Напевно до вас часто заходять гості, яких хочеться порадувати себе чимось смачненьким. Якщо ви вважаєте себе гостинною господинею, найкращий варіант – це пригостити їх на десерт консервацією власного виготовлення. Для цих цілей відмінно підходить рецепт сливового варення з волоськими горіхами. Це справжня «вітамінна бомба», адже кілька ложок такого ласощі здатні практично повністю відшкодувати добову дозу вітамінів.
Сливове варення з какао і волоськими горіхами
Любителі шоколаду обов'язково прийдуть в захват від такого частування. Адже воно не тільки неймовірно смачне, але і дуже корисно для організму.
Інгредієнти: темні сливи – 800 г; сухе какао – 1 ст. ложка; цукор – 1 склянка; банан – 2 шт.; волоські горіхи – 200 р. Приготування Таке сливове варення з волоським горіхом готується без кісточок. Відберіть самі щільні сливи, вимийте їх, дайте обсохнути і видаліть кісточки. Покладіть ягоди в широку каструлю або емальований таз, додайте цукор, а якщо сливи виявилися надто жорсткими – додатково влийте ще півсклянки води. Варити ягідну масу слід не менше 10 хвилин, періодично помішуючи і на середньому вогні.
Дрібно порубаєте ножем ядерця волоського горіха, а банани добре розімніть і змішайте з порошком какао. Змішайте сливи, горіхи і бананове пюре, ретельно розмішайте і продовжуйте варити масу. Коли варення закипить, проваріть його ще хвилин 7 розлийте по тільки що простерилизованным банкам, загорніть, дочекайтеся охолодження і переставте в затемнене місце.
Сливове варення з волоськими горіхами і корицею
Інгредієнти: цукор – 600 г; мелений імбир – 1 ч. ложка; очищені волоські горіхи – 150 г; кориця – 1 ч. ложка; сливи – 2 кг. Приготування Добре вимийте і висушіть сливи, розріжте їх навпіл і видаліть кісточки. Горіхи натріть за допомогою терки або дрібно порубаєте ножем. Сливи помістіть в каструлю і засипте цукром. Таке сливове варення з горіхами буде мати кислуватий присмак, тому ласунам можна покласти трохи більше цукрового піску. Проваріть його на невеликому вогні до моменту закипання, після чого додайте корицю та імбир, добре перемішайте і залиште варитися протягом години. Не забувайте помішувати і знімати пінку. Коли маса трохи охолоне, всипте в неї волоські горіхи і відразу ж загорніть в попередньо простерилізовані банки.
Сливово-апельсинове варення з горіхами
Відчутний аромат екзотики вам подарує саме такий джем, який буде мати дуже соковитий і виразно-кислуватий присмак.
Інгредієнти: родзинки – 470 г; сливи – 15 кг; волоські горіхи – 250 г; апельсин – 2 шт. цукор – 17 кг Приготування Зробити подібне сливове варення з волоським горіхом простіше простого. Сливи і апельсини ретельно вимийте, а горіхи дрібно порубаєте. Сливи розділіть навпіл і вийміть кісточки. Подрібніть апельсини разом з шкіркою в м'ясорубці і помістіть їх в емальовану ємність. Додайте до них цукор і сливи, засипте родзинки і проваріть на слабкому вогні близько півтора годин. Після загустіння маси покладіть в неї горіхи, перемішайте і проваріть ще 20 хвилин. Розлийте ще гаряче варення з попередньо простерилизованным банкам і закатайте.