Моно-варенням з одних лише яблук або абрикос вже давно нікого не здивуєш, а ось компанією цих двох простих інгредієнтів – будь ласка. Готове яблучно-абрикосове варення можна буде є вприкуску з чаєм всю зиму, а можна буде пускати на приготування десертів, солодких соусів і глазурі для м'яса і птиці.
Яблучно-абрикосове варення – рецепт
Інгредієнти: абрикоси - 950 г; яблука - 460 м; ванільний стручок; цукровий пісок - 980 р. Приготування Видаливши кісточку з абрикоса, наріжте м'якоть фрукта невеликими скибочками. За аналогією поступите і з яблуками, видаливши з плодів серцевину з насінням і розділивши їх на шматочки. Отриману фруктову сумішшю, посипте цукровим піском, додайте розрізаний навпіл стручок ванілі і поставте фрукти нудитися на мінімальному вогні близько півтора-двох годин. Якщо ви хочете отримати якусь подобу джему, то збийте фрукти блендером, але якщо хочете зустрічати шматочки плодів, то залиште фрукти цілими. Гаряче варення розлийте по стерильним банкам і закатайте ошпареними кришками, якщо збираєтеся закривати ласощі на зиму.
Як зробити яблучно-абрикосове варення?
Інгредієнти: абрикоси - 370 г; яблука - 670 г; лимони - 2 шт.; цукровий пісок - 12 кг; вода - 940 мл Приготування У сотейник покладіть половинки абрикос без кісточки, залийте їх половиною води і варіть близько 40 хвилин на повільному вогні. В окремому посуді додайте яблука і варіть їх аналогічний період часу з залишилася водою з додаванням лимонного соку. З'єднайте складові варення разом, додайте цедру лимонів, цукровий пісок, і доведіть все до кипіння. Варення розкладіть по банках і закатайте стерильними кришками.
Абрикосове варення з яблуками
Інгредієнти: яблука - 490 г; лимонний сік - 30 мл; абрикоси - 520 г; цукровий пісок - 430 г; паличка кориці . Приготування Нарізані яблука покладіть в сотейник. Залийте шматочки лимонним соком, додайте половинки абрикос, цукровий пісок і паличку кориці. Змішавши всі інгредієнти разом, накрийте ємність і залиште основу для варення постояти під кришкою всю ніч. На наступний ранок розмістіть каструлю над середнім вогнем і варіть варення близько години або поки не загусне, періодично перемішуючи. Ще гаряче варення розлийте по стерильним банкам і закатайте ошпареними кришками. Дайте заготівлі повністю охолонути в теплі перед розміщенням на зберігання.