Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Абрикосовий джем з апельсином

Абрикосовий джем з апельсином

14-09-2015, 20:49
1 406
Абрикосовий джем з апельсином
Абрикоси – неймовірно смачні і корисні фрукти. Вони як шматочок сонечка радують око. А щоб зберегти ці теплі спогади про літо, ми розповімо вам, як зробити з цього фрукта заготовки на зиму. Як зварити абрикосовий джем з апельсином, читайте нижче.

Абрикосовий джем з апельсином – рецепт


Інгредієнти:

  • свіжі абрикоси – 5 кг;

  • великі апельсини – 2 шт.;

  • цукор – 25 кг.


  • Приготування
    Абрикоси ретельно миємо й витягуємо з них кісточки. Перекручуємо через м'ясорубку з дрібною решіткою. Апельсин очищаємо. Цедру тремо на тертці, а м'якоть також пропускаємо через м'ясорубку. З'єднуємо всі підготовлені інгредієнти. Поміщаємо масу в посуд, доводимо до кипіння і додаємо близько 1 кг цукру. Перемішуємо і даємо масі прокипіти близько 5 хвилин. При цьому її потрібно постійно помішувати, щоб вона не пригоріла. Під час варіння піну, яка буде з'являтися, потрібно знімати. Коли маса охолоне, знову ставимо на вогонь, додаємо цукор, що залишився і знову проварюємо після закипання хвилин 5. Після цього знову залишаємо остигати. І в третій раз проварюємо 5 хвилин. Ну і нарешті, розливаємо джем по баночках і закатуємо.

    Абрикосовий джем з апельсином і лимоном


    Інгредієнти:

  • пюре з абрикосів – 1 літр;

  • цукор – 1 літр;

  • лимон – 1 шт.;

  • апельсин – 1 шт.


  • Приготування
    Для приготування цього джему співвідношення абрикосового пюре і цукру повинно бути суворо 1:1. Для того, щоб отримати абрикосове пюре, плоди очищаємо від кісточок, а м'якоть подрібнюємо у блендері. Додаємо в пюре цукор, сік лимона і сік апельсина. Доводимо до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася. Варимо до тих пір, поки джем не почне густіти. Перевіряємо готовність таким способом – краплю джему поміщаємо на сухе блюдце, і якщо вона не розтікається, значить, масу пора вимикати. Прямо в гарячому вигляді розливаємо джем по баночках і закриваємо кришками. Такі заготовки можна сміливо зберігати при кімнатній температурі.

    Абрикосовий джем на зиму з апельсином


    Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг;

  • цукор – 05 кг;

  • апельсини -1 шт.;
  • Абрикосовий джем з апельсином

  • вода – 200 мл;

  • желфикс – 1 пакетик.


  • Приготування
    Абрикоси миємо, обсушуємо і пропускаємо через м'ясорубку разом з апельсином. Поміщаємо фруктове пюре в посуд, де будемо варити джем, вливаємо воду і всипаємо желфикс упереміш з 2 столовими ложками цукру. Добре це все перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо решту цукор, перемішуємо і знову доводимо масу до кипіння. Кип'ятимо близько 3 хвилин, періодично знімаючи піну. Розливаємо гарячий джем з чистим сухим банкам і закриваємо кришками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Абрикосовий джем в мультиварці
    Абрикосовий джем в мультиварці
    Щасливим власницям кухонних помічниці мультиварки, пропонуємо заготовити на зиму чудовий абрикосовий джем. Рецептів з використанням цієї диво-техніки
    Абрикосовий джем з желатином
    Абрикосовий джем з желатином
    У літній сезон з абрикосів готують безліч різних заготовок. А якщо врожай вдався і все варення закрито і компоти зварені, саме час для експериментів.
    Абрикосовий джем на зиму
    Абрикосовий джем на зиму
    Серед всіх заготовок на поличці в коморі найбільш яскраво виділяються абрикосове варення і джем. Про останньому поговоримо далі в нашій статті.
    Абрикосове варення часточками з апельсином
    Абрикосове варення часточками з апельсином
    У цій статті представляємо рецепт неймовірно смачного і ароматного варення з часточками абрикосів і чудовою цитрусовою ноткою. Абрикоси чудово
    Джем з желатином
    Джем з желатином
    Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і
    Абрикосовий джем - рецепт
    Абрикосовий джем - рецепт
    У абрикосі міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, набагато більше користі від свіжих або в'ялених фруктів. Але сьогодні ми