Абрикосове варення часточками з апельсином
Абрикосами можна ласувати в свіжому вигляді, а ще з них можна приготувати безліч смачних заготовок. Зараз ми вам розповімо, як приготувати абрикосове варення з апельсином.
Інгредієнти:
абрикоси – 1 кг;
апельсин – 250 г;
цукор – 800 р.
Приготування
Вибираємо міцні, можливо навіть трохи недоспевшие плоди. Моєму їх, ділимо навпіл, а кісточки витягуємо. Засипаємо абрикоси цукром, струшуємо посуд, щоб він рівномірно покрив абрикоси, і залишаємо годинок на 10-12. Потім апельсин перекручуємо на м'ясорубці. При цьому цедру видаляти не потрібно. Отриману масу викладаємо до абрикосам. До цього часу цукор розчиниться і вийде досить багато сиропу. Абрикосове варення з апельсином будемо варити в 3 підходи по 5 хвилин кожний. Доводимо варення на великому вогні до кипіння, потім робимо вогонь трохи менше середнього і, помішуючи, проварюємо 5 хвилин. Потім даємо близько години охолонути і знову повторюємо процедуру. Після останнього підходу варення в гарячому вигляді розливаємо по підготовленим стерилізованим баночках , закатуємо, перевертаємо їх, закутуємо і залишаємо до охолодження. Як правило, з такої кількості продуктів виходить 4 літри ароматного варення.
Інгредієнти:
абрикоси - 1 кг;
швидкорозчинний желатин – 3 ст. ложки;
апельсин – 1 шт.;
цукор – 750 г;
вода – 100 мл
Приготування
Абрикоси ретельно миємо, видаляємо кісточки, а м'якоть засипаємо цукром. Акуратно перемішуємо і залишаємо масу годинки на 3 – за цей час виділиться багато соку, і цукор добре розчиниться. Ставимо масу на вогонь і проварюємо варення півгодини. При цьому до кипіння масу доводимо на середньому вогні, а потім його зменшуємо і варимо варення на повільному вогні. Після цього даємо йому охолонути. А якщо ще й дозволяє час, то залишаємо його на добу. Після цього проварюємо варення ще 20 хвилин і обов'язково прибираємо утворилася пінку. Знову остуджуємо. Тепер желатин розвести холодною водою і залишаємо набухати. Тим часом апельсинів з цедрою пропускаємо через м'ясорубку і отриману масу додаємо в абрикосове варення, перемішуємо і проварюємо ще 20 хвилин. Потім виливаємо розчинений желатин, перемішуємо і витримуємо хвилини 3 на невеликому вогні. Після цього розливаємо його по банках і закатуємо. Таке варення має досить густу консистенцію і добре підходить для різних десертів і випічки.
Як варити абрикосове варення з апельсином?
Інгредієнти:
Приготування
Вибираємо міцні, можливо навіть трохи недоспевшие плоди. Моєму їх, ділимо навпіл, а кісточки витягуємо. Засипаємо абрикоси цукром, струшуємо посуд, щоб він рівномірно покрив абрикоси, і залишаємо годинок на 10-12. Потім апельсин перекручуємо на м'ясорубці. При цьому цедру видаляти не потрібно. Отриману масу викладаємо до абрикосам. До цього часу цукор розчиниться і вийде досить багато сиропу. Абрикосове варення з апельсином будемо варити в 3 підходи по 5 хвилин кожний. Доводимо варення на великому вогні до кипіння, потім робимо вогонь трохи менше середнього і, помішуючи, проварюємо 5 хвилин. Потім даємо близько години охолонути і знову повторюємо процедуру. Після останнього підходу варення в гарячому вигляді розливаємо по підготовленим стерилізованим баночках , закатуємо, перевертаємо їх, закутуємо і залишаємо до охолодження. Як правило, з такої кількості продуктів виходить 4 літри ароматного варення.
Абрикосове варення з апельсином і желатином
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси ретельно миємо, видаляємо кісточки, а м'якоть засипаємо цукром. Акуратно перемішуємо і залишаємо масу годинки на 3 – за цей час виділиться багато соку, і цукор добре розчиниться. Ставимо масу на вогонь і проварюємо варення півгодини. При цьому до кипіння масу доводимо на середньому вогні, а потім його зменшуємо і варимо варення на повільному вогні. Після цього даємо йому охолонути. А якщо ще й дозволяє час, то залишаємо його на добу. Після цього проварюємо варення ще 20 хвилин і обов'язково прибираємо утворилася пінку. Знову остуджуємо. Тепер желатин розвести холодною водою і залишаємо набухати. Тим часом апельсинів з цедрою пропускаємо через м'ясорубку і отриману масу додаємо в абрикосове варення, перемішуємо і проварюємо ще 20 хвилин. Потім виливаємо розчинений желатин, перемішуємо і витримуємо хвилини 3 на невеликому вогні. Після цього розливаємо його по банках і закатуємо. Таке варення має досить густу консистенцію і добре підходить для різних десертів і випічки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яблучно-абрикосове варення
Якщо вже вдосталь варять варення з яблук або абрикосів, то саме час поєднати ці плоди. Десерт з цих фруктів вийде дуже солодкий, густий і неймовірно
Варення з шовковиці з лимоном
Незвичайний варіант заготовки на зиму варення з шовковиці з додаванням м'якоті лимона. Розкриємо декілька секретів, як таке смачне шовковичне варення
Варення з ревеню з апельсином
Ревінь - дуже корисна рослина, яке знайшло своє місце в кулінарії. Завдяки високому вмісту корисних кислот і вітамінів, ревінь допоможе вам боротися
Варення з абрикосів
Багатьом господиням воліють варити варення з абрикосів, тому що воно є надзвичайно смачним і в той же час не вимагає великих витрат на купівлю
Джем з желатином
Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і