Абрикосове повидло на зиму
Шанувальники традиційного яблучного повидла цього літа можуть змінити улюблену заготівлю смачною та оригінальною альтернативою – абрикосовим повидлом, ідеально відповідним для додавання в випічку і просто намазування на тост з маслом. Про те, як варити абрикосове повидло ми поговоримо в рецептах нижче.
Інгредієнти:
абрикоси - 24 кг
цукровий пісок - 26 кг;
стручки ванілі - 2 шт.
Приготування
Ополоснувши абрикоси і обсушивши плоди, розділіть їх на половинки і позбавтеся від кісточок. Викладіть м'якоть в емальовану ємність і довільно почніть протикати її виделкою. Надалі ця нехитра процедура дозволить абрикосам виділити більше соку, а від того вони не будуть пригорати під час варіння і відпаде необхідність додавати воду. Всипте поверх абрикосових половинок цукровий пісок, покладіть ванільні стручки і залиште основу майбутньої заготовки на всю ніч. На наступний день розмістіть абрикоси на середньому вогні і варіть до досягнення бажаного ступеня густоти, періодично позбавляючись від пінки на поверхні. Загусло повидло гарячим розливають по стерильним банкам і закочують.
Абрикосове повидло можна також зробити і в мультиварці. Для цього підготовлені плоди варять з цукром в режимі «Джем» протягом автоматично встановленого періоду часу.
Інгредієнти:
абрикоси - 19 кг;
цукровий пісок - 275 р.
Приготування
Подрібніть абрикосову м'якоть будь-яким доступним способом: наріжте або пюрируйте блендером, наприклад. Отриману масу засипте цукровим піском і поставте на середній вогонь. Ключовою тут є посуд, оскільки в рамках цього рецепта повидло слід нагрівати в сковороді. Під час варіння, абрикосову масу слід періодично перемішувати, причому, чим густіше вона буде ставати, тим частіше буде з'являтися необхідність попрацювати ложкою. Через півтори години повидло можна перелити в стерильну банку і закатати.
Інгредієнти:
кислі яблука - 980 р;
абрикоси - 620 г;
цукровий пісок - 740 р.
Приготування
Довільно наріжте яблука та абрикоси на скибочки і засипте їх цукровим піском. Залиште плоди на ніч пустити сік, а на наступний день розмістіть ємність з майбутнім повидлом над палаючою конфоркою. Варіть повидло півтора-два години або поки воно не досягне необхідної густоти.
Абрикосове повидло з ваніллю на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Ополоснувши абрикоси і обсушивши плоди, розділіть їх на половинки і позбавтеся від кісточок. Викладіть м'якоть в емальовану ємність і довільно почніть протикати її виделкою. Надалі ця нехитра процедура дозволить абрикосам виділити більше соку, а від того вони не будуть пригорати під час варіння і відпаде необхідність додавати воду. Всипте поверх абрикосових половинок цукровий пісок, покладіть ванільні стручки і залиште основу майбутньої заготовки на всю ніч. На наступний день розмістіть абрикоси на середньому вогні і варіть до досягнення бажаного ступеня густоти, періодично позбавляючись від пінки на поверхні. Загусло повидло гарячим розливають по стерильним банкам і закочують.
Абрикосове повидло можна також зробити і в мультиварці. Для цього підготовлені плоди варять з цукром в режимі «Джем» протягом автоматично встановленого періоду часу.
Густе абрикосове повидло
Інгредієнти:
Приготування
Подрібніть абрикосову м'якоть будь-яким доступним способом: наріжте або пюрируйте блендером, наприклад. Отриману масу засипте цукровим піском і поставте на середній вогонь. Ключовою тут є посуд, оскільки в рамках цього рецепта повидло слід нагрівати в сковороді. Під час варіння, абрикосову масу слід періодично перемішувати, причому, чим густіше вона буде ставати, тим частіше буде з'являтися необхідність попрацювати ложкою. Через півтори години повидло можна перелити в стерильну банку і закатати.
Яблучно-абрикосове повидло
Інгредієнти:
Приготування
Довільно наріжте яблука та абрикоси на скибочки і засипте їх цукровим піском. Залиште плоди на ніч пустити сік, а на наступний день розмістіть ємність з майбутнім повидлом над палаючою конфоркою. Варіть повидло півтора-два години або поки воно не досягне необхідної густоти.
Рекомендуємо добрі рецепти
Абрикосовий джем з апельсином
Як приємно часом відкрити комору і побачити достаток консервації. Особливо радує око яскраве, сонячне абрикосове варення. Пропонуємо покращити
Абрикосовий джем на зиму
Серед всіх заготовок на поличці в коморі найбільш яскраво виділяються абрикосове варення і джем. Про останньому поговоримо далі в нашій статті.
Абрикосове повидло
Один з поширених способів консервації фруктів на зиму – варіння повидла. Правильно приготовані консерви зберігають на зиму вітаміни і дозволяють
Абрикосове желе на зиму
Серед звичних заготовок у вигляді варення і компотів, обов'язково потрібно виділити час і фрукти для створення чого-небудь незвичайного. Такою
Абрикосове пюре на зиму
Якщо у вас великий врожай абрикосів та вже все варення і компоти закриті, саме час заготовити пюре на зиму. Розповімо, як зробити таке ласощі
Яблучно-абрикосове варення
Якщо вже вдосталь варять варення з яблук або абрикосів, то саме час поєднати ці плоди. Десерт з цих фруктів вийде дуже солодкий, густий і неймовірно