Вернуться назад Распечатать

Сливове варення без кісточок - рецепт

Сливове варення без кісточок - рецепт
Пропонуємо рецепти приготування смачного і ароматного сливового варення без кісточок. Ласощі можна зварити в каструлі на плиті, так і в мультиварці. А для фанатів незвичайних заготовок – варіант варення з слив часточками з какао і шоколадом.

Як приготувати смачне сливове варення «П'ятихвилинка» без кісточок – рецепт без води


Інгредієнти:

  • сливи – 22 кг;

  • пісок цукровий – 11 кг;

  • цукор ванільний – 10 р.


  • Приготування
    Для варення вибираємо стиглі, але пружні плоди, промиваємо під проточною прохолодною водою, поділяємо на половинки і позбавляємося від кісточок. Укладаємо продукт в емальовану ємність для варення, пересипаючи в процесі цукровим піском, і залишаємо на дванадцять-чотирнадцять годин для відділення соку. По закінченні часу маємо посудина із заготівлею на плиті і прогріваємо при помішуванні до інтенсивного кипіння. Варимо ласощі протягом п'яти хвилин, вимикаємо вогонь і даємо постояти варенню, щоб повністю охололо. Знову даємо заготівлі закипіти, додавши в процесі прогрівання пакетик ванільного цукру, після чого тут же розкладаємо по завчасно підготовленим стерильним баночках , укупориваем ємності, що герметично і даємо їм повільно охолонути в перевернутому догори дном вигляді під теплим пледом або ковдрою.

    Густе сливове варення без кісточок – рецепт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • сливи без кісточок – 11 кг;

  • цукровий пісок – 11 кг;

  • пектин (суміш для варення) – 1 пакет.


  • Приготування
    Варення з слив можна приготувати і за допомогою мультиварки. В даному випадку для отримання більш густою текстурою ласощі ми додамо в нього пектин (суху желирующую суміш для варення). Спочатку моєму сливи і позбавляє від кісточок, вимірюємо отриманий вага, викладаємо в мультикастрюлю і на один кілограм продукту додаємо пакетик пектину і акуратно перемішуємо.
    Включаємо функцію «Суп» і прогріваємо сливи з пектином в даному режимі протягом п'яти хвилин при безперервному помішуванні. Як тільки почне відділятися сік, засипаємо цукровий пісок і продовжуємо варіння в тому ж режимі при періодичному помішуванні ще протягом п'яти-десяти хвилин. Не забуваємо знімати час від часу пінку. Якщо цукровий пісок розчинився, а сливові часточки рівномірно розподілилися в сиропі - значить, варення готове. Розкладаємо його по стерильним, сухим баночках, укупориваем герметично і даємо повільно охолонути під теплою ковдрою.

    Сливове варення без кісточок - рецепт часточками з шоколадом і какао


    Інгредієнти:

  • сливи без кісточок – 2 кг;

  • пісок цукровий – 16 кг;

  • какао – 60 г;

  • шоколад темний – 55 г;

  • цукор ванільний – 10 г;

  • сода харчова – 25 г;

  • вода – 1 л.


  • Приготування
    Для приготування шоколадного варення з слив готуємо необхідну кількість плодів, промивши їх і звільнивши від кісточок, після чого замочуємо заготовки в розчині соди. Для цього в одному літрі води розчиняємо столову ложку соди і заливаємо отриманим розчином сливи на чотири години.
    По закінченні часу содову воду зливаємо і промиваємо половинки чистою проточною водою.
    Тепер поміщаємо промиті плоди в ємність для варення і проварюємо їх після закипання протягом десяти хвилин, після чого додаємо цукровий пісок, розмішуємо варення до розчинення всіх кристалів і уварюємо ласощі протягом п'ятнадцяти хвилин. Знімаємо посудину з вогню і залишаємо заготівлю годин на чотирнадцять. Повторюємо процедуру закипання і настоювання ще один раз, після чого знову даємо закипіти, всипаємо порошок какао, додаємо шматочки шоколаду, ретельно розмішуємо і даємо прокипіти ласощів ще хвилин двадцять. Хвилини за три до завершення процесу варіння додаємо в заготовку цукор ванільний.
    Розкладаємо гаряче варення з сухим, простерилизованным баночках, укупориваем їх і поміщаємо під ковдру для повільного остигання.