Абрикосовий джем на зиму
Що кричить про літо голосніше баночки солодких фруктових заготовок, яку так приємно відкрити в холоди, щоб згадати про теплої пори. У цьому матеріалі ми розглянемо ще один абрикосовий рецепт – рецепт джему, який буде радувати вас не тільки своїм сонячним кольором, але і приголомшливим смаком, приємно доповнює як просту чашку чаю, так і рецепти улюбленої випічки.
Інгредієнти:
абрикоси - 12 кг;
цукровий пісок - 12 кг;
лимон - 1 шт.
Приготування
Перед тим, як варити абрикосовий джем на зиму, самі плоди необхідно обполоснути, а потім витягти з них кісточку. Абрикосову м'якоть слід помістити в сотейник, засипати цукровим піском і збризнути лимонним соком. Розмістивши посуд над слабким вогнем, поступово починайте розчиняти і карамелізувати цукровий пісок, а коли кристали повністю розчиняться, підсильте жар до середнього і варіть джем при помірному кипінні 15-20 хвилин. Коли сироп тільки почне вирувати, поставте в морозильну камеру тарілку або блюдце, вони допоможуть визначити ступінь готовності джему. Через відведений час, капніть трохи абрикосового джему на поверхню крижаного страви і подивіться на краплю: якщо вона покрилася плівкою і стала в'язкою – джем готовий, а якщо раніше стікає по поверхні, то заготовку слід потримати на вогні ще 5 хвилин.
При бажанні, ви можете зварити абрикосовий джем на зиму в мультиварці, для цього, помістивши всі складові в чашу пристрою, увімкніть режим «Випічка» і встановіть таймер на годину, кришку при цьому не закривайте.
Як правило, м'якоть абрикоса містить достатню кількість пектину для того, щоб джем густішав без сторонньої допомоги, але якщо ви хочете отримати продукт більш міцної консистенції, та ще й з відтінками ягідного смаку, абрикосову заготовку можна доповнити пачкою ягідного желе.
Інгредієнти:
абрикосова м'якоть - 3 ст.;
вода - 90 мл;
цукровий пісок - 415 г;
полуничне желе - 90 р.
Приготування
Залийте абрикосову м'якоть водою, всипте цукровий пісок і вміст пакетика з полуничним (або будь-яким іншим фруктовим/ягідним) желе. Перемішайте все і доведіть до кипіння, стежачи за тим, щоб не утворювалося ніяких грудочок желатину. Розімніть абрикоси з допомогою преса для картоплі. Ще вируючий джем розлийте по стерильним банкам і закатайте.
Інгредієнти:
абрикоси - 11 кг;
цукровий пісок - 780 г;
цедра 2 апельсинів;
сік 1 лимона;
шматочки мигдалю - 100 р.
Приготування
Очистіть абрикосову м'якоть від кісточок, довільно наріжте її та перемістіть в каструлю, засипавши цукровим піском слідом. Додайте цедру апельсина, сік лимона і мигдаль до вмісту посуду, все перемішайте, додайте на конфорці і дочекайтеся закипання. Вируючий джем накрийте і приберіть з вогню. Залиште заготовку на всю ніч, а зранку повторно закип'ятіть і приступайте до консервування.
Інгредієнти:
абрикоси - 980 р;
нектарини - 960 г;
цукровий пісок - 320 г;
стручок ванілі;
сік 1 лимона.
Приготування
Підготуйте плоди, видаливши кісточку з абрикосів і нектаринів, і нарізавши соковиту м'якоть скибочками довільної форми. Засипте плоди цукровим піском, додати ваніль з лимонним соком, накрийте ємність з основою майбутнього джему і залиште на ніч. Сутра ви помітите, яка кількість соку віддали плоди, тепер його слід випарити. Розмістіть посуд на середньому жарі і варіть джем близько півтори години, не забуваючи перемішувати. Готовність джему перевіряють з допомогою тесту з холодним блюдцем і якщо заготівля застигла на блюдце – вона готова до закочування в банки.
Абрикосовий джем на зиму - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як варити абрикосовий джем на зиму, самі плоди необхідно обполоснути, а потім витягти з них кісточку. Абрикосову м'якоть слід помістити в сотейник, засипати цукровим піском і збризнути лимонним соком. Розмістивши посуд над слабким вогнем, поступово починайте розчиняти і карамелізувати цукровий пісок, а коли кристали повністю розчиняться, підсильте жар до середнього і варіть джем при помірному кипінні 15-20 хвилин. Коли сироп тільки почне вирувати, поставте в морозильну камеру тарілку або блюдце, вони допоможуть визначити ступінь готовності джему. Через відведений час, капніть трохи абрикосового джему на поверхню крижаного страви і подивіться на краплю: якщо вона покрилася плівкою і стала в'язкою – джем готовий, а якщо раніше стікає по поверхні, то заготовку слід потримати на вогні ще 5 хвилин.
При бажанні, ви можете зварити абрикосовий джем на зиму в мультиварці, для цього, помістивши всі складові в чашу пристрою, увімкніть режим «Випічка» і встановіть таймер на годину, кришку при цьому не закривайте.
Абрикосовий джем на зиму з желатином
Як правило, м'якоть абрикоса містить достатню кількість пектину для того, щоб джем густішав без сторонньої допомоги, але якщо ви хочете отримати продукт більш міцної консистенції, та ще й з відтінками ягідного смаку, абрикосову заготовку можна доповнити пачкою ягідного желе.
Інгредієнти:
Приготування
Залийте абрикосову м'якоть водою, всипте цукровий пісок і вміст пакетика з полуничним (або будь-яким іншим фруктовим/ягідним) желе. Перемішайте все і доведіть до кипіння, стежачи за тим, щоб не утворювалося ніяких грудочок желатину. Розімніть абрикоси з допомогою преса для картоплі. Ще вируючий джем розлийте по стерильним банкам і закатайте.
Абрикосовий джем на зиму з апельсином
Інгредієнти:
Приготування
Очистіть абрикосову м'якоть від кісточок, довільно наріжте її та перемістіть в каструлю, засипавши цукровим піском слідом. Додайте цедру апельсина, сік лимона і мигдаль до вмісту посуду, все перемішайте, додайте на конфорці і дочекайтеся закипання. Вируючий джем накрийте і приберіть з вогню. Залиште заготовку на всю ніч, а зранку повторно закип'ятіть і приступайте до консервування.
Абрикосовий джем з нектаринами на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Підготуйте плоди, видаливши кісточку з абрикосів і нектаринів, і нарізавши соковиту м'якоть скибочками довільної форми. Засипте плоди цукровим піском, додати ваніль з лимонним соком, накрийте ємність з основою майбутнього джему і залиште на ніч. Сутра ви помітите, яка кількість соку віддали плоди, тепер його слід випарити. Розмістіть посуд на середньому жарі і варіть джем близько півтори години, не забуваючи перемішувати. Готовність джему перевіряють з допомогою тесту з холодним блюдцем і якщо заготівля застигла на блюдце – вона готова до закочування в банки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Абрикосовий джем в мультиварці
Щасливим власницям кухонних помічниці мультиварки, пропонуємо заготовити на зиму чудовий абрикосовий джем. Рецептів з використанням цієї диво-техніки
Абрикосовий джем з желатином
У літній сезон з абрикосів готують безліч різних заготовок. А якщо врожай вдався і все варення закрито і компоти зварені, саме час для експериментів.
Абрикосовий джем з апельсином
Як приємно часом відкрити комору і побачити достаток консервації. Особливо радує око яскраве, сонячне абрикосове варення. Пропонуємо покращити
Абрикосове желе на зиму
Серед звичних заготовок у вигляді варення і компотів, обов'язково потрібно виділити час і фрукти для створення чого-небудь незвичайного. Такою
Джем з шовковиці
Солодку ароматну шовковицю багато люблять. Але сезон її дозрівання дуже короткий, і щоб ласувати нею цілий рік, господині роблять різні заготовки на
Абрикосовий джем - рецепт
У абрикосі міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, набагато більше користі від свіжих або в'ялених фруктів. Але сьогодні ми