Вернуться назад Распечатать

Абрикосове варення часточками з апельсином

Абрикосове варення часточками з апельсином
Абрикосами можна ласувати в свіжому вигляді, а ще з них можна приготувати безліч смачних заготовок. Зараз ми вам розповімо, як приготувати абрикосове варення з апельсином.

Як варити абрикосове варення з апельсином?


Інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг;

  • апельсин – 250 г;

  • цукор – 800 р.


  • Приготування
    Вибираємо міцні, можливо навіть трохи недоспевшие плоди. Моєму їх, ділимо навпіл, а кісточки витягуємо. Засипаємо абрикоси цукром, струшуємо посуд, щоб він рівномірно покрив абрикоси, і залишаємо годинок на 10-12. Потім апельсин перекручуємо на м'ясорубці. При цьому цедру видаляти не потрібно. Отриману масу викладаємо до абрикосам. До цього часу цукор розчиниться і вийде досить багато сиропу. Абрикосове варення з апельсином будемо варити в 3 підходи по 5 хвилин кожний. Доводимо варення на великому вогні до кипіння, потім робимо вогонь трохи менше середнього і, помішуючи, проварюємо 5 хвилин. Потім даємо близько години охолонути і знову повторюємо процедуру. Після останнього підходу варення в гарячому вигляді розливаємо по підготовленим стерилізованим баночках , закатуємо, перевертаємо їх, закутуємо і залишаємо до охолодження. Як правило, з такої кількості продуктів виходить 4 літри ароматного варення.

    Абрикосове варення з апельсином і желатином


    Інгредієнти:

  • абрикоси - 1 кг;

  • швидкорозчинний желатин – 3 ст. ложки;

  • апельсин – 1 шт.;

  • цукор – 750 г;

  • вода – 100 мл


  • Приготування
    Абрикоси ретельно миємо, видаляємо кісточки, а м'якоть засипаємо цукром. Акуратно перемішуємо і залишаємо масу годинки на 3 – за цей час виділиться багато соку, і цукор добре розчиниться. Ставимо масу на вогонь і проварюємо варення півгодини. При цьому до кипіння масу доводимо на середньому вогні,
    Абрикосове варення часточками з апельсином
    а потім його зменшуємо і варимо варення на повільному вогні. Після цього даємо йому охолонути. А якщо ще й дозволяє час, то залишаємо його на добу. Після цього проварюємо варення ще 20 хвилин і обов'язково прибираємо утворилася пінку. Знову остуджуємо. Тепер желатин розвести холодною водою і залишаємо набухати. Тим часом апельсинів з цедрою пропускаємо через м'ясорубку і отриману масу додаємо в абрикосове варення, перемішуємо і проварюємо ще 20 хвилин. Потім виливаємо розчинений желатин, перемішуємо і витримуємо хвилини 3 на невеликому вогні. Після цього розливаємо його по банках і закатуємо. Таке варення має досить густу консистенцію і добре підходить для різних десертів і випічки.