» » Грушеве варення часточками

Грушеве варення часточками

Грушеве варення часточками
Якщо у вашій родині є шанувальники варення не тільки як самостійного продукту, але і як доповнення до випічки, рецепт ласощів з цілими шматочками неодмінно знайде місце у вашій записній книжці. Грушеве варення часточками можна приготувати за найрізноманітнішим рецептурами і частиною з них ми маємо намір поділитися з вами далі.

Грушеве варення часточками з персиками – рецепт


Груші чудово поєднуються з багатьма іншими фруктами, в тому числі і з персиками. Ніжна персикова м'якоть не розпадеться під час варіння, якщо правильно вирахувати час приготування, а самі груші залишаться злегка щільними. Крім того, ми плануємо доповнити це вдале поєднання прянощами і ромом.
Інгредієнти:

  • груші - 440 г;

  • персики - 670 г;

  • цукровий пісок - 570 г;

  • ром - 35 мл;

  • мелена кориця - 1 ст. ложка;

  • щіпка меленого куміна.


  • Приготування
    Якщо ви хочете отримати варення з густим сиропом, то до списку інгредієнтів слід додати чайну ложку сухого пектину, в іншому випадку пектину міститься в грушах повинно вистачити.
    Перед тим, як варити грушеве варення часточками, груші наріжте і персики шматочками рівного розміру, покладіть в емальовану ємність і засипте цукровим піском. Поставте ємність з майбутнім варенням на вогонь, варіть до тих пір, поки плоди не пустять сік і не растворят всі кристали. Влийте ром і додайте мелені прянощі. Коли суміш закипить, зменшіть жар і варіть грушеве варення часточками в сиропі протягом 15-20 хвилин. Заповніть варенням чисті банки і розмістіть їх у каструлі з киплячою водою на 10 хвилин. Стерилізовані банки вийміть щипцями і закатайте ошпареними кришками.

    Грушеве варення часточками з лимоном - рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • груші - 22 кг;

  • вода - 17 л;

  • цукровий пісок - 475 г;

  • лимони - 2 шт.
  • Грушеве варення часточками


    Приготування
    Позбавте груші від серцевини і наріжте часточками. Зваріть легкий сироп змішавши кілька склянок цукру з аналогічною кількістю води. Як тільки сироп дійде до кипіння і кристали повністю розчиняться, зменшіть жар, додайте груші, скибочки лимона і залишився цукровий пісок з водою. Варіть все, помішуючи, поки грушеві шматочки не стануть прозорими. Загорніть в стерильні банки і зберігайте в прохолоді.

    Як зварити прозорий грушеве варення часточками?


    Інгредієнти:

  • груша - 11 кг;

  • цукровий пісок - 720 г;

  • чай - 165 мл


  • Приготування
    Засипте грушеві скибочки цукром і залишіть на середньому вогні 7-10 хвилин. По закінченні часу влийте чай і варіть все ще 3-5 хвилин.
    Додав: admin | 26-11-2015, 18:42
    Переглядів: 517