Вернуться назад Распечатать

Сливове варення з волоськими горіхами - рецепт

Сливове варення з волоськими горіхами - рецепт
Напевно до вас часто заходять гості, яких хочеться порадувати себе чимось смачненьким. Якщо ви вважаєте себе гостинною господинею, найкращий варіант – це пригостити їх на десерт консервацією власного виготовлення. Для цих цілей відмінно підходить рецепт сливового варення з волоськими горіхами. Це справжня «вітамінна бомба», адже кілька ложок такого ласощі здатні практично повністю відшкодувати добову дозу вітамінів.

Сливове варення з какао і волоськими горіхами


Любителі шоколаду обов'язково прийдуть в захват від такого частування. Адже воно не тільки неймовірно смачне, але і дуже корисно для організму.
Інгредієнти:

  • темні сливи – 800 г;

  • сухе какао – 1 ст. ложка;

  • цукор – 1 склянка;

  • банан – 2 шт.;

  • волоські горіхи – 200 р.


  • Приготування
    Таке сливове варення з волоським горіхом готується без кісточок. Відберіть самі щільні сливи, вимийте їх, дайте обсохнути і видаліть кісточки. Покладіть ягоди в широку каструлю або емальований таз, додайте цукор, а якщо сливи виявилися надто жорсткими – додатково влийте ще півсклянки води. Варити ягідну масу слід не менше 10 хвилин, періодично помішуючи і на середньому вогні.
    Дрібно порубаєте ножем ядерця волоського горіха, а банани добре розімніть і змішайте з порошком какао. Змішайте сливи, горіхи і бананове пюре, ретельно розмішайте і продовжуйте варити масу. Коли варення закипить, проваріть його ще хвилин 7 розлийте по тільки що простерилизованным банкам, загорніть, дочекайтеся охолодження і переставте в затемнене місце.

    Сливове варення з волоськими горіхами і корицею


    Інгредієнти:

  • цукор – 600 г;

  • мелений імбир – 1 ч. ложка;

  • очищені волоські горіхи – 150 г;

  • кориця – 1 ч. ложка;

  • сливи – 2 кг.


  • Приготування
    Добре вимийте і висушіть сливи, розріжте їх навпіл і видаліть кісточки. Горіхи натріть за допомогою терки або дрібно порубаєте ножем. Сливи помістіть в каструлю і засипте цукром. Таке сливове варення з горіхами буде мати кислуватий присмак, тому ласунам можна покласти трохи більше цукрового піску. Проваріть його на невеликому вогні до моменту закипання, після чого додайте корицю та імбир, добре перемішайте і залиште варитися протягом години. Не забувайте помішувати і знімати пінку. Коли маса трохи охолоне, всипте в неї волоські горіхи і відразу ж загорніть в попередньо простерилізовані банки.

    Сливово-апельсинове варення з горіхами


    Відчутний аромат екзотики вам подарує саме такий джем, який буде мати дуже соковитий і виразно-кислуватий присмак.
    Інгредієнти:

  • родзинки – 470 г;

  • сливи – 15 кг;

  • волоські горіхи – 250 г;

  • апельсин – 2 шт.

  • цукор – 17 кг


  • Приготування
    Зробити подібне сливове варення з волоським горіхом простіше простого. Сливи і апельсини ретельно вимийте, а горіхи дрібно порубаєте. Сливи розділіть навпіл і вийміть кісточки. Подрібніть апельсини разом з шкіркою в м'ясорубці і помістіть їх в емальовану ємність. Додайте до них цукор і сливи, засипте родзинки і проваріть на слабкому вогні близько півтора годин. Після загустіння маси покладіть в неї горіхи, перемішайте і проваріть ще 20 хвилин. Розлийте ще гаряче варення з попередньо простерилизованным банкам і закатайте.