Варення з малини з цілими ягодами
Як правило, під час варіння варення, багато ягоди, які не мають щільної шкірки розварюються в пюре, перетворюючи варення в джем . Якщо ви хочете зберегти цілісність ягід в банку, то шляхів приготування існує два: нетривала варіння або варіння сиропу з подальшим додаванням ягід практично прямо перед розливом по банкам. Докладніше про технології кожного з них, а також про рецепти малинового варення, читайте далі.
Інгредієнти:
свіжа малина - 380 г;
цукровий пісок - 320 г;
стручок ванілі.
Приготування
Перед тим, як варити варення з малини на зиму, досвідчені господині рекомендують не мити ягоди, оскільки мита малина втрачає левову частку свого аромату, залишаючи ласощі куди менш насиченим. Очищені від плодоніжок ягоди пересипте в емальовану каструлю і перемішайте з цукром. Через шість годин роки повинні пустити достатню кількість соку, який і стане основою для нашого варення. Перелийте сироп в окрему ємність і поставте на вогонь, розмістивши у солодкому розчині розрізаний стручок ванілі. Варіть сироп до загустіння, буквально 15 хвилин, після чого змішайте сироп з цілими ягодами і приберіть посуд з жару моментально. Ще через 10 хвилин розлийте малину по стерильним банкам і загорніть кришками.
Ще один спосіб приготування брехні з цілими ягодами, про який ми не згадували на початку статті, передбачає приготування сиропу з одного виду фруктів, а потім додати до нього ніжних ягід малини, які готуються мінімальну кількість часу. В рецепті нижче основою для варення буде персик.
Інгредієнти:
персики - 950 г;
сік лимона - 35 мл;
малина - 750 г;
стручок ванілі;
цукровий пісок - 480 р.
Приготування
Ягоди засипте 140 г цукру і залиште пустити сік. Шкіру персиків надріжте хрест-навхрест, опустіть в окріп і зніміть її. З м'якоті видаліть кісточку, наріжте великими кубиками і виделкою розітріть з цукром так, щоб в майбутньому джемі були присутні цілі шматочки персика. Поставте персикове пюре на вогонь і залиште загуснути разом з розрізаним стручком ванілі і затоку лимонним соком.
Злийте сік з ягід та поставте його випаровуватися в іншій ємності до загустіння. Змішайте сироп з персиковим варенням, слідом додайте ягоди. Скільки варити варення з малини тепер залежить від розміру і щільності самих ягід, але, як правило, планку в 5-7 хвилин краще не переступати, інакше це позначиться на консистенції ягідного варення. Зніміть з вогню, розлийте по стерильним банкам не зволікаючи і загорніть кришками.
Ми звикли доповнювати варення цукром, максимум ваніллю або паличкою кориці, але в цьому рецепті ароматна композиція виходить за межі стандартів. Згодні, поєднання малини з прянощами, шоколадом і горіхами незвично, але гарантовано заслуговує права на існування.
Інгредієнти:
малина - 450 г;
цукровий пісок - 130 г;
мигдаль - 25 г;
фініки - 30 г;
паличка кориці;
бутони гвоздики - 2 шт.;
щіпка мускату;
сік лайма - 15 мл;
какао-порошок - 10 р.
Приготування
Очищені від плодоніжок ягоди малини додайте в емальованій каструлі. Засипте ягоди цукром, додайте прянощі, цитрусовий сік, какао і нарізані горіхи з фініками. Поставте ємність на вогонь і варіть варення 15-18 хвилин, не надто інтенсивно перемішуючи його, щоб не порушити цілісність ягід. Далі, поки варення ще гаряче, його слід розлити по стерильним банкам і можна закочувати.
Варення з малини з цілими ягодами – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як варити варення з малини на зиму, досвідчені господині рекомендують не мити ягоди, оскільки мита малина втрачає левову частку свого аромату, залишаючи ласощі куди менш насиченим. Очищені від плодоніжок ягоди пересипте в емальовану каструлю і перемішайте з цукром. Через шість годин роки повинні пустити достатню кількість соку, який і стане основою для нашого варення. Перелийте сироп в окрему ємність і поставте на вогонь, розмістивши у солодкому розчині розрізаний стручок ванілі. Варіть сироп до загустіння, буквально 15 хвилин, після чого змішайте сироп з цілими ягодами і приберіть посуд з жару моментально. Ще через 10 хвилин розлийте малину по стерильним банкам і загорніть кришками.
Як правильно варити варення з малини з персиками?
Ще один спосіб приготування брехні з цілими ягодами, про який ми не згадували на початку статті, передбачає приготування сиропу з одного виду фруктів, а потім додати до нього ніжних ягід малини, які готуються мінімальну кількість часу. В рецепті нижче основою для варення буде персик.
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди засипте 140 г цукру і залиште пустити сік. Шкіру персиків надріжте хрест-навхрест, опустіть в окріп і зніміть її. З м'якоті видаліть кісточку, наріжте великими кубиками і виделкою розітріть з цукром так, щоб в майбутньому джемі були присутні цілі шматочки персика. Поставте персикове пюре на вогонь і залиште загуснути разом з розрізаним стручком ванілі і затоку лимонним соком.
Злийте сік з ягід та поставте його випаровуватися в іншій ємності до загустіння. Змішайте сироп з персиковим варенням, слідом додайте ягоди. Скільки варити варення з малини тепер залежить від розміру і щільності самих ягід, але, як правило, планку в 5-7 хвилин краще не переступати, інакше це позначиться на консистенції ягідного варення. Зніміть з вогню, розлийте по стерильним банкам не зволікаючи і загорніть кришками.
Смачне пряне варення з малини
Ми звикли доповнювати варення цукром, максимум ваніллю або паличкою кориці, але в цьому рецепті ароматна композиція виходить за межі стандартів. Згодні, поєднання малини з прянощами, шоколадом і горіхами незвично, але гарантовано заслуговує права на існування.
Інгредієнти:
Приготування
Очищені від плодоніжок ягоди малини додайте в емальованій каструлі. Засипте ягоди цукром, додайте прянощі, цитрусовий сік, какао і нарізані горіхи з фініками. Поставте ємність на вогонь і варіть варення 15-18 хвилин, не надто інтенсивно перемішуючи його, щоб не порушити цілісність ягід. Далі, поки варення ще гаряче, його слід розлити по стерильним банкам і можна закочувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з аличі - прості рецепти
У кулінарії використання аличі носить досить широкий і різноманітний характер. Зрілі плоди застосовуються при приготуванні різних видів консервації -
Варення з персиків з апельсинами
Чудове, ароматне і яскраве варення з персиків, можна доповнити не менш смачними апельсинами. Десерт вийде неймовірно насиченим. Це оригінальне
Малинове варення «П'ятихвилинка» - рецепт
Щоб смачне малинове варення вийшло дійсно лікувальним, приготуйте його за тими рецептами, які ми пропонуємо далі в статті. Вариться воно дуже швидко,
Варення зі смородини та малини
Смородина і малина – дуже корисні ягоди, які допомагають при простудних захворюваннях. І сьогодні ми пропонуємо вам з'єднати їх разом і зробити
Варення з чорниці
На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з