Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Абрикосове повидло на зиму

Абрикосове повидло на зиму

14-09-2015, 20:49
718
Абрикосове повидло на зиму
Шанувальники традиційного яблучного повидла цього літа можуть змінити улюблену заготівлю смачною та оригінальною альтернативою – абрикосовим повидлом, ідеально відповідним для додавання в випічку і просто намазування на тост з маслом. Про те, як варити абрикосове повидло ми поговоримо в рецептах нижче.

Абрикосове повидло з ваніллю на зиму


Інгредієнти:

  • абрикоси - 24 кг

  • цукровий пісок - 26 кг;

  • стручки ванілі - 2 шт.


  • Приготування
    Ополоснувши абрикоси і обсушивши плоди, розділіть їх на половинки і позбавтеся від кісточок. Викладіть м'якоть в емальовану ємність і довільно почніть протикати її виделкою. Надалі ця нехитра процедура дозволить абрикосам виділити більше соку, а від того вони не будуть пригорати під час варіння і відпаде необхідність додавати воду. Всипте поверх абрикосових половинок цукровий пісок, покладіть ванільні стручки і залиште основу майбутньої заготовки на всю ніч. На наступний день розмістіть абрикоси на середньому вогні і варіть до досягнення бажаного ступеня густоти, періодично позбавляючись від пінки на поверхні. Загусло повидло гарячим розливають по стерильним банкам і закочують.
    Абрикосове повидло можна також зробити і в мультиварці. Для цього підготовлені плоди варять з цукром в режимі «Джем» протягом автоматично встановленого періоду часу.

    Густе абрикосове повидло


    Інгредієнти:

  • абрикоси - 19 кг;

  • цукровий пісок - 275 р.


  • Приготування
    Подрібніть абрикосову м'якоть будь-яким доступним способом: наріжте або пюрируйте блендером, наприклад. Отриману масу засипте цукровим піском і поставте на середній вогонь. Ключовою тут є посуд, оскільки в рамках цього рецепта повидло слід нагрівати в сковороді. Під час варіння, абрикосову масу слід періодично перемішувати, причому, чим густіше вона буде ставати, тим частіше буде з'являтися необхідність попрацювати ложкою. Через півтори години повидло можна перелити в стерильну банку і закатати.

    Яблучно-абрикосове повидло

    Абрикосове повидло на зиму

    Інгредієнти:

  • кислі яблука - 980 р;

  • абрикоси - 620 г;

  • цукровий пісок - 740 р.


  • Приготування
    Довільно наріжте яблука та абрикоси на скибочки і засипте їх цукровим піском. Залиште плоди на ніч пустити сік, а на наступний день розмістіть ємність з майбутнім повидлом над палаючою конфоркою. Варіть повидло півтора-два години або поки воно не досягне необхідної густоти.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Абрикосовий джем з апельсином
    Абрикосовий джем з апельсином
    Як приємно часом відкрити комору і побачити достаток консервації. Особливо радує око яскраве, сонячне абрикосове варення. Пропонуємо покращити
    Абрикосовий джем на зиму
    Абрикосовий джем на зиму
    Серед всіх заготовок на поличці в коморі найбільш яскраво виділяються абрикосове варення і джем. Про останньому поговоримо далі в нашій статті.
    Абрикосове повидло
    Абрикосове повидло
    Один з поширених способів консервації фруктів на зиму – варіння повидла. Правильно приготовані консерви зберігають на зиму вітаміни і дозволяють
    Абрикосове желе на зиму
    Абрикосове желе на зиму
    Серед звичних заготовок у вигляді варення і компотів, обов'язково потрібно виділити час і фрукти для створення чого-небудь незвичайного. Такою
    Абрикосове пюре на зиму
    Абрикосове пюре на зиму
    Якщо у вас великий врожай абрикосів та вже все варення і компоти закриті, саме час заготовити пюре на зиму. Розповімо, як зробити таке ласощі
    Яблучно-абрикосове варення
    Яблучно-абрикосове варення
    Якщо вже вдосталь варять варення з яблук або абрикосів, то саме час поєднати ці плоди. Десерт з цих фруктів вийде дуже солодкий, густий і неймовірно