Пропонуємо рецепти просто божественного на смак і аромат солодкого ласощі – варення з дині. Її можна використовувати для заготовки в компанії з іншими фруктами, скажімо, грушами або яблуками. Кожен раз отримаємо новий, але не менш цікавий смак варення.
Як зварити варення з дині на зиму – простий рецепт
Інгредієнти: диня – 990 м; цукровий пісок – 700 г; кислота лимонна – 15 р. Приготування Диню для варення нарізаємо невеликими кубиками, засипаємо піском цукровий, додаємо лимонну кислоту і залишаємо масу на кілька годин для відділення соку. Тепер маємо ємність із заготівлею на плиті на вогні трохи вище середнього і прогріваємо масу при безперервному помішуванні до розчинення всіх цукрових кристалів і кипіння. Хвилин через сім вимикаємо вогонь і залишаємо варення на п'ять годин остигати і настоюватися.
Знову даємо ласощів закипіти, проваритися сім хвилин і повністю охолонути. Після цього проварюємо заготівлю ще десять хвилин, а потім розливаємо варення по стерильним і сухим баночках і маємо під теплою ковдрою для повільного остигання і самостерилизации.
Залежно від ступеня соковитості дині варення з неї може вийти різної консистенції - від дуже рідкої до густої. При недостатній соковитості плода можна додати трохи очищеної води, а якщо соку виходить дуже багато, то його можна злити і приготувати з нього желе. Як варіант можна також зварити варення з дині на зиму з желатином, додавши його в кінці останнього етапу варіння перед розливом по банках.
Варення з груш і дині на зиму – простий рецепт
Інгредієнти: диня – 990 м; груші – 990 м; цукровий пісок – 990 м; кислота лимонна – 20 р. Приготування Приступаючи до приготування варення, м'якоть дині нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо в посудину, що підходить для варіння варення. Споліскуємо також, витираємо насухо і позбавляє від серцевин з насінням і плодоніжок груші, після чого нарізаємо плоди тим же манером що і дині і відправляємо до них в ємність. Пересипаємо фрукти цукровим піском і залишаємо для відділення соку на кілька годин. Тепер додаємо лимонну кислоту і ставимо посудину з заготівлею на конфорки плити. Даємо варенню закипіти при безперервному помішуванні, а потім знижуємо інтенсивність вогню і уварюємо заготовку при ледь помітному кипінні до бажаної густоти.
Готове варення розливаємо по завчасно простерилизованным сухим баночках, укупориваем стерильними кришечками і даємо повільно охолонути під теплою ковдрою.
Аналогічним чином можна заготовити на зиму варення з дині з яблуками, замінивши ними груші. Вийде теж дуже смачно.
Варення з кірок дині на зиму - рецепт
Інгредієнти: шкірки дині – 990 м; ванілін – 1 щіпка; цукровий пісок – 990 м; кислота лимонна – 10 р. Приготування Якщо самої дині для варення не залишилося, то ласощі можна зварити і з кірок. Тим більше, що дуже часто, в залежності від сорту плоду, на них залишається досить м'якоті, яку саме час пустити в справу. Для цього очищаємо залишилися скоринки від самої жорсткої зовнішньої частини. Зручно для цього скористатися овочечисткою. Отриману м'якоть нарізаємо невеликими кубиками, засипаємо цукром-піском і даємо трохи постояти. Тепер ставимо на заготівлю плиту для варіння. Після закипання при безперервному помішуванні витримуємо посудину на вогні сім-десять хвилин, а потім знімаємо з вогню й даємо охолонути. Повторюємо процедуру чотири рази, після чого додаємо лимонну кислоту, ванілін, проварюємо хвилин п'ять, і можемо розливати по банках і закупорювати. Останні неодмінно повинні бути стерильними і сухими.