Сливове варення з волоськими горіхами - рецепт
Напевно до вас часто заходять гості, яких хочеться порадувати себе чимось смачненьким. Якщо ви вважаєте себе гостинною господинею, найкращий варіант – це пригостити їх на десерт консервацією власного виготовлення. Для цих цілей відмінно підходить рецепт сливового варення з волоськими горіхами. Це справжня «вітамінна бомба», адже кілька ложок такого ласощі здатні практично повністю відшкодувати добову дозу вітамінів.
Любителі шоколаду обов'язково прийдуть в захват від такого частування. Адже воно не тільки неймовірно смачне, але і дуже корисно для організму.
Інгредієнти:
темні сливи – 800 г;
сухе какао – 1 ст. ложка;
цукор – 1 склянка;
банан – 2 шт.;
волоські горіхи – 200 р.
Приготування
Таке сливове варення з волоським горіхом готується без кісточок. Відберіть самі щільні сливи, вимийте їх, дайте обсохнути і видаліть кісточки. Покладіть ягоди в широку каструлю або емальований таз, додайте цукор, а якщо сливи виявилися надто жорсткими – додатково влийте ще півсклянки води. Варити ягідну масу слід не менше 10 хвилин, періодично помішуючи і на середньому вогні.
Дрібно порубаєте ножем ядерця волоського горіха, а банани добре розімніть і змішайте з порошком какао. Змішайте сливи, горіхи і бананове пюре, ретельно розмішайте і продовжуйте варити масу. Коли варення закипить, проваріть його ще хвилин 7 розлийте по тільки що простерилизованным банкам, загорніть, дочекайтеся охолодження і переставте в затемнене місце.
Інгредієнти:
цукор – 600 г;
мелений імбир – 1 ч. ложка;
очищені волоські горіхи – 150 г;
кориця – 1 ч. ложка;
сливи – 2 кг.
Приготування
Добре вимийте і висушіть сливи, розріжте їх навпіл і видаліть кісточки. Горіхи натріть за допомогою терки або дрібно порубаєте ножем. Сливи помістіть в каструлю і засипте цукром. Таке сливове варення з горіхами буде мати кислуватий присмак, тому ласунам можна покласти трохи більше цукрового піску. Проваріть його на невеликому вогні до моменту закипання, після чого додайте корицю та імбир, добре перемішайте і залиште варитися протягом години. Не забувайте помішувати і знімати пінку. Коли маса трохи охолоне, всипте в неї волоські горіхи і відразу ж загорніть в попередньо простерилізовані банки.
Відчутний аромат екзотики вам подарує саме такий джем, який буде мати дуже соковитий і виразно-кислуватий присмак.
Інгредієнти:
родзинки – 470 г;
сливи – 15 кг;
волоські горіхи – 250 г;
апельсин – 2 шт.
цукор – 17 кг
Приготування
Зробити подібне сливове варення з волоським горіхом простіше простого. Сливи і апельсини ретельно вимийте, а горіхи дрібно порубаєте. Сливи розділіть навпіл і вийміть кісточки. Подрібніть апельсини разом з шкіркою в м'ясорубці і помістіть їх в емальовану ємність. Додайте до них цукор і сливи, засипте родзинки і проваріть на слабкому вогні близько півтора годин. Після загустіння маси покладіть в неї горіхи, перемішайте і проваріть ще 20 хвилин. Розлийте ще гаряче варення з попередньо простерилизованным банкам і закатайте.
Сливове варення з какао і волоськими горіхами
Любителі шоколаду обов'язково прийдуть в захват від такого частування. Адже воно не тільки неймовірно смачне, але і дуже корисно для організму.
Інгредієнти:
Приготування
Таке сливове варення з волоським горіхом готується без кісточок. Відберіть самі щільні сливи, вимийте їх, дайте обсохнути і видаліть кісточки. Покладіть ягоди в широку каструлю або емальований таз, додайте цукор, а якщо сливи виявилися надто жорсткими – додатково влийте ще півсклянки води. Варити ягідну масу слід не менше 10 хвилин, періодично помішуючи і на середньому вогні.
Дрібно порубаєте ножем ядерця волоського горіха, а банани добре розімніть і змішайте з порошком какао. Змішайте сливи, горіхи і бананове пюре, ретельно розмішайте і продовжуйте варити масу. Коли варення закипить, проваріть його ще хвилин 7 розлийте по тільки що простерилизованным банкам, загорніть, дочекайтеся охолодження і переставте в затемнене місце.
Сливове варення з волоськими горіхами і корицею
Інгредієнти:
Приготування
Добре вимийте і висушіть сливи, розріжте їх навпіл і видаліть кісточки. Горіхи натріть за допомогою терки або дрібно порубаєте ножем. Сливи помістіть в каструлю і засипте цукром. Таке сливове варення з горіхами буде мати кислуватий присмак, тому ласунам можна покласти трохи більше цукрового піску. Проваріть його на невеликому вогні до моменту закипання, після чого додайте корицю та імбир, добре перемішайте і залиште варитися протягом години. Не забувайте помішувати і знімати пінку. Коли маса трохи охолоне, всипте в неї волоські горіхи і відразу ж загорніть в попередньо простерилізовані банки.
Сливово-апельсинове варення з горіхами
Відчутний аромат екзотики вам подарує саме такий джем, який буде мати дуже соковитий і виразно-кислуватий присмак.
Інгредієнти:
Приготування
Зробити подібне сливове варення з волоським горіхом простіше простого. Сливи і апельсини ретельно вимийте, а горіхи дрібно порубаєте. Сливи розділіть навпіл і вийміть кісточки. Подрібніть апельсини разом з шкіркою в м'ясорубці і помістіть їх в емальовану ємність. Додайте до них цукор і сливи, засипте родзинки і проваріть на слабкому вогні близько півтора годин. Після загустіння маси покладіть в неї горіхи, перемішайте і проваріть ще 20 хвилин. Розлийте ще гаряче варення з попередньо простерилизованным банкам і закатайте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблучно-сливове варення
Дозрівання слив і яблук відбувається в один час, а тому неодмінно потрібно поєднати ці прекрасні фрукти в одному чудове ласощі. Розповімо, як зварити
Сливове варення «П'ятихвилинка» — рецепт
Легкий спосіб позбутися від врожаю слив - зварити чудову, а головне швидке ласощі. Далі підкажемо декілька оригінальних рецептів найпростішого
Соус із слив до м'яса на зиму
На відміну від магазинних кетчупів такий соус повністю натуральний і не містить шкідливих добавок. Якщо вам хочеться доповнити смак звичайного
Абрикосове варення з волоськими горіхами – рецепт
Просте абрикосове варення зовсім не складно зробити вишуканим і багатим на смак ласощами. Додавши до складу волоські горіхи, десерт перетворюється у
Консервування слив
Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
Варення з жовтої сливи
Жовті сливи відрізняються від синіх більш солодким смаком, ще їх називають медовими. Звичайно ж страви із жовтої сливи виходять незвичайно ароматними