Рецептів варіння варення є безліч. Всі вони різні, але щоб зберегти максимум вітамінів і користі, скористайтесь матеріалом у цієї статті. Рецепти варення «П'ятихвилинка», читайте нижче.
Сливове варення без кісточок «П'ятихвилинка» - рецепт
Інгредієнти: щільні сливи — 1 кг; цукор — 12 кг Приготування В даному випадку краще використовувати щільні, можливо, не повністю доспілі плоди. Це потрібно, щоб фрукти не розварилися. Добре промиваємо їх, потім розділяємо на половинки і видаляємо кісточки. Засипаємо їх цукром і на ніч залишаємо. Ранок ставимо їх на плиту і даємо закипіти. Потім вогонь зменшуємо і проварюємо сливи близько 5 хвилин. Вимикаємо Плиту і повністю охолодити варення. Потім знову ставимо на плиту, даємо закипіти і вимикаємо. Після цього розподіляємо варення з підготовленим вимитим і пропаренным баночках і укупориваем. Зберігати таке сливове варення «П'ятихвилинка» потрібно в холоді.
Сливово-яблучне варення «П'ятихвилинка»
Інгредієнти: яблука кисло-солодких сортів — 1 кг; кориця мелена — 1 ч. ложка; цукровий пісок — 800 г; сливи — 1 кг; тепла вода — 100 мл Приготування У посуд, де збираємося варити варення, вливаємо теплу воду, викладаємо сливи, розділені на половинки, і даємо закипіти. Після цього закладаємо очищені яблука, нарізані часточками або кубиками. Проварюємо фрукти хвилин 5 потім вимикаємо вогонь і на ніч масу залишаємо. Вранці варення знову доводимо до кипіння, кладемо корицю і проварюємо ще хвилин 5. Потім розливаємо по пропаренным баночках, ставимо їх денцем вгору, даємо охолонути і відправляємо на зберігання.
Сливове варення «П'ятихвилинка» без води
Інгредієнти: пісок цукровий — 2 кг; сливи щільні — 2 кг; лимон великий— 1 шт. Приготування Спочатку ретельно готуємо сливи: миємо їх і видаляємо кісточки. Отримані половинки висипаємо в ємність, всипаємо цукор і подрібнений лимон. Залишаємо хвилин на 50 щоб виділився сік. Потім поміщаємо масу на плиту і даємо закипіти. Проварюємо близько 5 хвилин. При цьому варення потрібно постійно розмішувати, щоб не пригоріло, і знімати пінку. Варення в гарячому вигляді розливаємо по банках і тут же укупориваем. А щоб воно не забродило і баночки не вибухнули, зберігати його потрібно в холоді.
Як варити сливове варення «П'ятихвилинка»?
Інгредієнти: сливи — 700 г; мелена кориця — 10 г; вода — 1 склянка; ванільний цукор — 10 г; пісок цукровий — 25 склянки. Приготування Сливи добре миємо, поділяємо на половинки і викидаємо кісточки. Складаємо сливи в глибоку посуд, заливаємо водою. Даємо закипіти, а потім проварюємо ще хвилин 5 поки сливи не стануть м'якими. Додаємо цукор і, помішуючи, щоб уникнути пригорання, доводимо до його розчинення. Додаємо корицю і ванільний цукор і також добре розмішуємо. Вимикаємо, остуджуємо масу. Потім знову даємо закипіти і кілька хвилин проварюємо, а потім розподіляємо по банкам і укупориваем їх.
Сливове варення з кісточками «П'ятихвилинка»
Інгредієнти: цукор — 6 склянок; вода очищена — 45 склянки; сливи — 13 кг. Приготування Сливи перебираємо, миємо і акуратно в одному місці робимо прокол зубочисткою, щоб в процесі варіння шкірка не тріскалася. Заливаємо водою і хвилин 5 прогріваємо. Потім воду зливаємо, додаємо цукровий пісок і готуємо сироп. Сливи заливаємо сиропом, даємо закипіти і знову охолодити. Знову доводимо до кипіння, 5 хвилин проварюємо і вимикаємо. Розливаємо його по пропаренным баночках і укупориваем. Таке варення, щоб воно не забродило, потрібно прибрати для зберігання в холодне місце — підвал, льох або ж на нижню полицю в холодильник.