Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грушеве повидло

Грушеве повидло

26-11-2015, 18:43
1 027
Грушеве повидло
Давайте порадуємо своїх рідних і близьких неймовірно смачною домашньою заготовкою з груш. Домашнє грушеве повидло чудово доповнить чашечку чаю або стане відмінним компонентом для наповнення домашньої випічки або десертів. А приготувати його можна як на плиті, так і в мультиварці, що значно спростить завдання і заощадить час.

Грушеве повидло на зиму - рецепт


Інгредієнти:

  • груші – 2 кг;

  • цукровий пісок – 400 г;

  • очищена вода – 500 мл;

  • лимонна кислота – 10 р.


  • Приготування
    Для приготування повидла вибираємо стиглі солодкі груші, миємо їх у холодній воді, прибираємо плодоніжки, виймаємо серцевину з насінням, а плоди розрізаємо на довільні шматочки і визначаємо в емальовану ємність. Доливаємо очищену воду і визначаємо посуд з грушами на помірний вогонь. Прогріваємо масу до кипіння й тушкуємо на самому мінімальному вогні до ніжної м'якості.
    Тепер нам необхідно пропустити грушеве повидло через м'ясорубку. Для цього відкидаємо м'які шматочки фруктів на друшляк, обов'язково зберігши сироп, і даємо гарненько стекти. Далі перекручуємо грушеву масу через м'ясорубку, ідеально якщо вона буде з насадкою для соку, визначаємо отримане пюре в каструлю, вливаємо сироп, який ми зберегли перш, додаємо цукровий пісок, розміщуємо на помірному вогні і проварюємо, помішуючи протягом сорока хвилин або до отримання бажаної густоти. В кінці варіння додаємо лимонну кислоту, розведену в невеликій кількості гарячої води і гарненько перемішуємо.
    По готовності розкладаємо ароматне грушеве варення за заздалегідь підготовленим стерильним баночках, закорковуємо прокип'яченими сухими кришечками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження під теплою ковдрою.

    Яблучно-грушеве повидло в мультиварці


    Інгредієнти:

  • груші – 05 кг;

  • яблука – 05 кг;

  • цукровий пісок – 07 кг;

  • лимон – 150 р.


  • Приготування
    Груші і яблучка вимиваємо добряче холодною водою, позбавляє від плодоніжок, виймаємо серцевину з насінням і нарізаємо плоди часточками або довільними шматочками. Закладаємо в мультикастрюлю фрукти шарами, пересипаючи цукровим піском і даємо постояти при кімнатній температурі протягом однієї години для виділення соку. Потім вибираємо на дисплеї пристрою функцію «Випічка» і через п'ять хвилин, коли цукор розчиниться, перемішуємо вміст чаші, перемикаємо прилад на режим «Гасіння» і готуємо повидло протягом півтора годин. За п'ять хвилин до кінця варіння додаємо сік одного лимона і перемішуємо.
    По готовності даємо повидла трохи охолонути, доводимо до стану пюре за допомогою блендера, знову даємо закипіти, і розливаємо по простерилизованным баночках. Закорковуємо ємності стерильними кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження під теплою ковдрою.

    Як зробити грушеве повидло з цитрусовими в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • груші – 1 кг;

  • цукровий пісок – 07 кг;

  • апельсини – 200 г;

  • лимони – 150 р.


  • Приготування
    Грушеве повидло

    Вимиті груші очистити від плодоніжок і серцевини з насінням і розрізаємо на часточки або довільні шматочки. Апельсини і лимони дуже ретельно миємо, заливаємо окропом на дві хвилини, а потім виймаємо, розрізаємо на шматочки і виймаємо кісточки. Пропускаємо підготовлені плоди через м'ясорубку з дрібною решіткою і викладаємо отриману масу в мультикастрюлю. Всипаємо необхідну кількість цукрового піску, перемішуємо. Виставляємо режим «Випічка» і готуємо повидло протягом двох годин або до бажаної густоти заготовки.
    По готовності розкладаємо повидло по стерильним ємкостей, укупориваем стерильними сухими кришками і даємо охолонути в перевернутому вигляді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Грушеве варення часточками
    Грушеве варення часточками
    Грушеве варення, як і будь-яке інше, зовсім не складно приготувати. Однак просте ласощі - це досить нудно. Тому пропонуємо скористатися оригінальними
    Варення з груш з корицею
    Варення з груш з корицею
    З груш завжди виходять прекрасні заготовки. Компоти, повидло, варення - це не повний список улюбленої консервації з цим чудовим фруктом. Про
    Абрикосове повидло на зиму
    Абрикосове повидло на зиму
    Абрикосове повидло - це прекрасна заміна звичного яблучного ласощів. Його так само можна додати в начинку для пирогів або їсти просто так, з чаєм,
    Абрикосове повидло
    Абрикосове повидло
    Один з поширених способів консервації фруктів на зиму – варіння повидла. Правильно приготовані консерви зберігають на зиму вітаміни і дозволяють
    Повидло з персиків
    Повидло з персиків
    Скільки чудових страв можна приготувати з ароматних персиків! Якщо ви хочете зберегти персики на зиму, то один з варіантів - приготувати повидло.
    Яблучне повидло в мультиварці
    Яблучне повидло в мультиварці
    Яблучне повидло - це смачне і ароматне ласощі, яке можна подати до чаю, як самостійний десерт або використовувати як начинку для пирогів. І сьогодні