» » Яблучно-абрикосове варення

Яблучно-абрикосове варення

Яблучно-абрикосове варення
Моно-варенням з одних лише яблук або абрикос вже давно нікого не здивуєш, а ось компанією цих двох простих інгредієнтів – будь ласка. Готове яблучно-абрикосове варення можна буде є вприкуску з чаєм всю зиму, а можна буде пускати на приготування десертів, солодких соусів і глазурі для м'яса і птиці.

Яблучно-абрикосове варення – рецепт


Інгредієнти:

  • абрикоси - 950 г;

  • яблука - 460 м;

  • ванільний стручок;

  • цукровий пісок - 980 р.


  • Приготування
    Видаливши кісточку з абрикоса, наріжте м'якоть фрукта невеликими скибочками. За аналогією поступите і з яблуками, видаливши з плодів серцевину з насінням і розділивши їх на шматочки. Отриману фруктову сумішшю, посипте цукровим піском, додайте розрізаний навпіл стручок ванілі і поставте фрукти нудитися на мінімальному вогні близько півтора-двох годин. Якщо ви хочете отримати якусь подобу джему, то збийте фрукти блендером, але якщо хочете зустрічати шматочки плодів, то залиште фрукти цілими. Гаряче варення розлийте по стерильним банкам і закатайте ошпареними кришками, якщо збираєтеся закривати ласощі на зиму.

    Як зробити яблучно-абрикосове варення?


    Інгредієнти:

  • абрикоси - 370 г;

  • яблука - 670 г;

  • лимони - 2 шт.;

  • цукровий пісок - 12 кг;

  • вода - 940 мл


  • Приготування
    У сотейник покладіть половинки абрикос без кісточки, залийте їх половиною води і варіть близько 40 хвилин на повільному вогні. В окремому посуді додайте яблука і варіть їх аналогічний період часу з залишилася водою з додаванням лимонного соку. З'єднайте складові варення разом, додайте цедру лимонів, цукровий пісок, і доведіть все до кипіння. Варення розкладіть по банках і закатайте стерильними кришками.

    Абрикосове варення з яблуками


    Інгредієнти:

  • яблука - 490 г;

  • лимонний сік - 30 мл;

  • абрикоси - 520 г;

  • цукровий пісок - 430 г;

  • паличка кориці .
  • Яблучно-абрикосове варення


    Приготування
    Нарізані яблука покладіть в сотейник. Залийте шматочки лимонним соком, додайте половинки абрикос, цукровий пісок і паличку кориці. Змішавши всі інгредієнти разом, накрийте ємність і залиште основу для варення постояти під кришкою всю ніч. На наступний ранок розмістіть каструлю над середнім вогнем і варіть варення близько години або поки не загусне, періодично перемішуючи. Ще гаряче варення розлийте по стерильним банкам і закатайте ошпареними кришками. Дайте заготівлі повністю охолонути в теплі перед розміщенням на зберігання.
    Додав: admin | 16-08-2015, 21:39
    Переглядів: 1176