домашніх зимових заготовок рекомендуємо чудовим сливовим варенням. Розповімо, як зварити ласощі без кісточок за п'ять хвилин і
Яблучно-сливове варення
Дозрівання слив і яблук відбувається в один час, а тому неодмінно потрібно поєднати ці прекрасні фрукти в одному чудове ласощі. Розповімо, як зварити
Як варити сливове варення без кісточок?
Погодьтеся, просто зварити варення не складно, і смак звичайного частування вже нікого не здивує. Тому пропонуємо рецепти дивно смачного сливового
Варення з дині на зиму — рецепти
Абсолютно незвичайну заготівлю рекомендуємо зробити з нашим простим рецептами. Далі опишемо кілька способів виготовлення шалено ароматного, ніжного і
Варення з жовтої сливи
Жовті сливи відрізняються від синіх більш солодким смаком, ще їх називають медовими. Звичайно ж страви із жовтої сливи виходять незвичайно ароматними
Варення з шовковиці - рецепт
Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.