Компот із ревеню на зиму
В наших краях більшість господинь незаслужено вважають ревінь чи не бур'яном, не даючи йому шансу розкритися ні в одному з своїх кулінарних витворів. Між тим, кисло-солодкі стебла виступають прекрасною основою для багатьох десертів, варення , сиропів і навіть можуть заготовляти про запас, наприклад, в компотах.
Інгредієнти:
стебла ревеню - 360 г;
сік лимона - 140 мл;
цукровий пісок - 320 г;
вода - 25 л.
Приготування
У каструлі з'єднайте 2/3 цукрового піску з парою літрів води. Закип'ятіть цукровий сироп і влийте в нього сік лимона. Стебла ревеню наріжте і також помістіть в сотейник, додайте цукор, що залишився і воду, і томіть на їх мінімальному спеці до тих пір, поки ревінь не розм'якшиться. Збийте стебла в пюре блендером і додайте до цукрового сиропу. Доведіть суміш до кипіння і варіть 5 хвилин. Розлийте компот по стерильним банкам і закатайте.
Інгредієнти:
ревінь - 420 г;
вода - 16 л;
цукровий пісок - 65 г;
ванільний цукор - 5 г;
паличка кориці;
сік лайма - 25 мл
Приготування
Закип'ятіть воду. Ревінь нарізати довільно і покладіть на дно чистих банок. Залийте стебла окропом і накрийте пластиковою кришкою з отворами. Через 20 хвилин воду злити в каструльку і змішайте з цукровим піском, ваніллю і корицею. Доведіть сироп до кипіння, проваріть кілька хвилин і доповніть лаймовим соком. Знову вилийте сироп у банки і швидко загорніть кришками. Останні попередньо обдайте окропом.
Інгредієнти:
ревінь - 310 г;
яблука - 230 г;
жменю насіння граната;
мед - 45 мл;
лимонний сік - 45 мл;
вода - 12 л.
Приготування
Змішайте воду з лимонним соком і медом, спробуйте сироп на смак і якщо він досить солодкий для вас, то поставте його на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть Жар і покладіть в ємність з сиропом шматочки ревеню. Проваріть їх не більш 5 хвилин, після чого відправте до них яблука і насіння граната. Останні додадуть напою не тільки приємну кислинку, але і насичений колір. Ще 2 хвилини, і компот можна буде розливати по стерильним банкам, закочувати і залишати на зберігання.
Ми готові погодитися з тим, що поданий далі рецепт важко віднести до загону пересічних, але ніщо не заважає вам заготовити кілька баночок цього екстравагантного напою і доповнити їм запаси звичайного компоту. Запашні гілочки розмарину і апельсинова цедра, укупі з кислуватими стеблами ревеню, стануть ідеальною основою для зігрівального зимового напою.
Інгредієнти:
стебла ревеню - 220 г;
апельсин - 1 шт.;
вода - 520 мл;
цукровий пісок - 210 г;
гілочка розмарину;
апельсиновий сік - 220 мл
Приготування
У воду всипте цукор і покладіть гілочку розмарину. Довівши простий сироп до кипіння, додайте апельсиновий сік і цедру цитрусового. Як тільки почуєте аромат – заливайте сиропом шматочки ревеню і часточки апельсина в стерильні банки і швидко закочуйте.
Інгредієнти:
стебла ревеню - 680 г;
малина - 420 г;
вода - 2 л;
лимонний сік - 35 мл;
стручок ванілі;
цукровий пісок - 340 р.
Приготування
На дно чистої банки покладіть шматочки ревеню і ягоди. Залийте вміст банок окропом, а через 10-15 хвилин злийте рідину в каструлю. У воду додайте цукровий пісок, сік лимона, ванільний стручок і доведіть все до кипіння. Вируючий цукровий сироп миттєво знімайте з вогню і розливайте по банкам. Кришки обдайте окропом і швидко загорніть ними компот. Переверніть банки і охолодіть їх під пледом перед тим, як розміщувати на зберігання.
Як зварити компот з ревеню?
Інгредієнти:
Приготування
У каструлі з'єднайте 2/3 цукрового піску з парою літрів води. Закип'ятіть цукровий сироп і влийте в нього сік лимона. Стебла ревеню наріжте і також помістіть в сотейник, додайте цукор, що залишився і воду, і томіть на їх мінімальному спеці до тих пір, поки ревінь не розм'якшиться. Збийте стебла в пюре блендером і додайте до цукрового сиропу. Доведіть суміш до кипіння і варіть 5 хвилин. Розлийте компот по стерильним банкам і закатайте.
Компот із ревеню на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
Приготування
Закип'ятіть воду. Ревінь нарізати довільно і покладіть на дно чистих банок. Залийте стебла окропом і накрийте пластиковою кришкою з отворами. Через 20 хвилин воду злити в каструльку і змішайте з цукровим піском, ваніллю і корицею. Доведіть сироп до кипіння, проваріть кілька хвилин і доповніть лаймовим соком. Знову вилийте сироп у банки і швидко загорніть кришками. Останні попередньо обдайте окропом.
Компот з ревеню з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте воду з лимонним соком і медом, спробуйте сироп на смак і якщо він досить солодкий для вас, то поставте його на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть Жар і покладіть в ємність з сиропом шматочки ревеню. Проваріть їх не більш 5 хвилин, після чого відправте до них яблука і насіння граната. Останні додадуть напою не тільки приємну кислинку, але і насичений колір. Ще 2 хвилини, і компот можна буде розливати по стерильним банкам, закочувати і залишати на зберігання.
Компот з ревеню з апельсином на зиму
Ми готові погодитися з тим, що поданий далі рецепт важко віднести до загону пересічних, але ніщо не заважає вам заготовити кілька баночок цього екстравагантного напою і доповнити їм запаси звичайного компоту. Запашні гілочки розмарину і апельсинова цедра, укупі з кислуватими стеблами ревеню, стануть ідеальною основою для зігрівального зимового напою.
Інгредієнти:
Приготування
У воду всипте цукор і покладіть гілочку розмарину. Довівши простий сироп до кипіння, додайте апельсиновий сік і цедру цитрусового. Як тільки почуєте аромат – заливайте сиропом шматочки ревеню і часточки апельсина в стерильні банки і швидко закочуйте.
Компот із ревеню на зиму: простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
На дно чистої банки покладіть шматочки ревеню і ягоди. Залийте вміст банок окропом, а через 10-15 хвилин злийте рідину в каструлю. У воду додайте цукровий пісок, сік лимона, ванільний стручок і доведіть все до кипіння. Вируючий цукровий сироп миттєво знімайте з вогню і розливайте по банкам. Кришки обдайте окропом і швидко загорніть ними компот. Переверніть банки і охолодіть їх під пледом перед тим, як розміщувати на зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Консервування слив
Збирати влітку щедрий урожай овочів і фруктів, а потім робити з них заготовки на зиму, звикли багато господинь. От тільки іноді хочеться все-таки
Як зварити компот з ревеню?
Кисленькі стебла ревеню невиправдано ігнорують в кулінарії. У цій статті розповімо, як з цієї рослини приготувати смачний компот, на будь-який смак -
Компот з апельсинів та яблук
Рецептів яблучних компотів зараз настільки багато, що часом неможливо чимось здивувати. Але ми постараємося, запропонувавши вам кілька варіантів
Варення з ревеню з апельсином
Ревінь - дуже корисна рослина, яке знайшло своє місце в кулінарії. Завдяки високому вмісту корисних кислот і вітамінів, ревінь допоможе вам боротися
Компот із ревеню
Словосполучення «компот з ревеню» напевно чув кожен, а от про те, як його правильно готувати, можна законсервувати цей унікальний продукт на зиму і
Кисіль з ревеню
Ревінь - корисна рослина, що володіє цілющими властивостями. З його стебел готують варення, цукати, пюре, компоти. І сьогодні мова піде про