Яблучно-абрикосове варення
Моно-варенням з одних лише яблук або абрикос вже давно нікого не здивуєш, а ось компанією цих двох простих інгредієнтів – будь ласка. Готове яблучно-абрикосове варення можна буде є вприкуску з чаєм всю зиму, а можна буде пускати на приготування десертів, солодких соусів і глазурі для м'яса і птиці.
Інгредієнти:
абрикоси - 950 г;
яблука - 460 м;
ванільний стручок;
цукровий пісок - 980 р.
Приготування
Видаливши кісточку з абрикоса, наріжте м'якоть фрукта невеликими скибочками. За аналогією поступите і з яблуками, видаливши з плодів серцевину з насінням і розділивши їх на шматочки. Отриману фруктову сумішшю, посипте цукровим піском, додайте розрізаний навпіл стручок ванілі і поставте фрукти нудитися на мінімальному вогні близько півтора-двох годин. Якщо ви хочете отримати якусь подобу джему, то збийте фрукти блендером, але якщо хочете зустрічати шматочки плодів, то залиште фрукти цілими. Гаряче варення розлийте по стерильним банкам і закатайте ошпареними кришками, якщо збираєтеся закривати ласощі на зиму.
Інгредієнти:
абрикоси - 370 г;
яблука - 670 г;
лимони - 2 шт.;
цукровий пісок - 12 кг;
вода - 940 мл
Приготування
У сотейник покладіть половинки абрикос без кісточки, залийте їх половиною води і варіть близько 40 хвилин на повільному вогні. В окремому посуді додайте яблука і варіть їх аналогічний період часу з залишилася водою з додаванням лимонного соку. З'єднайте складові варення разом, додайте цедру лимонів, цукровий пісок, і доведіть все до кипіння. Варення розкладіть по банках і закатайте стерильними кришками.
Інгредієнти:
яблука - 490 г;
лимонний сік - 30 мл;
абрикоси - 520 г;
цукровий пісок - 430 г;
паличка кориці .
Приготування
Нарізані яблука покладіть в сотейник. Залийте шматочки лимонним соком, додайте половинки абрикос, цукровий пісок і паличку кориці. Змішавши всі інгредієнти разом, накрийте ємність і залиште основу для варення постояти під кришкою всю ніч. На наступний ранок розмістіть каструлю над середнім вогнем і варіть варення близько години або поки не загусне, періодично перемішуючи. Ще гаряче варення розлийте по стерильним банкам і закатайте ошпареними кришками. Дайте заготівлі повністю охолонути в теплі перед розміщенням на зберігання.
Яблучно-абрикосове варення – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Видаливши кісточку з абрикоса, наріжте м'якоть фрукта невеликими скибочками. За аналогією поступите і з яблуками, видаливши з плодів серцевину з насінням і розділивши їх на шматочки. Отриману фруктову сумішшю, посипте цукровим піском, додайте розрізаний навпіл стручок ванілі і поставте фрукти нудитися на мінімальному вогні близько півтора-двох годин. Якщо ви хочете отримати якусь подобу джему, то збийте фрукти блендером, але якщо хочете зустрічати шматочки плодів, то залиште фрукти цілими. Гаряче варення розлийте по стерильним банкам і закатайте ошпареними кришками, якщо збираєтеся закривати ласощі на зиму.
Як зробити яблучно-абрикосове варення?
Інгредієнти:
Приготування
У сотейник покладіть половинки абрикос без кісточки, залийте їх половиною води і варіть близько 40 хвилин на повільному вогні. В окремому посуді додайте яблука і варіть їх аналогічний період часу з залишилася водою з додаванням лимонного соку. З'єднайте складові варення разом, додайте цедру лимонів, цукровий пісок, і доведіть все до кипіння. Варення розкладіть по банках і закатайте стерильними кришками.
Абрикосове варення з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Нарізані яблука покладіть в сотейник. Залийте шматочки лимонним соком, додайте половинки абрикос, цукровий пісок і паличку кориці. Змішавши всі інгредієнти разом, накрийте ємність і залиште основу для варення постояти під кришкою всю ніч. На наступний ранок розмістіть каструлю над середнім вогнем і варіть варення близько години або поки не загусне, періодично перемішуючи. Ще гаряче варення розлийте по стерильним банкам і закатайте ошпареними кришками. Дайте заготівлі повністю охолонути в теплі перед розміщенням на зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Абрикосове пюре на зиму
Якщо у вас великий врожай абрикосів та вже все варення і компоти закриті, саме час заготовити пюре на зиму. Розповімо, як зробити таке ласощі
Варення з аличі - прості рецепти
У кулінарії використання аличі носить досить широкий і різноманітний характер. Зрілі плоди застосовуються при приготуванні різних видів консервації -
Варення з персиків з апельсинами
Чудове, ароматне і яскраве варення з персиків, можна доповнити не менш смачними апельсинами. Десерт вийде неймовірно насиченим. Це оригінальне
Компот із ревеню на зиму
Кисло-солодкі стебла ревеню незаслужено вважають бур'яном. Тим не менш, його можна використовувати в якості основи для різних десертів, сиропів або
Варення з малини з цілими ягодами
Малинове варення – це смачна, корисна і лікувальна консервація, яка послужить вам доброю помічницею на всю зиму. Крім усього варення виходить