Абрикосовий джем на зиму

Абрикосовий джем на зиму - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як варити абрикосовий джем на зиму, самі плоди необхідно обполоснути, а потім витягти з них кісточку. Абрикосову м'якоть слід помістити в сотейник, засипати цукровим піском і збризнути лимонним соком. Розмістивши посуд над слабким вогнем, поступово починайте розчиняти і карамелізувати цукровий пісок, а коли кристали повністю розчиняться, підсильте жар до середнього і варіть джем при помірному кипінні 15-20 хвилин. Коли сироп тільки почне вирувати, поставте в морозильну камеру тарілку або блюдце, вони допоможуть визначити ступінь готовності джему. Через відведений час, капніть трохи абрикосового джему на поверхню крижаного страви і подивіться на краплю: якщо вона покрилася плівкою і стала в'язкою – джем готовий, а якщо раніше стікає по поверхні, то заготовку слід потримати на вогні ще 5 хвилин.
При бажанні, ви можете зварити абрикосовий джем на зиму в мультиварці, для цього, помістивши всі складові в чашу пристрою, увімкніть режим «Випічка» і встановіть таймер на годину, кришку при цьому не закривайте.
Абрикосовий джем на зиму з желатином
Як правило, м'якоть абрикоса містить достатню кількість пектину для того, щоб джем густішав без сторонньої допомоги, але якщо ви хочете отримати продукт більш міцної консистенції, та ще й з відтінками ягідного смаку, абрикосову заготовку можна доповнити пачкою ягідного желе.
Інгредієнти:
Приготування
Залийте абрикосову м'якоть водою, всипте цукровий пісок і вміст пакетика з полуничним (або будь-яким іншим фруктовим/ягідним) желе. Перемішайте все і доведіть до кипіння, стежачи за тим, щоб не утворювалося ніяких грудочок желатину. Розімніть абрикоси з допомогою преса для картоплі. Ще вируючий джем розлийте по стерильним банкам і закатайте.
Абрикосовий джем на зиму з апельсином
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть абрикосову м'якоть від кісточок, довільно наріжте її та перемістіть в каструлю, засипавши цукровим піском слідом. Додайте цедру апельсина, сік лимона і мигдаль до вмісту посуду, все перемішайте, додайте на конфорці і дочекайтеся закипання. Вируючий джем накрийте і приберіть з вогню. Залиште заготовку на всю ніч, а зранку повторно закип'ятіть і приступайте до консервування.
Абрикосовий джем з нектаринами на зиму
Інгредієнти:

Приготування
Підготуйте плоди, видаливши кісточку з абрикосів і нектаринів, і нарізавши соковиту м'якоть скибочками довільної форми. Засипте плоди цукровим піском, додати ваніль з лимонним соком, накрийте ємність з основою майбутнього джему і залиште на ніч. Сутра ви помітите, яка кількість соку віддали плоди, тепер його слід випарити. Розмістіть посуд на середньому жарі і варіть джем близько півтори години, не забуваючи перемішувати. Готовність джему перевіряють з допомогою тесту з холодним блюдцем і якщо заготівля застигла на блюдце – вона готова до закочування в банки.
Рекомендуємо добрі рецепти

Абрикосовий джем в мультиварці
Щасливим власницям кухонних помічниці мультиварки, пропонуємо заготовити на зиму чудовий абрикосовий джем. Рецептів з використанням цієї диво-техніки

Абрикосовий джем з желатином
У літній сезон з абрикосів готують безліч різних заготовок. А якщо врожай вдався і все варення закрито і компоти зварені, саме час для експериментів.

Абрикосовий джем з апельсином
Як приємно часом відкрити комору і побачити достаток консервації. Особливо радує око яскраве, сонячне абрикосове варення. Пропонуємо покращити

Абрикосове желе на зиму
Серед звичних заготовок у вигляді варення і компотів, обов'язково потрібно виділити час і фрукти для створення чого-небудь незвичайного. Такою

Джем з шовковиці
Солодку ароматну шовковицю багато люблять. Але сезон її дозрівання дуже короткий, і щоб ласувати нею цілий рік, господині роблять різні заготовки на

Абрикосовий джем - рецепт
У абрикосі міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, набагато більше користі від свіжих або в'ялених фруктів. Але сьогодні ми